Založ si blog

Putin nás okradol? Matovič nás okradol a čo ďalej

To, čo predviedlo jeho veličenstvo financií Matelko prvý nedôstojný, je niečo neskutočné. Raz, lebo Fico, lebo Covid, lebo Putin. To, že ten expert Matelko vyhodil 800.000 miliónov na „atómovú“ bombu, ktorá nemala silu výbuchu ani prskavky, je mu asi jedno. Teraz sa ide vyhovárať na to, že nás okradol Putin o dve miliardy. Je on kompletný? Teda jeden aj druhý. Budúci rok tu budú pravdepodobne také sociálne nepokoje, aké tu ešte neboli. Možno aj skôr. Burzy klesali už pred inváziou a komodity stúpali. To nie je novinka. No teraz mi to pripadá, ako keby vojna na Ukrajine prišla tejto neschopnej bande vhod. Veď nevedia ani čo majú robiť. Už dávno mal byť návrh na dotáciu kotlov na tuhé palivo či tepelných čerpadiel. Už dávno tu malo byť podstatné zvýšenie dotácií na zateplenie domov atď.. Ak ostaneme odstrihnutí od ropy, plynu sme v …. a to takej veľkej, ako celá EÚ.
Uťahovali sme si opasky pred vstupom do EÚ, potom prvé roky v EÚ nám úplne zlikvidovali poľnohospodárstvo. Následne znovu obmedzenia, hospodárska kríza a znovu Covid a teraz vojna. Čo z toho všetkého máme? Dôchodcovia budú o žobráckej palici. Ceny plynu na budúci rok budú neudržateľné. Priemysel nám padne.
Čo vlastne robí EÚ? Stále šprtá v nose a očkuje. No a načo? Vraj obmedzenia v rámci cestovania už sú teraz načo dobré? Väčšina krajín obmedzenia už zrušila. Skončite so šprtaním a PCR testami, bude aj na dôchodky. Len PCR testov bolo urobených cca 6.500.000! To je vo financiách cca 325.000.000! No a na čo to bolo, aby vám potvrdili, že máte Coronu ? Veď nič druhé ani neexistovalo. AG testy ani nevravím. Tam je tá suma a počet už taký, že ani nuly nestačia. Rátam, že to by už išlo aj do dvoch miliárd vrátane. Vie mi niekto napísať, kde nájdem presné číslo?
Tieto testy vytiahli peniaze ako z poisťovní a štátu, tak aj od ľudí! Čisté svin.tvo! No a čo to pomohlo? Ak si chorý – ostaň doma, ak nie -funguj. Omikron to zjavne uzavrel.
Pripomeniem, že kedysi nás chcela pokutovať EK, sumou 250.000 € za každého migranta, ktorého odmietneme. Teraz nám „veľkoryso“ ponúkli balík vo výške pol miliardy pre všetky štáty, teda Slovensko, Maďarsko, Poľsko, Rumunsko a 1.500.000 skutočných utečencov pred vojnou! Táto suma je fakt smiešna, predstavuje cca 333 € na hlavu a suma sa každým dňom znižuje. No a čo robia papaláši? Ďakujú ľuďom, NO a samosprávam! No a nezabudnú si spraviť PR na hraniciach a poprípade sa aj odfotiť.
Ďalší obrovský problém, s ktorým sa môžeme stretnúť, budú možné rabovačky. Ono rozdávanie len tak zbraní hore dolu komukoľvek, nie je najlepší nápad. Mafia či teroristi ho jednoznačne využijú a prídu ako zahraniční dobrovoľníci veľmi ľahko k zbraniam a ešte im za to aj zaplatia. No neviem, ale toto nedopadne dobre, vlastne už nedopadlo. Dvojmiestna inflácia, brutálny nárast cien. Zatváranie podnikov a energetická kríza. Kto na koho uvalil tie sankcie???
Jedna vec je vojna a druhá neschopná vláda a čo s tým referendom? Nech tam ostane aj otázka o tej „slávnej“ zmluve! Nech ľudia rozhodnú!

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895302x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív