Založ si blog

Matovič má 88% nedôveru, MIG-y aj so Zuzanou idú na Ukrajinu a arogancia vládnych potentátov

Tak tu máme Matelkovu nedôveru v podozrivom čísle 88 %, pre niekoho ako Matovič, ktorému vzorom asi bolo NSDAP. Matovičova saralabanda už prevzala od svojho vzoru politiku voči opozícii, len je otázka, ak sa zmení vláda, kto zo súčasných vládnych politikov nepôjde sedieť. Veď to je to budúca obrovská organizovaná skupina, ktorá sa dostane aspoň do kolúznej väzby. Možno bude susedom Fica Kiska, Matovič aj Heger. To bude partička, len škoda, že Remišová tam nebude môcť byť s nimi a zabávať ich svojim divadielkom. Ešte nemáme zmiešané väzenia. Možno sa tam dostane aj Mikulec či Mikas, nechajme sa prekvapiť.
Vraj nie sú peniaze na podporu dôchodcov. Ono, preflákať miliardu na špáranie v nose bolo také Matelkovské ako jeho násobilka. Aké by boli možnosti aspoň ako tak zmierniť infláciu, ktorá nás vrátila o cca 25 rokov naspäť? Čo takto zvýšiť odpočítateľnú nezdaniteľnú čiastku? Čo takto znížiť odvody o nejakých 10%? Otázkou je na aj rovná daň. Fakticky jej prínos už je mimo realitu a montážne linky či investori sú už mimo hry. Tak načo ostávať pri rovnej dani a nevrátiť sa k progresívnej dani? Už aj tak to nemá zmysel pri tých výnimkách, ako bankový odvod či daň na 100 vybraných firiem. V tomto prípade som za progresívnu daň, rovná daň je vhodná vraj pre chudobné a rozvíjajúce sa ekonomiky a my sme predsa vyspelá ekonomika. Dôchodcovia si žijú podľa niektorých v luxuse a denne im možno bude stačiť aj pol rožka a voda z vodovodu. Čo im sľúbili na Vianoce, dostanú v júni a na Vianoce druhú polovičku. No nie je tá vláda úžasná? Takú demagógiu, akú predviedla vláda na tlačovkách som dosť dlho nevidel. Vraj dvihnú daňový bonus. No lenže ono je tu taká vecička, ktorú zabudla banda demagógov povedať. Čo myslíte, kto si odpočíta daňový bonus vo výške cca 100 € na jedno dieťa? No na Slovensku minimálne percento, pretože v prvom rade musíte mať vysoký príjem a až potom dostanete nejaký bonus. Pretože daňový bonus je naviazaný na váš príjem!
Dnes arogancia Korčoka nemala páru, ten predbieha už aj svojho chlebodarcu Matoviča, pravdepodobne sa nakazil od Naďa. Zuzana už poputuje na Ukrajinu a dúfam, že zoberú všetky. MIG-y už asi poletia aj doletia na svoju poslednú púť. Nevadí, načo nám je vlastne armáda? Zrušme tendre na transportéry či zmluvu na F-16 a ušetríme možno aj tri miliardy. Ešte k tým Patriotom, možno ste spozorneli, že na Slovensko príde jedna batéria z inej misie. Teda aj tie došli a prakticky sa sústreďujú na východných hraniciach. Z Ukrajiny sa stáva šrotovisko. Kto chce mier? Nikto! V prvom rade sa zlikvidujú staré zbrane a v druhom sa začne nová vlna zbrojenia.
Len by som chcel vedieť, koľko Slovensko a EÚ zaplatili za vakcíny, ktoré už ani nevyužijú, vraj sú to milióny a možno miliardy. Centrálne obstarávanie zlyhalo v plnej miere, aspoň si to mohla EÚ priznať, že takáto nadobjednávka je absolútne neekonomická, ale o tom je každý ticho? Donútia znovu k tzv. preočkovaniu celú EÚ?

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3899655x
Priemerná čítanosť článkov: 6065x

Autor blogu

Archív