Založ si blog

Krúpa späť do školy a Korčok s Naďom nás ťahajú do vojny s Ruskom

V relácii Do kríža rozobrali na súčiastky Krúpu ako Palko, tak aj Fico ho doslova vyučovali ako malého chlapca. Úplnou malinou podľa Krúpu bolo, že Slovensko je veľmi mladý štát a prakticky do päťdesiatych rokov sme ani neexistovali. No ono ten dejepis je o niečom inom. Vraj už existujeme od roku 1918. Myslím, že to bolo už Martinskou deklaráciou a vtedy sa určovali hranice a Trianonom sa to skončilo. Vlastne nie, pretože po druhej svetovej vojne nám ako jedinej krajine, ktorá sa radila medzi víťazné mocnosti, nám vraj v referende ukradli boľševici Podkarpatskú Rus. K tomu sa akosi Krúpa nevyjadril. Jeho znalosti súvislostí a histórie boli katastrofálne.
Čo je podstatne horšie, chlapec ani hentí dvaja mudrlanti si neuvedomili, že podpisom zmluvy s USA nás zatiahli do možného konfliktu s Ruskom. Čím ďalej viac je pre mňa prijateľnejšia neutralita. Jednoducho nechcem byť v nárazníkovej zóne. Krúpa s Korčokom, ktorý je vraj diplomat, no na tlačovke mal gestikuláciu a vyjadrovanie veľmi podobné ako Goebbels či Hitler, a na toto by si mal dať diplomat veľký pozor. Búchanie do stola a zvýšený hlas nemá čo robiť v repertoári diplomata. Jednoducho Korčok, Naď a Krúpa aj s celou Saralabandou nás chce zatiahnuť do vojny s Ruskom, o čom otvorene hovoria. To je niečo neuveriteľné, ako si definovali NATO a USA svojho staronového nepriateľa. Budú aj nás zatvárať do koncentrákov čo sme proti tomu a Rusko nepovažujeme absolútne za nepriateľa, ba práve naopak? Už si robia zoznamy koho zatvoria, lebo by mohol byť ruský špión? Jednoznačne som za neutralitu a ani NATO nepotrebujeme. Veď kto by nás ohrozil? Vraj NATO je mierumilovné, tak čoho by sme sa mali báť? No a Maďarsko, ČR a Poľsko by na nás hádam nezaútočili. Alebo neutrálne Rakúsko či mierumilovná Ukrajina by nás chcela atakovať? No uvidíme, čím budeme platiť o pár rokov dolárom alebo rubľom. V každom prípade sa radšej budem učiť oba jazyky. S ruštinou nemám problém, len tá moja angličtina je o čosi lepšia a možno nie, ako toho ministra „One time – next time“.
No aj tak si bude potrebné zapamätať mená poslancov, čo za túto zmluvu dvihnú ruku a raz sa ich na to spýtať a aj vyvodiť trestno-právnu zodpovednosť. Nemali by už v živote pracovať vo verejnej funkcii. Nie veru, nepotrebujeme tu ani Rusov a ani Amíkov, už máme dosť problémov s našimi politikmi a touto vládou to vyvrcholilo. Jednoducho, ešte sme nemali vládu, ktorá by pomáhala ľuďom a nie prioritne sebe.
No a bodka na záver. Všimli ste si, že sa Heger znovu objavil a čo príhovor, to perla.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3902224x
Priemerná čítanosť článkov: 6069x

Autor blogu

Archív