Založ si blog

Horalka verzus neočkovaní, prípad Tesco a Billa verzus Zem a vek. Stiahne Billa a Tesco z predaja výrobky firmy Sedita?

Po mierne povedané segregačnom vyjadrení majiteľa Sedity prišlo k neočakávano-očakávanej reakcii. Veď aj antireklama je reklama. Negatívnych komentárov na Horalky sú tisíce po celom webe. Len neviem, čo sledovali poslanci, ktorí sa postavili za Horalky a podporili súkromnú firmu, čo im zákon priamo zakazuje! No pozriem sa na Horalky aj z druhej strany.

Cena za kilogram Horaliek je cca 8,4 €, čo predstavuje cca 8 kíl ovocia alebo zeleniny. Kam tým mierim?
Zloženie:

Múka pšeničná, Tuk rastlinný palmový a kokosový, Cukor, Arašidy pražené 8%, Poleva kakaová 7,5 % (cukor, tuk rastlinný palmový a maslovníkový, kakao odtučnené 17%, srvátka sušená, emulgátor E442 a E476, aróma), Srvátka sušená, Múka sójová, Kakao odtučnené, Mlieko sušené plnotučné, Škrob kukuričný, Olej rastlinný slnečnicový, Emulgátor (lecitíny), Kypriaca látka (uhličitany sodné), Žĺtok vaječný sušený, Aróma

Výživové hodnoty v 100 g:
Energetická hodnota: 2256 kJ/541 kcal
Tuky: 33 g
z toho nasýtené mastné kyseliny: 19 g
Sacharidy: 51 g
z toho cukry: 33 g
Vláknina: 4 g
Bielkoviny: 8 g
Soľ: 0,2 g

Vážený pán majiteľ firmy, ktorá je istým spôsobom priamo zodpovedná za pandémiu obezity a likvidáciu pralesov, (ono, ten palmový olej by sa dal nahradiť) si dovolí segregovať ľudí, ako to robili kedysi nacisti. Iste, je to len v začiatkoch, ale nacisti šli na to podobne salámovou metódou a kam sa dostali? K meritu veci. Konzumácia sladkostí všeobecne sa podieľa na znižovaní imunity. Sladké jednoducho závislosť vyvoláva. Aké to má následky? Okrem vysmiatych zubárov to môžu byť srdcovocievne choroby, cukrovka a primárne obezita. To sú mimochodom hlavné faktory zníženej imunity pri boji s covidom. Kto mal najväčšie problémy s covidom? Hyperobézni ľudia či cukrovkári. Na jednu zjedenú Horalku je potrebné spáliť poriadne množstvo energie.

Cukor je jed, hlavne ten biely – o tom niet pochýb. V Horalkách, ale ani iných príbuzných sladkostiach nie je nič zdravého okrem tej trošky vlákniny. Sú to výslovne neužitočné, respektíve prázdne kalórie. Teda človek, ktorého produkty sú opakom zdravej výživy, ide rozdeľovať ľudí! Človek, ktorého výrobky sú jednou z príčin pandémie obezity, segreguje ľudí. Človek, ktorý nepriamo podporuje výrub pralesov súvisiacich s palmovým olejom, segreguje ľudí a môžem pokračovať napríklad o areáli v Jasnej. Jednoducho, čistý „altruista a ochranca životného prostredia“. Teda čo prinášajú dané sladkosti okrem chuti? Absolútne nič! Podieľajú sa na devastácii zdravia národa a takýto producent a človek si dovoľuje segregovať ľudí, ktorí naozaj nemusia mať dôveru voči experimentálnej vakcíne. No a to je kopa takých, ktorí nie sú antivaxeri, len majú strach a nedôveru. Sladkosti by mali byť podobne zdanené spotrebnou daňou ako alkohol či cigarety.

Množstvo ľudí sa postavilo aj na stranu Horaliek po tom, čo niektoré firmy odmietli ich predaj. Pán majiteľ by jednoducho mal vrátiť každému nezaočkovanému, alebo človeku, ktorý nesúhlasí s jeho názorom financie. Veď tie Horalky nevyrába pre menovanú skupinu ľudí.

Kedysi, keď stiahli Zem a Vek z Billy a Tesca na podnet pána Godu, ktorý sa z blogera prepracoval na ministerstvo zdravotníctva, s ktorým nemá ale vôbec nič spoločné ani jeho vzdelanie, ani jeho odbornosť. Goda sa vytešoval z toho, že Billa a Tesco stiahli časopis Zem a Vek. No budiž. Ich rozhodnutie! No stiahnu aj výrobky od Sedity, ak sú takí zásadoví a nedelia ľudí? Podľa Godu je ZaV konšpiračný časopis. No to je nič proti segregácii. Tak ako to bude s danými reťazcami? Stiahnu výrobky, alebo sa ukáže, že to bolo len celé zohraté? Na ľuďoch im zrejme nezáleží. Nepočul som Godu, aby protestoval proti vakcinačnej lotérii a nezmyselným pravidlám! Prvý, kto upozornil na komplex chýb, som bol ja vo svojom blogu. Nakoniec ich všetky do jednej uznali.
Zabudol som. Goda je už platený z daného ministerstva očkovania a testovania. On už kritizovať nemôže. Nuž čo, taká je demokracia neoliberalizmu v praxi.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895185x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív