Založ si blog

Čaputovej kráľovstvo nebeské a jej recitátorský výkon. Doba postcovidová

Už máme na Slovensku kráľovstvo. Máme sa aspoň takto správať. Ono už sa akosi správame, teda aspoň tá vládna junta sa tvári ako keby bola poslaná od samého Boha. To si myslela o sebe aj tá predchádzajúca a vystriedala ju a ešte horšia diktatúra a hlavne amaterizmus. Prirovnávať nás ku kráľovstvu je totálnou amatérčinou. Kde ešte existujú kráľovstvá s reálnou mocou, ktoré by mali demokraciu? Európske monarchie sú už len na papieri, bez reálnej výkonnej moci.
Pani prezidentka asi mala na mysli možné popravy, milosti či iné vymoženosti kráľa a jeho zvrchovanej moci na svojich poddaných. My sme takí lokaj-patrioti. Slúžime raz jedným, raz druhým, len sebe nikdy.
Pani prezidentka je typickým predstaviteľom amatérskej hereckej školy. Prečíta, dá do toho emócie a to je tak všetko. Z pohľadu filozofického a myšlienkového to bolo plno otrepaných frázy. Autor si mohol dať trošku viac námahy. Už skôr som písal názor na slobodu a jej rozhranie. Tá klasická fráza, ktorá mi už lezie na nervy je: Nerob iným to, čo nechceš aby robili tebe. Je to filozofický nezmysel. Veď čo taký masochista či iný deviant? Nie jedného máme aj vo vláde. Totiž to Matovič sám priznal, že rád nasiera ľudí. Tak to aj dopadlo. Máme plnú vládu sadistov či iných istov. OL aj NO je toho vzorovým príkladom. To však platí aj na ostatné vládne strany. Žiadna výnimka. Vzhľadom na súčasné zloženie parlamentu a jeho IQ, by mala byť predsa len nejaká forma skúšky a testu pred vstupom na kandidátku. Mali by byť aj povinné psychotesty. Šofér autobusu ich musí robiť a to vezie len cca 50 cestujúcich, ale poslanci, čo riadia 5,5 milióna ľudí nemusia vedieť ani len písať či čítať. Takýto stav nie je dlhodobo udržateľný. Čím ďalej, tým viac nám vládnu hlupáci namiesto odborníkov, ktorí by nám mali slúžiť. Voľajako im chutí moc! Slúžia jedine pre svoje blaho a nie pre blaho svojich poddaných v kráľovstve prezidentky.
Ešte sa vrátim ku covidu. Máme tu omikron a tá úmrtnosť nie a nie stúpať, práveže klesá. Najzaočkovanejší kontinent Európa má aj najviac nových prípadov. Akosi to nesedí. Tzv. odborníci typu Sabaka a iných otvorene klamú a neospravedlnia sa za to, že pred tým tvrdili, že budú stačiť dve dávky, nemali žiadne info o možných následkoch, ale propagovali vakcináciu a teraz už uvažujú nad treťou, štvrtou či piatou dávkou. Toto nie je normálne. Namiesto toho, aby sa priznali, že nemajú štúdie o rizikách. Sústavne propagujú vakcináciu aj pre prekonaných. Nehovoriac o tom, čo s tými, ktorí prekonali aj boli zaočkovaní. Ono asi ani tak nezaberajú tie vakcíny pri šírení vírusu. Teda ono to nie je ani vakcína, ale skôr nejaký spomaľovač choroby. Táto vakcína totiž to naozaj nezastaví vírus ani jeho šírenie. To je nespochybniteľné. Len zmierňuje priebeh. No aké následky to bude mať pre znovu a znovu nabúranie prirodzenej imunity po 4 či 5 krát to naozaj nevieme. Načo sa teraz očkovať s vakcínou, ktorá bola určená na úplne iný typ vírusu? Ešte každé tri mesiace. Jednoducho prekonaní by mali mať už normálnu slobodu bez viazanosti času. Ak miznú protilátky už po 10 týždňoch, načo to všetko? O chvíľu budú končiť covid pasy no a čo potom? Ešte nikto neprišiel s alternatívou. Znovu očkovania a načo vlastne? Prečo sa neriešia nahlásenia problémov s vakcináciou? Prečo sa neuznávajú krvné skúšky na protilátky?
Ono akosi podľa grafov vidno, že síce nástup omikronu je rýchly, ale jeho priebeh je mierny. Možno to bude náhrada vakcín s veľmi podobným rizikom. Pravdepodobne za počet obetí skôr môže jednotlivý typ corony ako očkovanie. Delta mala tiež miernejší priebeh ako predchádzajúce ochorenia. Chýbajú nám základné dáta o prekonaných a znovu nakazených. Zatiaľ som nepočul o prenášačoch, ktorí už prekonali coronu, ale počul som o dvakrát očkovaných, čo priniesli omikron. No mali pred tým už coronu, alebo nie?

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895011x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív