Založ si blog

Na všetkých životoch záleží, ostatné heslá sú rasistické

Po článku v Pravde a reportážach na webe, či dokonca po obhajobe hnutia na Black Lives Matter ako jediného správneho nerasistického skĺzavame do neskutočnej hystérie „korektnosti“, kde nám o chvíľu neostane nič, len držať hubu a krok.
Dekapitovanie sôch Krištofa Kolumba či ničenie iných sôch historických osobností mi veľmi pripomína nacizmus a jeho krištáľovú noc, kedy sa tiež toleroval len jediný názor. Akékoľvek extrémy sú extrémne nebezpečné pre spoločnosť a polarizujú ju až na hraničnú situáciu. Oslava zločincov, kriminálnikov a ich glorifikácia je niečo neskutočné. Áno, dostal niekto po papuli od policajtov za to, že kradli, vyhrážali sa atď.. Dokonca tu boli prípady aj zabitia zločincov políciou. Áno, stane sa, hoci by sa stať nemalo. Koľkým ľuďom však polícia pomohla? Načo potom máme políciu? Odovzdajme vládu mafii a bude to. Jáj, som zabudol. My, už sme si mafiu zvolili a pokračujeme v tom „úspešne“ ďalej.
V USA za jeden víkend len tak hore dolu 160 zabitých pri doslova vojne gangov. No, čo už. Kedysi, ak na mňa policajt krivo pozrel, ak som sa nevedel spratať do kože, okamžite som stíchol a do tej kože sa vpratal. Bohapusté presadzovanie slobody menšín či jednotlivcov, bez akéhokoľvek dodržiavania zákonov, etiky a etikety všeobecné záväzných princípov je cestou do pekla a k anarchii. To sa v súčasnosti deje. Sedíme na sude s pušným prachom, kedy ľudia, ktorí sa jednoducho riadia morálkou, môžu zobrať spravodlivosť do vlastných rúk. Tam presne smeruje naša spoločnosť. Tie vreskoty hnutia BLM, či iných hnutí a dokonca aj to bozkávanie nôh pápežom (ak to nebol hoax), je dehonestujúce.
Prečo? Pretože súčasný človek, ktorý nemá nič spoločné s históriou sa nemá prečo ospravedlňovať za to, že je biely. O Slovákoch už ani nevravím. Nám by sa mali ospravedlňovať ani všetci zaradom. Maďarizácia, centralizácia, napadnutie Nemeckom, Poľskom, Maďarskom, Česi za nastolenie vlády komunistickej diktatúry, ZSSR za 68 rok, Únia za totálnu vytvorenie odpadovej potravinovej banky, oligarchovia či poisťovne a banky za ožobračovanie Slovákov a vláda za to, čo s nami robia deň čo deň. No prežili sme. Zatiaľ.
Každá doba mala svoj ráz a charakter. Sochy sú len pamätníkmi udalostí. Ak by nebolo Kolumba, ani tá pani čo sa rozkrikovala, keď ho likvidovali, že má toho dosť, by tam asi nebola. Nebolo by USA. Spojené štáty by boli indiánskym územím. Nebolo by žiadnej demokracie a otrokárstvo by možno prekvitalo do súčasnej doby. História tu nie je na to, aby sa ničila, ale aby sme sa z nej poučili. No robíme presný opak. Namiesto hľadania ciest a slobody prejavu sa zavádza cenzúra a doslova lynčovanie oponentov. Žiadna socha ani žiaden pamätník nemôžu za dejiny ľudstva. Sú len ich pripomienkou. Niekedy dobrou a niekedy zlou, ale v každom prípade je potrebné sa z toho poučiť. Nenávisť a rozdeľovanie spoločnosti pokračuje ďalej. Ak bude niekedy vojna, tak už nie globálna, ale občianska. K tomu smerujú činy politikov a polarizácia spoločnosti. Z neoliberalizmu sa stala diktatúra porovnateľná s ostatnými diktatúrami. Klasická demokracia zomiera na vírus korektnosti. Ľudia prestali rozprávať vtipy, čo ak by neboli korektné? Dovoľuje sa urážať len väčšinový národ a ostatné podskupiny si uzurpujú nadpráva a toleranciu za hranicami morálky a zákona. No a to je problém súčasnej doby. Slovensko svoju cestu dokráčalo. Chcete niekoho voliť zo súčasnej garnitúry? Nemáte koho. Jeden väčší mešuge mesiáš ako druhý. Politici sa nesmú kritizovať, ináč vás ich obdivovatelia ukameňujú. Budujeme kulty namiesto diskusie. Nie, žiadne ospravedlňovanie sa za minulosť, ale hľadanie spolupráce pre budúcnosť a poučenie sa z minulosti. V skutočnosti, ak by nebol vývoj taký, aký bol, tak by to hnutie vôbec neexistovalo, pretože by sa navzájom vraždili a predávali do otroctva u seba v Afrike. Nikto im predsa nebráni, aby sa vrátili naspäť do svojej rodnej krajiny.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Peter Náhlik

Parlamentný výbor chce od poslanca Náhlika vysvetlenie k jeho majetkovým pomerom

23.04.2024 17:45

Mal by vysvetľovať, prečo neuviedol v majetkovom priznaní za rok 2022, že vlastní vilu v Bratislave.

MK SR, ministerstvo kultury

Poslanci ukončili debatu o zmenách v FPU, hlasovať budú v stredu

23.04.2024 17:31

Zmeny majú podľa predkladateľa Michelka pomôcť kultúre. Namieta to opozícia, na zmeny nie sú podľa nej dostatočné dôvody.

SR Košice prezidentka návšteva Gymnázium Poštová KEX

Čaputová: Východné Slovensko je špecifické a nesmierne životaschopné

23.04.2024 17:25

Tento týždeň úraduje z druhého najväčšieho mesta Slovenska v rámci výkonu svojho mandátu poslednýkrát.

ÚŠP, Úrad špeciálnej prokuratúry

Spôsob kritiky bývalých prokurátorov ÚŠP je nevhodný, tvrdia krajskí prokurátori

23.04.2024 17:01

Upozornili, že kritika formou subjektívnych názorov so zjavnými prvkami antipatie je absolútne nevhodná.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3896782x
Priemerná čítanosť článkov: 6060x

Autor blogu

Archív