Založ si blog

Celoplošné testovanie, Matelkovo odstúpenie a možné štrajky pred „JEHO“ domom.

Možno ma zožeriete, ale to celoplošné testovanie nie je zlý nápad, len už prišiel neskoro. Osobne si myslím, že Covid na Slovensku má, alebo ho prekonalo aj cez 100.000 ľudí. Testy pozitívnych vychádzajú na cca 10 -15%, avšak nezohľadňujú, v akej fáze sa človek s ochorením nachádza. To len na okraj. Môže byť celoplošné testovanie, ale dobrovoľné a žiadne sankcie by ľuďom nemali byť udeľované. To bolo znova také diktátorské, ak nepôjdete – potrestáme vás.
Matelko vie, že nie celá populácia sa bude chcieť dať preveriť na Covid a možno aj preto navrhol svoje odstúpenie. Jednoducho to nezvláda. Je tu už takmer všetkým pre srandu a tak slabého a neschopného premiéra prebrať zodpovednosť za svoje skutky, táto zem Slovenská ešte naozaj nemala. Či už po odbornej, alebo ľudskej stránke. On, jeho veličenstvo Matovič, žije vo vojom svete. FB je jeho avatar. Jeho ovečky za neho bojujú o dušu. Nevadí, že „optimalizoval“ či podvádzal. On je menší lump ako Smeráci a to jeho voličom stačí. Žiadna morálka či etika tu neplatí. Ešte ani jeden politik nevynadal svojim občanom.
Teraz k tým demonštráciám. Som za kultivovanejšie prejavy a hlavne za účinné. Dnes to bolo v Bratislave zúfalstvo ľudí. No ak sa chceli s Matelkom stretnúť, mohli sa ísť poprechádzať pred jeho dom, tak ako kedysi to urobil on Ficovi. Určite by ich privítal chlebom a soľou a zabezpečil kultúrny program nezamestnaných hercov. Polícia SR by zabezpečila občerstvenie – vody majú zjavne dosť.
Ďalšou sofistikovanou možnosťou je začať hromadne prepúšťať a pol roka brať aspoň podporu, kto na to vôbec má, pretože podľa posledného prieskumu tie naše domácnosti na tom nie sú až tak dobre. To by bola určitá forma skutočného štrajku. No a posledný krok je buď hromadné prepúšťanie a to by sa mali dohodnúť zamestnávatelia so zamestnancami, alebo všetko nechať tak a naďalej žrať Matelkovo seno. Odbory by konečne mali trvať na zvýšení platov a zamestnávatelia na znížení odvodov. Všetko to sľúbili, ale nič nedodržali.
A vodné delá na demonštrantov? To poradil Lipšic?

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Russia Ukraine War Struggling Farmer

Zelenskyj umožňuje stíhať veľkých gaunerov. Ministra podozrievajú, že okradol štát o hektáre pôdy

23.04.2024 12:18

Skupina organizovaného zločinu na čele so šéfom vládneho agrorezortu podľa vyšetrovateľov ukradla pozemky v celkovej hodnote 6,85 milióna eur.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3896761x
Priemerná čítanosť článkov: 6060x

Autor blogu

Archív