Založ si blog

Uvažovali Heger, Naď a Ursula von der Leyenová, čo urobili s tou S-300 a možný kolaps EÚ

Vôbec mi teraz nejde o to, ako chrapúňsky sa zachoval Naď, ten aj s celou saralabandou majú v krvi klamstvo. S-300 bola odvezená a bude aj zošrotovaná, ak už nie je. To je druhá vec. Len neviem, či pri tej návšteve Ukrajiny pomysleli na to, aký tromf dali Putinovi do rúk. Sama Leyenová kecala niečo o tom, že sa zmluvy musia plniť a v zmluvách o dodávkach plynu či ropy sú uvedené v €. Tak ak to doteraz platilo, odteraz to už neplatí, pretože Slovensko ako členský štát NATO a EÚ porušilo darovaním zmluvu s Ruskom a je vymaľované. Iste, môžeme sa odstrihnúť od ruského plynu, ropy, proste všetkého, čo je z Ruska. Doteraz však nepovedali, čo bude s EÚ. Určite narastie chudoba, o tom som písal oveľa skôr a poniektorí tu diskutujúci si predstavovali odstrihnutie ako veľmi jednoduchú vec. Naozaj nie je nič jednoduchšie, len kto to zaplatí? Už teraz potraviny a služby stúpli o cca 20 až 50%, prezidentka asi žije na Marse, keď povie, že v priemere sa zvýši cena nákladov štvorčlennej rodiny o 50 €. Len asi zabudla poznamenať, v akom časovom úseku! Telefónne, bankové, poštové služby už išli hore pred vojnou. Potraviny a energie tak isto. Namiesto toho, aby si Únia priznala, že to nezvládla a že je zadlžená po krk s nekonečným tlačením peňazí, jej vadí Orbán a jeho víťazstvo vo voľbách. Len mám taký pocit, že v každých nových voľbách v EÚ budú víťaziť euroskeptici. EÚ tu nie je na to aby sa vyjadrovala k jednotlivým voľbám v krajinách a už vôbec nie na to, aby o voľbe rozhodovala centrála v Bruseli. Takto znenávidia EÚ aj jej zástancovia.
Slovné spojenie liberálna demokracia sa totálne zneužilo a rovná sa v súčasnosti slovnému spojeniu národný socializmus, obe spojenia sú zo slov, ktoré majú úplne iný skutočný význam. V súčasnosti už obe znamenajú diktatúru. Nie veru, my nepotrebujeme liberálnu demokraciu. My potrebujeme len demokraciu s hranicami slobody.
Píšem už o tom dlhšie a teraz to nabralo riadny spád. Nás nečaká kolaps spoločnosti, my už sa zopár rokov nachádzame v tomto kolapse. Všetky ríše padli a pravdepodobne ak sa nezmení prístup EÚ k občanom, padne aj ona. Dva roky covidového väzenia, ktoré malo opodstatnenie možno prvý polrok. No odkedy nastúpil omikron, už sa malo všetko zrušiť. Nie vakcinácia, ale premorenosť zabezpečila imunitu obyvateľstva. Pokračovanie vo vakcinácii nemá zmysel. Ak bude Brusel tlačiť na pílu, zlomí sa.
Pokračujeme v páde s vojnou, ktorá len slúži ako výhovorka, čo sa týka ekonomických problémov. Nadvýrobu, zadlženosť a v súčasnosti nedostatok základných surovín sme nezažili ani v časoch socializmu. Vtedy bol skôr nedostatok tovaru, ale určite nie energií a určite nebolo také množstvo pôžičiek a zdĺženého obyvateľstva. Pravdepodobne praskne aj realitná bublina. Banky zvyšujú úroky. Ak by sa obyvateľstvo EÚ rozhodlo behom týždňa vybrať úspory z bánk, dielo by bolo dokonané. Už aj poradcovia radia vybrať si hotovosť aspoň na pol roka. No niekto nemá ani na mesiac a žije len od výplaty do výplaty. Sociálny výbuch je už blízko a počkáme do nových faktúr za energie. Viac ako pravdepodobné je, že krach príde aj skôr. Čo ak začnú problémy vo vnútri EÚ vo forme občianskych nepokojov či vojen? Čo ak určité skupiny vyhlásia džihád v západnej Európe? Lepšiu príležitosť nebudú mať.
Ďalšia špekulácia, ktorá by sa mohla odohrať. Neviem totiž, kde zmizla profesionálna ruská armáda. Celé mi to pripadá ako také cvičenie s bonusom pre Rusko, navozte nám sem čím viac zbraní, aspoň sa nemusíme namáhať my. Urobíme fakticky za nich prácu. Zatiaľ len vidíme obrovskú mediálnu vojnu. Správa o podrezaných ruských zajatcoch sa u nás len mihla, ale na BBC či na Yahoo to bolo na titulných stránkach. Rubeľ stojí napriek predpokladom „expertov“ z pred dvoch týždňov, kedy už mal byť za dolár 150 rubľov, tak dnes to je okolo 80. Niečo tu nesedí. Podľa expertov Rusko už malo dávno skrachovať. Vraj tým, že kupujeme od Rusov komodity, financujeme vojnu. Tie peniaze na vojnu tu už dávno boli a pripravoval sa Západ aj Východ. Teraz ide o to, kto urobí prvú osudnú chybu na začatie tretej svetovej vojny. Európa je slabá a spohodlnela. Víťazom je Čína. Ak tá ešte hodí svoje dolárové zásoby na trh, tak sme v … Globalizácia ukázala znovu a znovu svoju slabú stránku. Ďalším faktorom je aj chyba si myslieť, že Putin bude chcieť čím skôr ukončiť vojnu. On ju bude práveže predlžovať, až kým v EÚ a USA nezačnú ľudia protestovať a štrajkovať proti vládam. Už teraz sľubujú vlády zvýšenie výdavkov na zbrojenie a z čoho???

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

zima, sneh, Chorvátsko, dedina, potok, rieka

Slnko vystriedal sneh. Teploty v Chorvátsku klesli za 24 hodín o takmer 30 stupňov

16.04.2024 23:46

Severné Chorvátsko zaznamenalo veľký teplotný pokles a sneženie, pričom v pondelok tam dosahovali teploty 28 stupňov Celzia.

trump, súd

Do procesu s Trumpom v kauze platieb pornoherečke vybrali šesť porotcov

16.04.2024 23:08

Celkovo by mohol výber poroty trvať týždeň. Desiatky potenciálnych porotcov totiž vyjadrili pochybnosti ohľadom svojej schopnosti zachovať si v procese nestrannosť.

Josep Borrell

EÚ pracuje na rozšírení sankcií voči Iránu po jeho útoku na Izrael

16.04.2024 21:21

Návrh verejne podporilo Nemecko, Francúzsko a niekoľko ďalších členov EÚ. Súhlas s ním vyslovil aj šéf zahraničnej politiky EÚ Borrell.

NR SR, protest

Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí. Protestovali proti zásahom do kultúry i životného prostredia

16.04.2024 19:48, aktualizované: 22:47

Poukázali na to, že vláda má vynakladať maximum úsilia, aby sa kľúčové piliere demokracie mohli rozvíjať slobodne, participatívne a udržateľne.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3893136x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív