Založ si blog

Fico a Smer práve vyhrali ďalšie voľby, Kurdi sú mimo záujmu

A máme to tu. Fica chcú zatvoriť, Kaliňák už tam je. Zaujímavé je, že sa začalo konať až po tom, čo sa vraj našla nejaká nahrávka Lučanského. No nič. Smer už nemusí robiť žiadnu kampaň, práve vyhral voľby a nemusel ani s prstom pohnúť. Kampaň už nepotrebuje, zadarmo mu ju urobila súčasná vláda. Jedno varovanie, ktoré sa týka regionálnych volieb: v súčasnosti sa už aj na regionálnej úrovni nemala spájať podpora opozičných strán s koaličnými. Malo by sa dať jasne najavo, že tadiaľto cesta nevedie. Vláda chaosu s nastoľujúcou diktatúrou, ktorá nemá jediného odborníka, si jednoducho nezaslúži podporu kandidátov ani na regionálnej úrovni. Samotné OL-aj-NO vyvolalo tento stav v spoločnosti a partneri, ktorí sú spolu s ním vo vláde sú na tej istej lodi s menom Titanic. Nie sú financie už ani na základné zdravotné úkony. Všetci sa zadlžujú, riešenia pre ľudí neexistujú, len základ, že na úplne zbytočné testovanie sa vyhodila miliarda.
Fica dobehla minulosť a laxný prístup k podrazom aj vo vlastných radoch. Veľmi dobre si pamätám schválenie „úžasného“ zákona Hanobenie národa, rasy a presvedčenia, kde si podávali ruky spolu s Harabinom. Tento zákon sa zneužíva na politický boj a je úplne mimo reality. V súčasnosti sa nezačali zbierať podpisy na referendum o predčasných voľbách? Čakal na toto, kým DenníkN-á-dor oznámi jeho zatknutie? Stalo sa. Očakávajú sa prvé protesty a konečne sa začalo hovoriť aj o generálnom štrajku. Tento scenár sa predpokladal, ale môže dospieť pri súčasnej nespokojnosti k otvorenej občianskej vojne či brutálnym protestom.
Ak je skutočne pravdivé to, za čo majú byť Fico s Kaliňákom stíhaní, tak to sú otvorené politické procesy. Pri takýchto obvineniach by potom sedela už celá táto vláda.
Vláda zakrýva svoju neschopnosť a hľadá, čo môže ešte pokaziť. Pokazili už všetko a denno-denne nás presviedčajú, že sa vždy ešte niečo nájde, čo sa pokaziť ešte dá. Sľuby ostali v predvolebnej kampani.
Teraz k tým nešťastným Kurdom. Národ, ktorý ostal bez krajiny a ich vraždenie či potláčanie práv sú len okrajovou záležitosťou. Turecko napadlo Irak a kurdskú menšinu. Svet je ticho, žiadne sankcie, žiadne vlajočky – proste nič, len jedna strohá správa. Oni nie sú zaujímaví, keď pápež dával požehnanie a menoval svetové problémy a vojny, tak Ukrajina nie je jediná. Je však jediná, ktorá je v popredí, pretože tam je nepriateľ Rusko. Ostaté vojny sú už mimo nášho zorného poľa, pretože už by sme nemohli dovážať ropu či zemný plyn odnikiaľ. Temer všetky krajiny, ktoré majú ropu či zemný plyn sú buď diktatúry, vedú vojny, alebo nedodržujú ľudské práva. Len by som bol zvedavý, či sa aj Ukrajina odpojila od ruskej ropy a zemného plynu.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881607x
Priemerná čítanosť článkov: 6056x

Autor blogu

Archív