Založ si blog

Vedela Čaputová, čo činí? Tu už nepomôže žiaden zavraždený novinár.

Progresívna aktivita bola zjavne bez rozmyslu. Určitým štýlom si strelili progresívci a celá vláda vlastný gól, podobne ako Ústavný súd odoprel občanom ich právo a vyhlásil ich len za potrebných pri hlasovaní vo voľbách. To už nie je demokracia, ani vláda ľudu, ale je to nástup totality, podobne kedysi argumentovali nacisti či komunisti. Vedúca úloha strany či fuhrera bola potvrdená ústavným súdom. Ľudia sú potrební len raz za štyri roky a potom sa na nich vykašlú! To sú voľby, čo sme si vydobyli po 89-tom! Nič, len zrod nových papalášov, čo s demokraciou nemajú nič spoločné!
O čo ide? To, že ak sa zmení o 4 roky vláda, už im nepomôže žiaden míľnik, žiaden novinár, proste nič. Protesty budú už len smiešnym vyjadrením „svojvôle“ ľudí, pretože zmena nebude možná!!! No a nielen to! Čo ak si to začnú uplatňovať aj poslanci pri regionálnych voľbách? Čo ak sa nebude dať odvolať starosta za svoje skutky? Čo ak začne starosta či primátor zvyšovať neúmerne dane a terorizovať obyvateľov?
Dnešná vláda skutočne zaviedla teror. Schengen už neexistuje. Za totáča sme tu mali colné vyhlásenia a teraz tu máme Covid vyhlásenie! Každému z nás ukradli rok života a pokračujú v tom ďalej. Reštrikcie, denno-denná neschopnosť analyzovať dopady svojich chorých rozhodnutí je už poľutovaniahodná. Problém je, že týmto trpí celé Slovensko. Teda celé nie. Je tu ešte nejaké to percento, ktoré obdivuje diktatúru! Ukradli nám slobodu a demokraciu, ale raz nám ju budú musieť vrátiť a možno nie, ak budeme neustále trpieť takýto teror!

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 07:37

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3899374x
Priemerná čítanosť článkov: 6064x

Autor blogu

Archív