Založ si blog

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých prezidentských voľbách, že si musia opraviť názor o myslení väčšiny.
Pellegrini vyhral a vôbec to nebolo o maličký kúsok a dokonca ani zahraniční Slováci by nepomohli. Tu však ide o niečo úplne iné. Vreskot neoliberálnej kaviarne a neúmerná frustrácia pre nič, je poľutovaniahodná. Proste prehrali. Tie útoky smerom na Pellegriniho alebo voličov sú priam úbohé. Ak by útočili len do politikov, tak to aj prehliadnem, ale ak útočia do voličov a dokonca aj najväčšej časti, o ktorej sa tu nerozpráva, a to o voličoch, ktorí nevolili a ktorým to je tak akurát jedno! Teda tento počet ľudí ktorým boli tieto voľby ukradnuté a nič pre nich neznamenali predstavoval najväčší tábor v podobe cca 1,7 mil. obyvateľov.

Ak je skutočne výtlak liberálnej kaviarne cca 1,2 mil., tak to skutočne nepredstavuje väčšinový názor. Teda 30-40% voličov kašle na celé voľby aj na politiku. Korčok si prehral voľby sám a veľmi mu k tomu pomohla aj nezmyselná propaganda z ČR vo forme vypovedania spolupráce na najvyššej úrovni, klinec zarazil Matelko, ktorého má každý už len za šaša, len on to ešte nezistil. Keď sme trošku rozoberali problém, aké chyby urobil Korčok, tak jednou z mega chýb, bolo ukázanie podporovateľov v podobe dua Mirinda a to politických mŕtvol Dzurindu a Mikloša. Ešte aj poniektorí, ktorí ho chceli voliť, keď videli reportáže, že kto ho podporuje, jednoducho odskočili. Pellegrini ani nemusel nič robiť, aby vyhral voľby. Ľudia mali toho dosť a áno, vyhral aj s podporou Republiky, Harabina, SNS, Smeru a ostatných menších strán a sympatizantov, ktorí ho nakoniec zvolili za prezidenta.

Také vyplákavanie a hejtovanie budúceho prezidenta som nezažil v žiadnych voľbách a také útoky na politikov a hlavne voličov zo strany sklamaných opozičných voličov sú neakceptovateľné. 1,7 mil. ľudí to bolo fakt jedno a 1,4 mil. si zvolilo Pellegriniho, jednoducho sú v menšine a to v poriadnej.

Čo to však ukázalo? Hlavne pre tzv. „národné“ strany, jednoducho už tu nemáme miesto pre viacero národných strán a v budúcnosti bude musieť uvažovať SNS aj Republika a ostatné menšie strany nad spoluprácou a tvorbou koalícií. Eurovoľby už nebudú až také úspešné pre vládne strany. Osobne zastávam názor, že rozhodnú mená na kandidátkach, ľudia by sa tiež mohli spamätať a zorganizovať tak ako pri prezidentských voľbách, síce máme len 15 poslaneckých miest, ale aj voliči by sa mali sústrediť na toho, koho tam chcú. Tu len dávam typ, že dve strany budú určite dominovať a to Smer a PS a osobne si myslím, že bez šancí nie je Republika. Smer zvedie súboj s Hlasom, ale Smer pravdepodobne drvivo vyhrá, Republika s SNS – tu bude víťaz Republika, PS s SaS – tu nie som si istý, ale skôr podľa kandidátky by som vsadil na Sulíka, aj keď má PS silné zázemie, ale temer žiadne osobnosti, KDH je otázka, po zbabranej podpore Korčokovi si osobne myslím, že viac voličov preskočí na stranu Smeru či Republiky (asi je načase založiť Kresťanské konzervatívne hnutie).

Všetko však môže byť úplne inak, ak sa zúčastní aspoň 30% voličov bol by to menší zázrak.
Vraj sa koaliční politici dohodli, že nebudú chodiť do politických diskusií v súkromných televíziách. Vďaka za takéto rozhodnutie a ušetrenie nervov a času.

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3900248x
Priemerná čítanosť článkov: 6066x

Autor blogu

Archív