Založ si blog

100 dní nebude, Sulík rozdeľuje hneď od začiatku, Matovič si pospal

Sulík musí vždy niečo trepnúť hneď na začiatku vládnutia. Pustil sa do Blahu. Nie som Blahov prívrženec, ale bolo to totálne nemiestne. Bol to hyenizmus maximálneho rangu, len aby Sulíka nedobehla karma. Podobne ako Osuského vyjadrovanie na adresu ĽSNS či Kotlebu.
Bude potrebovať táto vláda 100 dní? No nebude. Všetko sú to vraj experti s riešeniami pre celý štát. Už sa na to normálne teším! Žiadnych 100 dní už nebude, nepotrebujete ich. Makajte, ukážte svoju odbornosť. Už sa teším na také životné prostredie, školstvo či zdravotníctvo. Odborníci na pohľadanie. Budú pod kritikou a drobnohľadom. To čo robili doteraz oni si budú naberať celým priehrštím nielen od opozície, ale aj od toho pomyselného tretieho smerovania, ktorý sa dúfam sformuje do reálnej politickej sily. Či už vydržia štyri roky, alebo nie, budú pod neustálou kritikou. Naozaj aj ja sľubujem, ak budú robiť dobré veci, pochválim ich. Nemám s tým absolútne žiaden problém. No hneď začiatok bol veľmi zlý a to tupé vyjadrovanie Sulíka na dresu Blahu a podobné vyjadrenie a Osuského je úplne mimo. Áno, opakujem sa. Ak by boli voľby teraz, tak určite Matovič neskladá vládu. Zatiaľ je to len kopa rečí.
Osuský a Sulík by najradšej začali zatvárať za názor, aspoň to tak vyznelo po tých ich vyjadreniach. Určite by som nikdy nikoho neprirovnal k vírusu či nenazval by som nikoho fašistom a ani nacistom.
Kiska v politike skončil. Nie je sa čo čudovať. Uvidíme či bude platiť, „padni komu padni“, aj v jeho prípade. Pre zmenu Smer potreboval facku a Fico sa s tým naozaj ťažko zmieruje. Vládu odborníkov tu však mať nebudeme. Odborníci sa akosi do politiky nehrnuli, zato diletantov je tam požehnane! Osobne si neviem predstaviť pri niektorých menách v parlamente ich odbornosť a schopnosť navrhnúť vôbec nejaký zákon.
Nová vláda to bude mať ťažké. Už to nebude, „lebo Fico“. Budem veľmi zvedavý, koľko rozkrádačiek bude odhalených a koľko oligarchov pôjde sedieť, koľkým prepadne majetok a ako sa budú rozdeľovať štátne financie, ako budú prebiehať transparentné obstarávania atď.. Toľko sľubov bude chcieť poriadny plán a hlavne skutky.
Veľmi som zvedavý na školstvo, ktoré už asi hlbšie padnúť nemôže, ale aj môže, ak budú chcieť.
Nuž a Matovičovi už len želám dobrý budík. Pretože sa môže stať, že si prespí príležitosť realizácie svojich sľubov.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895492x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív