Založ si blog

Z ľavice neopravica a šetriť by mala vláda začať od seba

Toto veru šetrenie nie je. Ak vláda ide len zobrať financie od ľudí a ľudia z toho majú veľké guľové, tak toto šetrenie isto nie. Neviem ako, ale nič iné mi pri transakčnej dani nenapadá ako veľká … doplňte si. Mimochodom, neviem, či bude s týmto „extra nápadom“ stotožnená EÚ. Pretože mnohé právne subjekty využívajú granty od škôl cez mestá, obce, podniky atď.. No a myslím si, že žiaden takýto subjekt si nebude odpisovať tú daň z grantu, čiže pôjde to z jeho vrecka.

Neviem, kde ostala tá daň pre banky zo zisku, ale stal sa presný opak, nahnali bankám nové financie. Toto určite nie je uťahovanie opaskov pre vládne štruktúry, ale len pre obyvateľov a podniky.
Vraj je štátnych zamestnancov cca 440.000 podobne ako v Čechách, ale prepustiť idú možno 5.000. Čo takto prepustiť 50.000? Urobiť audity na okresoch či krajoch. Znížiť počet krajov by stálo za to. Aj tak sa všetko robí pomaly on-line, tak už tomu fakt nerozumiem. Iste, Matelko tu narobil jeden z najvyšších deficitov, špáračky atď.. Čo takto zrušiť pre vládu a poslancov tie ich „režijné“ náklady vo výške 3000 € na hlavu? Hneď by bolo 5 meliek. A čo takto zrušiť financovanie politických strán zo štátneho rozpočtu, to je cca 25 meliek ročne. Konečne už je potrebné si priznať chybu dopravy „zadara“. Ani za socíka to tu nebolo. Bol polovičný a potom myslím 1/4 a potom sa to vrátilo na polovičný. Už ak pre študentov zadara, tak len do školy a zo školy a aj seniori by mohli mať aspoň symbolický poplatok za každých 100 km 0,3 € na nevyťažené vlaky.

A čo takto zaviesť dobrovoľnú daň pomoci pre Ukrajinu. Kto chce podporovať, podporí. Ozaj, už vyjednali ceny plynu v rovnakých reláciách, ako boli pred zavedení sankcií? EÚ zavedie sankcie a vy si plaťte. Také demokratické. Nebola to energetická kríza, ako sa nazýva, ale sankčná kríza. Načo posúvať potraviny do 5% DPH, keď po týchto „ozdravných“ opatreniach sa ceny zvýšia možno o 7%? Prihraniční obyvatelia už teraz chodia na nákupy. Čo bude potom? Objednávky zo zahraničia, prechod na šedú ekonomiku a cash. Čo ak sa ľudia vykašlú na banky a prejdú na hotovosť ? Fakt nezmysel. Šupnúť plyn do vyššej DPH je ďalší nezmysel, potrebujú len zodrať ľudí, pretože ľudia kúriť musia. Podnikatelia si DPH a náklady pretavia do cien. Absurdistan v priamom prenose.

Už keď tak, tak nech zrušia aj bezplatné vysoké školstvo a nech sa platia len štátne štipendiá pre najlepších. U nás sa študuje pre titul a nie pre vedomosti. Kto chce, nech si zaplatí taký titul, aspoň by sme sa nemuseli baviť o tom, že ak tu študovali zadarmo, tak tu musia aj určitý čas ostať. Radšej potom nech zvýšia DPH o ďalšie 1% ako takýto chaos.
Zdá sa, že ľavica ide zodrať toho posledného na konci reťazca a to obyčajného pracujúceho.

Kultúra, čo to vlastne si a čo ak štrajkujúce dosky neotvoria svoje brány?

06.09.2024

Včera som si pozeral reportáž o možnom štrajku v našich divadlách a ako Janka Kovalčíková si nevie predstaviť, že sa divadlá zatvoria. Podotýkam, mám ju rád ako herečku a nemám proti žiadnemu hercovi nič, ak si vykonáva svoje povolanie dobre. Podobne ako v iných profesiách, striktne oddeľujem profesionalitu od politického názoru, či akéhokoľvek iného názoru. Tie [...]

Ani premiér Fico ani Šimečka

28.08.2024

Rozpútala sa mediálna vojna okolo dotácií rodinných príslušníkov našich politikov. Chcem však upozorniť na úplne iný problém, ktorý tu máme. Problémom nie sú dotácie pre tieto organizácie, ani projekty, ak boli urobené. Problémom je schvaľovací proces. V tejto oblasti by som už mohol pôsobiť ako expert s vyše 20 ročnými skúsenosťami. Teda, kde ja vidím generálny [...]

Olympiáda podľa gusta Francúzov a bude zo Šutaja Eštoka predseda?

27.07.2024

Vôbec sa mi nechcelo písať o otvorení olympiády, ale jednoducho mi to nedá. Zopár postrehov. Na začiatku sa mi to ako tak páčilo, staré hity, pekné miesta Paríža, až kým neprišla karnevalová prehliada cirkusu dekadentných podivností. Nuž, propagácia športovej udalosti v podobe obezity s korunkou, ako ruská Marfa po mesačnej výkrmni v perníkovej chalúpke, ma veľmi [...]

Boris Johnson

'Šialené' plány Johnsona: Chcel zaútočiť na sklad v Holandsku, aby vzal kovidové vakcíny do Británie

28.09.2024 12:30

Britský expremiér Johnson v čase kovidu chcel od armády, aby zaútočila na sklad v Holandsku a vzala do Británie vakcíny, "ktoré jej náležali".

michal šipoš, igor matovič

Má Matovičovo hnutie šancu na reparát? Politológ: Je ešte uzavretejšou „sektou“ než bolo kedysi

28.09.2024 11:00

Po roku od volieb si Pravda pripravila anketu s predsedami poslaneckých klubov a zhodnotenie pôsobenia a kľúčových momentov parlamentných strán.

Libanon, Hizballáh, Hassan Nasralláh,

Zabili sme vodcu Hizballáhu Nasralláha, oznámil Izrael: Dostaneme každého, kto nás ohrozuje. Irán robí opatrenia

28.09.2024 10:20, aktualizované: 12:19

Izraelská armáda oznámila zabitie najvyššieho vodcu šiitského militantného hnutia Hizballáh Hasana Nasralláha pri vzdušnom útoku v Bejrúte.

SR Bratislava stretnutie predsedovia strany prezident BAX

Hrabko: Spory vládnych strán majú ďaleko od chaosu za bývalej koalície

28.09.2024 08:22

Verbálne spory vo vládnej koalícii nesmerujú do hĺbky a majú ďaleko k chaosu minulého volebného obdobia, hovorí publicista.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 654
Celková čítanosť: 3999975x
Priemerná čítanosť článkov: 6116x

Autor blogu

Archív