Založ si blog

Matelko má nového nástupcu. Brusel vodu káže a víno pije a Von Leyenová je MacGyver

Dnes to Šípoš dal na Matelka a svoju tupú argumentáciu pretavil do ešte hlúpejšej demagógie ako jeho predseda. Asi si Matelko našiel nástupcu. Tento, vraj učitelík, by asi mal vrátiť diplom a už v živote by nemal učiť deti, kam by sa po budúcich voľbách mal vrátiť. Jeho argumentácia „lebo Fico či Pellegrini“ už akosi neberie. Ako povedal jeden z okruhu pacientov Kollár, že je to čistá psychiatria, tak toto sú pacienti par excellence.
K tejto saralabande už sa škoda aj vyjadrovať. Matelko mal znova v parlamente záchvat a trepal čosi a nekonečnom množstve 500 € bankoviek, ako si ich brala ochranka. Tomu už len on asi verí a klub jeho obdivovateľov.
Brusel nám ide žiarivým príkladom v šetrení. Rokovania a presuny medzi Bruselom a Štrasburgom neskončili ani v tejto dobe. Veď aj načo, občania to zaplatia. Čo takto poslať poslancov na online rokovania domov a podobne aj zamestnancov? Veď oni nevyrábajú, stačí im vysokorýchlostný internet a koľko by sa len ušetrilo? Na diétach, cestovnom, energiách. Nicholsonka by svoje „múdrosti“ mohla písať na Slovensku v prenajatom dome. O ostatnom ani nevravím. Možno by sa znížil aj lobbing a korupcia. Ten Štrasburg vôbec nechápem. Pekné mesto, ale Gretka si to asi nevšimla, ako Brusel bohapusto míňa na presuny celého aparátu. Gretka sa nám nejako vyparila. Len neviem, kde toho moderného Mac Gyvera vo forme Von Layenovej vybrali. No nech skúsi z čipu z práčky urobiť raketu. To sa môže v akej hlave zrodiť toto? Načo by kradli práčky kvôli čipom, keď tam sa používajú naozaj šmejdy a aj to nie vo všetkých. To sa potrebovala až tak zosmiešniť? Pozor na kávovary či iné spotrebiče, alebo nebodaj mobil. Ten je taký malý, že ho môžu ukryť všade. Vraj máme byť solidárni s Nemcami či Francúzmi, ktorí majú drahé energie, kde nám liberálny trh akosi padol. Ak fakt EÚ berie len 9% ruského plynu, prečo my máme šetriť elektrickú energiu, v ktorej sme sebestační a prečo vláda stále nezakročila? Prečo ešte my máme šetriť 15%? Šetríme, kde sa dá a už sa fakt viac nedá. Celý trh s energiami začali ovládať špekulanti a nadnárodné spoločnosti. Veď elektrinu nedovážame z Ruska. To nám chcú Nemci nahovoriť, že vlastne oni nič a sú dočista zelení, ak spaľujú plyn na výrobu elektriny? Tak nech spustia jadrovky. Majú ich a nič. Je to obyčajné svinstvo. Boli Nemci solidárni pri platoch Slovákov, ktorí robili na Slovensku trebárs vo WV? Mali rovnaké platy ako ich kolegovia v Nemecku či Francúzsku?
My máme byť solidárni voči komu? Máme šetriť, ale kde a na čom? Znížite kúrenie, začnú plesne. Zhoršia sa respiračné choroby. Starším ľuďom je stále zima, tak čo majú robiť? Nikdy som si nemyslel, že vedúci predstavitelia či už Bruselu, alebo jednotlivých vlád môžu byť až tak nekonečne hlúpi a naivní. Je to samozrejme chyba voličov. Čo sa však Bruselu týka, tak to je už na pováženie, či sa nezačne postupný rozpad. Čo rozhodnutie, to volovina. Teraz si rýpli do Maďarska a to môže znamenať začiatok konca, ono to už začalo s odchodom Británie. Ak si EÚ nevie dať rady s energiami, ako sa chce rozvíjať? Veď stabilné ceny energií sú základom úspešnej ekonomiky dokonca aj v kapitalistickom svete. Tu ukázala EÚ svoje obrovské zlyhanie, kedy svoj zelený teror pretavila do nezmyselných opatrení.
Žiaľ, na toto som upozorňoval podstatne skôr a ešte pred konfliktom. Nuž čo, len aby sranda bola.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3898545x
Priemerná čítanosť článkov: 6063x

Autor blogu

Archív