Založ si blog

Rektor PU ide kandidovať za Demolátov a koniec Demokratov

To, čo predviedol Heger za posledné dni, je naozaj hodné výučby. Ako sa z Demokratov stali Demoláti? Stačil tri dni a kšefty, aké môže aj Matelko závidieť, keď už jeho manželka je akosi v mínuse s tým jej podnikaním. Asi dotoval Matelko to jej podnikanie so svojou výplatou. To však len na okraj posledného týždňa.
Chápem rektora Prešovskej univerzity, že chcel pozvať Demoláta, padnutého či odvolaného premiéra či dočasne povereného a mutliministra na zastupovanie. Vraj on vie všetko po včerajšom vystúpení a plačkaní v RTVS ako jeho súkromnej stanice. No a rektor sa rozhodol ukázať, ako sa deformuje Slovensko priamo študentom. Ako bude vraj vyzerať budúcnosť Slovenska pod vedením Hegera. Len niekoľko dní stačilo, aby sa študenti presvedčili, o čom ba tá prednáška a čo v skutočnosti povereník a multitalent na ministrovanie Heger dokáže.
Kedysi som si myslel, že vysoké školy sa do politiky nezapájajú a bojujú za svoje akademické slobody. No Kónya ešte aj Hegera vyznamenal, ako kedysi robili starí papaláši. Čo tam potom, že priviedli Slovensko na psí tridsiatok? Že nevedeli sa medzi sebou ani dohodnúť v rámci koalície? Že neboli schopní zvládnuť ani jeden rezort a nedokázali ani len splniť svoje predvolebné sľuby? Možno pán rektor pôjde kandidovať za Demolátov, alebo možno dostal niečo iné ako všimné, nejaký prísľub. Inak sa takýto postoj vysvetliť nedá. Iba ak hlúposťou a nepremyslením následkov. Možno by takto nekonal, keby vedel čo bude nasledovať. Najhoršie na celej veci je, že poznám aj jeho prácu a uznávam ho ako odbornú kapacitu, ale v politike a vo vedení univerzity asi zlyhal. Volať na prednášku o budúcnosti odvolaného premiéra s poverením a ešte ho vyznamenať je čistá hanba a prúser!
Vlčan sa 1,5 melka nevzdá, veď aj načo, skládka je nekontrolovateľná skrýša financií. Krásne sa tam môžu ukryť. 5 mesiacov ministerský plat, alebo 1,5 melka pre svoju firmu? No neber to! Budaj ako taký bylinožravý medvedík, ktorého nikto nikdy nevidel sa tvári, že on nič. Asi si robí zápisky a poslal ich na motúziku Káčerovi. Chudák Šeliga so svojou polovičkou, čo on tam teraz bude robiť, keď sa jeho bývalej šéfke vyhrážal jeho súčasný kolega. Nejako sa to domotáva. O ministerstve vnútra škoda reči. Študenti PU si môžu urobiť názor na to, čo sa povedalo na prednáške a za čo dostal ocenenie Heger od rektora a môžu to porovnať s neúspešným odvolaným a povereným premiérom, ktorý začínal v strane OLaJNO a mali ústavnú väčšinu až po totálny pád. Ak dostal Heger od rektora vyznamenanie za demoláciu Slovenska, tak je to skoro podobné, ako keď Tiso vyznamenal nacistov za potlačenie SNP. Hrozné prirovnanie, ale principiálne v rámci rozvratu republiky veľmi podobné, ale hlavne veľmi trápne. Ešte raz – takáto politická kampaň do škôl nepatrí a to, že to bola kampaň, nemôže poprieť nikto! Možno iba Heger a jeho príhovor o vodke.

Daň za prevod v bankách? Hromadná doprava, kolaps slušnosti a štátni zamestnanci idú do štrajku? A čo s Ursulou?

21.07.2024

Neviem, čo sú to za šumy, rubnúť nám novú daň za prevody alebo výbery z bánk. Trošku to odporuje tej celkovej miere digitalizácie, kde by sa skôr aj samotné poplatky v bankách mali znižovať, pretože už temer všetko je on-line a prakticky banku už nenavštevujem. Maximálne, ak mi zablokujú kartu pre vraj podozrivú platbu v zahraničí. Úroky z vašich peňazí na [...]

Pohoda v nepohode, Trump práve vyhral voľby a beriem vážne slová ministra Tarabu ohľadne vody

14.07.2024

Uhorková sezóna toto leto naozaj nie je. Udalosti sa dejú v jednom kuse. Pohoda sa z chýb nepoučila a opakuje ich. Toto nech však rozhodne komisia. Mňa skôr zaujíma prečo takýto komerčne stratový podnik, aspoň podľa výkazov v hlbokej strate a podľa liberálneho trhového prístupu by fakticky už nemal existovať, pretože trh rozhoduje, ešte stále funguje. Skôr ma zaujíma, [...]

Voda zaspievala, pán Soták s klubom 500 tak isto, alebo kto to celé vymyslel? PS sa postavilo za občanov a čo vláda? Občania sa majú načo tešiť.

10.07.2024

Blog sa skladá z dvoch častí. Tú prvú venujem človeku, ktorého som si vážil, ale to už pominulo. Klub 500 na čele s pánom Sotákom sa akosi začali veľmi angažovať v prípade pitnej vody. V prvom rade by som mu odporúčal, aby sa radšej venoval diagramu železo uhlík, máme vyštudované podobné odbory a technológia ma vždy bavila. Teraz však k meritu veci. Ak chce [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 650
Celková čítanosť: 3962025x
Priemerná čítanosť článkov: 6095x

Autor blogu

Archív