Založ si blog

Matovič, proti všetkým! Za referendum vyše 53% a čo sú to tie tradičné hodnoty

Matovič ide zrušiť Vianoce a potrebuje na to požehnanie prezidentky. Tento megapapaláš, ktorý svojim deťom otvoril školu, pretože už asi prišli ťažšie otázky a domáce úlohy cez home office a jednoducho už ich Matelko nevedel zvládať. Ktovie, čo drží papalášov typu Kollár a Matovič pokope. Žeby arogancia moci a nesplnených sľubov?
Deti ako rukojemníci, to tu ešte nebolo, ale pri Matelkovi sa nemáme čomu čudovať. Dať moc, podľa mňa duševne postihnutému je naša chyba. Chaos v politike či neustály prepad ekonomiky, alebo neustála drezúra občanov. Toto si fakt nedovolili ani komunisti. Dokonca na konci svojej diktatúry boli už otvorení aj svojmu pádu.
Matovič si zobral na mušku školstvo. Plagiátor číslo jedna si podal plagiátora v podobe ministra školstva. No a ten tichučko sklopil uši a počúvol plagiátorskú jednotku v podobe premiéra. Jednoducho minister školstva pravdepodobne nemá na túto funkciu, už mi tak trošku pripomína Plavčana. Po deviatich mesiacoch nemajú fakticky nič. Žiadne reformy, žiadne výstupy. Iste, zopár zatknutí ide k dobru, ale to je asi všetko.
Matelko prišiel s ďalšou teóriou, že účastník z protestov zomrel. Vraj to videl niekde na statuse, že to zavesil jeho syn. Teda toho, čo zomrel. Škoda, že nedal aj smrť Prešovčana na infarkt, keď stál v rade na testovanie. Tam vieme, o koho išlo a v tomto prípade to akosi nie je možné. Je to hoax a premiér šíri neoverené bludy, alebo skutočnosť? Aké boli príčiny, kedy a kde sa asi nakazil, kto to bol? Na FB som nenašiel nič. Bol to skutočný profil, alebo falošný?
Premiér Matelko má v krvi klamstvo, to nezaprie a FB mu asi udrel na mozog, vytvoril si svoj virtuálny svet.
Spokojnosť ľudí s terajšou vládou ostal na to tam. 53,5% ľudí sa vyslovilo za referendum v prieskume, ktorý bol urobený pre Markízu. Šeliga ostal v miernom šoku. Takýto výsledok ešte nebol ani pri prieskumoch za vstup do EÚ.
Teraz k tým tradičným hodnotám. Mnohí ste sa pýtali aj pod blogom Petra Šveca, čo sú to tie tradičné hodnoty. Je mi naozaj ľúto, ak to niekto nevie. Čo sú pre mňa tradičné hodnoty? Pripomeniem aj moju definíciu slobody a ako si ju predstavujem, pretože veľmi úzko súvisí s tradičnými hodnotami.

Hranica slobody, práva a povinnosti substancie, jedinosti, vo všeobecnom význame (zahrňujúci živú aj neživú prírodu a prostredie) a v ľudskom ponímaní jednotlivca, skupiny končí zásahom do slobody, práva a povinnosti inej substancie, jedinosti, vo všeobecnom význame (zahrňujúcim živú aj neživú prírody a prostredie) a v ľudskom ponímaní jednotlivca, skupiny.

Pokračujem v tom, čo znamená pre mňa pojem tradičná hodnota. V prvom rade je to česť! Stratila sa akosi. Ja si na nej zakladám. Ďalej je to úcta k životu a to hlavne k straším. Úcta k rodine ako základného stavebného prvku štátu. Tradičnou hodnotou je aj pomoc ľuďom, ktorí to potrebujú. Tradičnou hodnotou je aj úcta ku kultúrnym tradíciám a životu, ktorý tu máme stáročia. Áno, tradíciou sú aj Vianoce, Všetkých svätých, Veľká noc či iné sviatky, ktorých sa nedotkli ani komunisti. Oni nie, ale dovolil si to Matelko! Chystá uzavretie na Vianoce a chce požehnanie od prezidentky. K tým tradičným hodnotám môžete prirátať ešte množstvo zvykov z regiónov či rozličných minorít, ktoré nás sprevádzajú v našej krajine a ktoré sa u nás udomácnili.
K tradíciám patrí napríklad aj vyzúvanie topánok, ak niekoho navštívite doma, či prinesenie nejakej maličkosti, ak idete na takú návštevu. K tradíciám patrí aj pustenie sadnúť si staršieho a chorého človeka vo vlaku či električke. K tradíciám patrí aj slušné správania a etiketa na ktorú sa zabúda. To všetko sú tradície v užšom slova zmysle. Len sme na nich zabudli a stávajú sa z ľudí egoisti a materialisti, kde najväčšou mierou úspechu sú peniaze a moc! Stratilo sa rytierstvo a česť už neznamená nič. Radšej budem čestný ako bohatý! Síce v politike pravdepodobne neprijateľné, ale raz sa to možno zmení.
No výborne, Matelkovo vydieranie prezidentky na najvyššej úrovni. Toto tu ešte nebolo, ani keď si Mečiar zvolil Kováča a následne mu odpočítavali dni. Matovič sa jednoducho zbavuje akejkoľvek zodpovednosti. Za pendlerov môžu úradníci. Za školákov minister školstva. Za …. No, kto je zodpovedný za neho??? Chaos, chaos, chaos!!!

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895196x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív