Založ si blog

Plyn je drahý a bude ešte drahší vďaka sankciám, tak nech ho platí EÚ

Veľmi zvláštne, že obyčajní ľudia, nie z Olajna blázna Matelka, ale fakt my ostatní, musíme doplácať na rozhodnutia EÚ. Ja nechcem priemernú burzovú cenu plynu za minulý rok, ale chcem plyn a cenu spred vyše dvoch rokov, ktorá bola vyrokovaná hoci aj s Ruskom na základe dlhodobých kontraktov.
Za posledné dva roky stúpla cena plynu pre domácnosti cca o 50%, kto neverí nech si pozrie spotrebu a poplatky spred dvoch rokov a porovná s terajšou. Stali sme sa rukojemníkmi zlých rozhodnutí. Ak schudobnieme vďaka tzv. sankciám a začnú sa nepokoje, takto asi Ukrajine pomáhať nebudeme. Choré rozhodnutia chorých ľudí bez absolútnej analýzy dopadu.
Navrhované zvýšenie cien o 94% nie je normálne a je to taká guľa Matelkovsko-Hegerovsko-Odorovskej vlády bez riešení. Nechajte na občanov, či chcú ruský plyn za pôvodné ceny, alebo ten trhový. Stali sme sa doslova väzňami energií. Nič nebolo pripravené a nič nie je pripravené a celé zelené šialenstvo a prechod na elektrinu nás privedie do krachu. Orientovať sa len na jeden druh energie je niečo neskutočne hlúpe. Vždy si to odser.e občan. Je jasné, že Bruselu to je jedno pri ich platoch, ale Matelkovi sa podaril husársky kúsok a doviedol nás do plnej chudoby štátov EÚ aj napriek €. Bol som nedávno v Španielsku a tí majú nižšie ceny ako my. Všade naokolo sú nižšie ceny a Rakúsko má aj kvalitnejšie potraviny a ceny energií sa ich pri ich platoch veľmi nedotýkajú.
Nová vláda má pred sebou problém a budem otvorený. Ani celoplošná dotácia nie je dobrý nápad. Osobne by som navrhoval dotáciu na jeden dom jedného majiteľa s trvalým pobytom podľa LV a odberného miesta. Čo by to znamenalo? Jednoducho, kto vlastní dve a viac nehnuteľností, by mal regulovanú cenu len na tú jednu. Podobne by to bolo aj s metrážou a spotrebou a mesačným deklarovaným príjmom. Poslanci pri ich platoch nepotrebujú dotované energie.
Určite by som však zaviedol tzv. sankčný poplatok voči EÚ. Teda, kto by chcel odoberať naďalej ruský plyn za pôvodné ceny a nesúhlasí s takými sankciami, ako boli uvalené, tak týmto by EÚ doplácala rozdiel v cene. Teda ostala by možnosť aj pre tých, čo so sankciami a trhovými cenami súhlasia. Tých by sa regulované ceny netýkali, ale ostali by im trhové. To by bolo spravodlivé. Sankcie nemali predsa postihovať obyčajných obyvateľov krajín EÚ, ale Rusko a nejako sa nám to otočilo.
Postupne sa vyčerpáva celá EÚ, o tom niet pochýb a postupne sa dostávame do recesie. Aj bohatá časť začína chudobnieť a špirála sa začína otvárať. Spotreba sa postupne znižuje a produkcia bude klesať. Čína nás už dávno valcuje so spotrebným tovarom. Suroviny nemáme a zelená politika nám už zakáže aj grgať, to druhé už chce zakázať aj zvieratám. Momentálne tu máme tri aktívne vulkány, kam sa hrabe celý svet s produkciou CO2.
Matelko klamal, že energie sa nezdražovali, ibaže každý, kto platil faktúry vie, že opäť raz klamal. Regulačný úrad by som asi zrušil, toto nie je regulácia, ale zderstvo. Celé zle.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3899666x
Priemerná čítanosť článkov: 6065x

Autor blogu

Archív