Založ si blog

Súhlasím s Čaputovou, uvalené sankcie na Rusko

Musím naozaj súhlasiť s Čaputovou a prezidentmi, ktorí sa vyjadrili za začatie rokovaní vstupu Ukrajiny do EÚ a to myslím úprimne. Len neviem, prečo až teraz? Prečo rokovania nezačali skôr? Toto by určite nebolo a možno by bola Ukrajina už aj v EÚ. Veď taký balík o spĺňaní podmienok práva pre národnostné menšiny by určite privítal Luhansk aj Doneck a možno by ani nechceli vyhlasovať samostatnosť. Namiesto rokovaní o vstupe pumpovali na Ukrajinu zbrane a pumpujú ich ďalej. Taký Naď vraj vedel, že Rusi zaútočia na Ukrajinu. Ak to celá západná Európa aj s USA vedeli, čo preto urobili, aby tá vojna nebola? Veeeeľké nič. Dodali im zbrane, aby sa lepšie medzi sebou hlušili a rokovania ostali zmetené pod koberec. Urobil niekto niečo, aby ten konflikt nebol? Ukrajina potrebovala pomoc, keď bol čas, hlavne tú diplomatickú. Ešte jeden postreh. Zväčša privezú na hranicu utečencov ich príbuzní, ale autá nepustia, alebo nechcú pustiť k nám? Tak sa pýtam, nebolo by len lepšie, aby si radšej to auto nechala tá rodina a mala aspoň kus zachráneného majetku? To je dosť nelogické. Veď nech prehľadajú každé auto, ale nech ich pustia.

Teraz k tým sankciám uvalených na Rusko. Čo im asi tak v súčasnej dobe elektronických peňazí urobia? Veď sú to iba čísla v bankách, ktoré kryjú ich hodnotu myslím len 2%. Ja byť na ich mieste zruším Moskovskú burzu. Zavediem regulované ceny a odpútam sa od MMF vytvorením trebárs súbežnej vnútornej meny. V súčasnosti peniaze nie sú ničím kryté, len dôverou občanov. Vraj Rusi utrpia straty. No ak padajú ich akcie, ktoré majú podiel v zahraničí, tak hoc aj cez prostredníka ich skúpia za babku späť. Vytlačil by som dostatok hotovosti a nahradil elektronickú a možno revalvoval menu a urobil niečo podobné, ako digitálna mena, ale v papierovej forme, ale hlavne by som zafixoval ceny. No a čo s oligarchami? Putinovi nemohli urobiť väčšiu službu, zbavia ich majetku a tak ich oslabia, že si Putin zotrvá vo funkcii donekonečna. Vraj im zablokujú lietadlá, ktoré majú na lízing. No ak sú tie lietadlá v Rusku tak sa spoločnosti s nimi môžu rozlúčiť. Ja by som na mieste prenajímateľov okamžite odstúpil od zmluvy a letiská by naparili také stojné, že by im ešte tie spoločnosti museli doplatiť. Teraz si zoberme krajinu, ktorá má prakticky všetko- nerastné bohatstvo, suroviny, obrovskú rozlohu a hlavne potravinovú sebestačnosť. O tom, že to je jadrová veľmoc sa dúfam nepresvedčíme. Čo takáto krajina potrebuje? Nič. Klesol im rubeľ. Jasné, a nám neklesli úspory? Len za január je to cca 8% a do konca roka inflácia vystrelí do neba.

Možno to Rusko aj chce a naozaj sa odstrihne. Nie my, ale oni. V Rusku má majetok firiem zo západu cca za 300 miliárd, tak sa môžu s ním rozlúčiť. Ak zoberiem do úvahy, že už nebudú Rusi dodržiavať žiadne ochranné patenty a bude veselo prebiehať priemyselná špionáž, tak straty pre ostatné krajiny budú obrovské. Čo je vlastne SWIFT? No nič mimoriadne. Ono sme fungovali roky bez neho, len globálna ekonomika má nástroj kontroly. Naša ekonomika je výsostne postavená na spotrebe a primeranej inflácii. Obe veličiny sú preč. Spotreba začína klesať, aj keď nás presviedčajú o opaku. Nadvýroba je neskutočná a výhovorky na ekológiu sú už teraz smiešne. Teraz ich má zachrániť vyzbrojovanie. Teda či chceme, alebo nie, asi nás vženú do vojny. Robia všetko preto, aby sa na nejakom centimetri člena NATO vyprovokoval konflikt. Mimochodom, začínam uvažovať nad prechodom vykurovania na tuhé palivo. Tretina Slovenska nebude schopná platiť ceny za plyn a energie. No a vtedy pravdepodobne začnú sociálne nepokoje a nielen u nás. Slovensko by asi malo obnoviť ťažbu uhlia, teraz sa už oplatí.

Kto je absolútny víťaz tohto konfliktu? Ani USA ani Rusko ani EÚ, ale Čína. Bude mať suroviny temer zadara a ostatná časť sveta bude bez adekvátnej konkurencie. Teda im maximálne ostane trh USA, EÚ, Kanada a Austrália a to je veľmi málo pre ich výrobu a drahé suroviny s extra porciou inflácie. Svet sa rozdelí – o tom niet pochýb – politicky aj ekonomicky.

Globalizácia nám ukázala aj prístup rovného a rovnejšieho. Slovensko ako minikrajinka sa musí niekam prilepiť, keďže sme len montážna hala a máme veľké lobogo. Ukázala nám pokrytecký pohľad na svet pod jednou kontrolou Veľkého Brata, ktorý neviem prečo, sa obrátil na Irán. Čo sa ďalej stalo. Na trhu pravdepodobne padne postupne Švajčiarsko, ako banková neutrálna veľmoc. Iste, nevadilo im vlastniť účty nacistov, či Židov. OK. Teraz im vadia účty oligarchov. Súúúper, len by si mali uvedomiť, že aj toto bude mať následky a ľudia začnú sťahovať svoje financie do svojich domácich bánk, respektíve bezpečných daňových rajov a bude vymaľované, ako švajčiarska garda vo Vatikáne.
Celý systém globalizácie ukázal v súčasnosti svoju slabosť. Už Goethe vo Faustovi varoval pred pôžičkami papierových peňazí, no a vraj to bol dobrý kráľ. Astronomické dlhy krajín sú dlhodobo neudržateľné a či chceme, alebo nie, cieľom je deštrukcia a nový reštart. Už sme na úpadku civilizácie. Ak si zoberiem vlády, ktoré jednoducho sa urvali z reťaze a už neanalyzujú dopady, čo to urobí a všetko stavajú na nekonečnú spotrebu, tak je mi z toho zle. Čo potrebuje človek k životu? Strechu nad hlavou, stravu, oblečenie, energiu a hlavne pokoj a mier. Čo z tohto majú normálni ľudia? Sme permanentne vo vojne od druhej svetovej vojny. Iste nie za rohom, ako teraz a v tom sú temer všetci pokrytci, ak si niekto myslí, že život Ukrajinca je hoden viac ako život Srba, Rusa, Sýrčana či moslima. No a to čo trepol Osuský, vraj lekár, už hraničí s xenofóbiou. Vraj si to Srbi zaslúžili. Nuž, zaradil sa medzi diktátorov najhoršieho razenia. Európa a USA jednoducho spyšneli. Iný názor sa netoleruje. Máme tu oficiálne cenzúru ako za komančov. Štrnganie kľúčmi v 89-tom bolo zbytočné.

Ešte jedna vec, nechcem ani predpokladať čo sa stane, ak sa prebudí ISIL, respektíve všetky možné bunky v Európe. Jednoducho bude horieť, už tu sú také náznaky, čo písali aj na BBC. Lepší čas nebudú mať ako teraz. To je len môj názor na danú situáciu. Proste štáty sa pozerajú úplne inde. Ešte jedna poznámka, ten pohon ona občanov s ruskou národnosťou či na Rusov, ktorí žijú dlhodobo u nás je niečo neuveriteľné a je mi z toho zle! Pre mňa u nás doma Rus, Ukrajinec, Róm, Žid všetko jedno – ak sa správa slušne. Doslova lynče a vyhrážky už prerástli únosnú mieru a znova hecujú neoliberáli, bez akýchkoľvek poznatkov histórie. Bolo to vidno aj počas vystúpenia Uhríka pri jeho vystúpení v EP, s ktorým súhlasím. Ja som proti akejkoľvek vojne a akémukoľvek zabíjaniu, pre mňa neexistovali „humanitárne“ bomby. Kričali „hanba“, áno hanba im, za to, že sú pokrytci.
Nakoniec, ak začne kybernetická vojna a mazanie účtov v bankách si užijeme srandy. Čistý Mr. ROBOT. Odporúčam seriál.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3892668x
Priemerná čítanosť článkov: 6054x

Autor blogu

Archív