Založ si blog

Matovič má 88% nedôveru, MIG-y aj so Zuzanou idú na Ukrajinu a arogancia vládnych potentátov

Tak tu máme Matelkovu nedôveru v podozrivom čísle 88 %, pre niekoho ako Matovič, ktorému vzorom asi bolo NSDAP. Matovičova saralabanda už prevzala od svojho vzoru politiku voči opozícii, len je otázka, ak sa zmení vláda, kto zo súčasných vládnych politikov nepôjde sedieť. Veď to je to budúca obrovská organizovaná skupina, ktorá sa dostane aspoň do kolúznej väzby. Možno bude susedom Fica Kiska, Matovič aj Heger. To bude partička, len škoda, že Remišová tam nebude môcť byť s nimi a zabávať ich svojim divadielkom. Ešte nemáme zmiešané väzenia. Možno sa tam dostane aj Mikulec či Mikas, nechajme sa prekvapiť.
Vraj nie sú peniaze na podporu dôchodcov. Ono, preflákať miliardu na špáranie v nose bolo také Matelkovské ako jeho násobilka. Aké by boli možnosti aspoň ako tak zmierniť infláciu, ktorá nás vrátila o cca 25 rokov naspäť? Čo takto zvýšiť odpočítateľnú nezdaniteľnú čiastku? Čo takto znížiť odvody o nejakých 10%? Otázkou je na aj rovná daň. Fakticky jej prínos už je mimo realitu a montážne linky či investori sú už mimo hry. Tak načo ostávať pri rovnej dani a nevrátiť sa k progresívnej dani? Už aj tak to nemá zmysel pri tých výnimkách, ako bankový odvod či daň na 100 vybraných firiem. V tomto prípade som za progresívnu daň, rovná daň je vhodná vraj pre chudobné a rozvíjajúce sa ekonomiky a my sme predsa vyspelá ekonomika. Dôchodcovia si žijú podľa niektorých v luxuse a denne im možno bude stačiť aj pol rožka a voda z vodovodu. Čo im sľúbili na Vianoce, dostanú v júni a na Vianoce druhú polovičku. No nie je tá vláda úžasná? Takú demagógiu, akú predviedla vláda na tlačovkách som dosť dlho nevidel. Vraj dvihnú daňový bonus. No lenže ono je tu taká vecička, ktorú zabudla banda demagógov povedať. Čo myslíte, kto si odpočíta daňový bonus vo výške cca 100 € na jedno dieťa? No na Slovensku minimálne percento, pretože v prvom rade musíte mať vysoký príjem a až potom dostanete nejaký bonus. Pretože daňový bonus je naviazaný na váš príjem!
Dnes arogancia Korčoka nemala páru, ten predbieha už aj svojho chlebodarcu Matoviča, pravdepodobne sa nakazil od Naďa. Zuzana už poputuje na Ukrajinu a dúfam, že zoberú všetky. MIG-y už asi poletia aj doletia na svoju poslednú púť. Nevadí, načo nám je vlastne armáda? Zrušme tendre na transportéry či zmluvu na F-16 a ušetríme možno aj tri miliardy. Ešte k tým Patriotom, možno ste spozorneli, že na Slovensko príde jedna batéria z inej misie. Teda aj tie došli a prakticky sa sústreďujú na východných hraniciach. Z Ukrajiny sa stáva šrotovisko. Kto chce mier? Nikto! V prvom rade sa zlikvidujú staré zbrane a v druhom sa začne nová vlna zbrojenia.
Len by som chcel vedieť, koľko Slovensko a EÚ zaplatili za vakcíny, ktoré už ani nevyužijú, vraj sú to milióny a možno miliardy. Centrálne obstarávanie zlyhalo v plnej miere, aspoň si to mohla EÚ priznať, že takáto nadobjednávka je absolútne neekonomická, ale o tom je každý ticho? Donútia znovu k tzv. preočkovaniu celú EÚ?

Republika možno prekvapí a obrovský omyl PS a ich „viery“ v novinársku slobodu

28.05.2024

Ďalšie voľby sú predo dvermi. Bude to tvrdý súboj PS verzus vládne strany. Ako by to mohlo dopadnúť? Zastávam názor, že čiernym koňom by mohla byť Republika. Ono SNS tak trošku nudí a hlavne predseda je skôr už zlúčený so Smerom. Preto voliči skôr budú inklinovať v eurovoľbách k Republike ako k SNS, aspoň tí z tzv. národného spektra. Uvidíme či sa podarí spojiť [...]

Zmierenie, tolerancia, alebo konečne zrušenie anonymity na fórach? Mimochodom, pamätám si veľmi dobre slová Radičovej na jednej besede.

18.05.2024

Stali sme sa opäť jedineční a na chvíľu počul o nás celý svet. Teda celý, taká Južná Amerika či Afrika, alebo Oceánia to má … Stalo sa niečo hrozné a prekročili sa akékoľvek červené čiary. A áno, podieľali sa na tom aj médiá, aj neoliberálne skupiny. Bol prípustný len jeden názor a to ten ich. Nevravím o hlúpostiach tzv. plochej Zemegule. Čo však musia [...]

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Valko

V kauze vraždy advokáta Valka ešte nie je vytýčený hlavný termín pojednávania

16.06.2024 10:36

V kauze vraždy advokáta Ernesta Valka stále nie je na Mestskom súde Bratislava I známy termín hlavného pojednávania.

vojna na Ukrajine, Rusko

BBC: Ruská armáda má kavalériu 21. storočia. Z motoriek

16.06.2024 08:55

Ruská armáda na ukrajinskom bojisku čoraz častejšie používa ľahkú techniku - motocykle a terénne vozidlá rôznej konštrukcie.

Izrael, Palestína, Pásmo Gazy

Izrael pozastaví každý deň boje na 11 hodín. Majú to byť 'taktické' prestávky na uľahčenie humanitárnej pomoci

16.06.2024 08:11

Izraelská armáda v časti južného Pásma Gazy každý deň na 11 hodín pozastaví vojenské operácie, aby uľahčila dodávky humanitárnej pomoci.

Čína, Si Ťin-pching v Elyzejskom paláci

USA sa nás snažia vyprovokovať k útoku na Taiwan, povedal podľa FT čínsky prezident von der Leyenovej

16.06.2024 07:35

Washington sa snaží Čínu vyprovokovať dodávkami zbraní na Taiwan aj inými krokmi, sú presvedčení viacerí v Číne.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 645
Celková čítanosť: 3927794x
Priemerná čítanosť článkov: 6090x

Autor blogu

Archív