Založ si blog

Zopár mojich obľúbených receptov a fanatizmus zberateľov

Zopár mojich obľúbených receptov a fanatizmus zberateľov

Všetko so všetkým súvisí a viac ako inokedy je to u mňa pre mňa počas Mikuláša a Vianoc. Vraj čo? No zberateľstvo. V súčasnosti jednoducho záujem o zbieranie čohokoľvek medzi mladšími ročníkmi akosi neexistuje. Poznám rôznych zberateľov stavebníc, servítok, diapozitívov, fotoaparátov, známok, cigaretových škatuliek (hlavne tých s pôvodným dizajnom bez tých obrázkov pľúc atď.) autíčok, hodiniek a môžem pokračovať prakticky donekonečna. Stretávame sa na burzách či komunikujeme medzi sebou na sieťach. Ja som prepadol zbieraniu figúrok z kindervajíčok. Kedysi boli dostať len v Tuzexe a stáli 0,5 Bona, potom 1 a neskôr 1,5. Zbieram ich už vyše 45 rokov. Dlhá doba? Možno u nás, ale poznám starších zberateľov, na ktorých sa jednoducho nechytám. Radosť z nájdenia nejakej figúrky je neskutočná. Najviac cenené sú práve nejaké nepodarky z výroby, ktoré sa dostanú cez kontrolu a vznikne originálny kus.

Darčeky pre mňa naozaj nie sú problém. Dostanem vajce a je to. Ak mi niekto pošle zbytočnú krabicu plnú starých kinderiek, ktorá mu ostala niekde na povale a má trebárs viac ako tridsať rokov, určite sa nejako dohodneme a aj hrnček či džbán mu z vďaky pre radosť vytočím. Pre niekoho odpad, no pre nás zberateľov hotový poklad.

Preto nevyhadzujte staré hračky, tie si to vôbec nezaslúžia, radšej pohľadajte nejakého zberateľa, ktorý sa o nich určite postará. Jednak mu urobíte radosť a jednak neznečisťujete životné prostredie.

No a teraz k tým receptom. Mnohokrát sa mi nakopí kopa čokolády a ja som kedysi nevedel, čo s tým. Tak som začal experimentovať s čokoládovým likérom, japonskými koláčikmi, zebra rezmi či iným využitím čokolády. No a to ma zase priviedlo k overovaní mojich schopností pri tvorbe rôznych koláčov ako napríklad laskoniek, cheese caku, medovníčkov či pečeniu oblátok. Jednoducho naozaj všetko so všetkým súvisí a nakoniec prečo aj nie? Ako keramik som sa mnoho krát inšpiroval aj figúrkami z kinder vajíčok.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.

Maximilian Krah

Krah i napriek špionážnej kauze zostáva lídrom kandidátky AfD v eurovoľbách. Obvineného asistenta prepustil

24.04.2024 10:52

Krahovho asistenta zatkli pre obvinenia zo špionáže pre Čínu.

Sergej Šojgu

Moskovský súd uvalil väzbu na Šojguovho námestníka. Obvinil ho z korupcie

24.04.2024 10:33

Timur Ivanov je obvinený z prijatia úplatku v "obzvlášť vysokej výške."

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897146x
Priemerná čítanosť článkov: 6061x

Autor blogu

Archív