Založ si blog

Čo s účtovníctvom Matoviča a čo Fico zle vysvetlil

V prvom rade nie som priaznivcom ani jedného týchto dvoch pánov. No ukážka práce s daňovými únikmi je priam ukážková. Ako sa na to pozerám ja? V prvom rade tu ide naozaj o podvod. Ak Matovič predal firmu, účtovníctvo bol jednoducho povinný archivovať v prípade platcu DPH desať rokov a v prípade neplatcu 5 rokov a ešte aj vtedy, ak chce dokumenty skartovať, musí požiadať o to DÚ a centrálny archivačný úrad (čo je ináč absolútny nezmysel), ale veď sme na Slovensku.
Pri takých obratoch, aké firma mala, musel byť jednoducho platca DPH. Teda museli existovať aj hlásenia k DPH. Teraz ide o to, či tam bol nadmerný odpočet, alebo iné daňové úniky, čo sa už bez účtovníctva nejako nedá potvrdiť. Aj keď zaplatil daň zo 122 miliónov, ide tu o niečo iné. Z akých miliónov a z akej činnosti sa už nedozvieme. Čo ak tých 122 meliek boli len vratky DPH? Hlásenie o DPH by mali byť na DÚ v archívoch.
Kde sú jednotlivé položky a dodávatelia? Aké účtovníctvo vlastne viedol? JÚ či PÚ? Naozaj pri takom obrate by to malo byť PÚ, ale kto ho vie. Váhostav radšej nevedie nič okrem svojich dlhov a len dostáva štátne zákazky.
Teraz však k inému, aby si niekto nenechal kópiu účtovníctva aj aspoň v digitálnej forme a to vo forme peňažných denníkov sa mi nechce veriť. Iste, ak bol neplatca DPH, môže sa vyhovoriť na zákon o premlčaní, ale ak nie, má smolu. Ide o to, na koho skartácia účtovníctva padne, ale určite by som nepreberal účtovníctvo, ak by nemalo za sebou daňovú kontrolu.
Ďalším dôvodom mohla byť práve forma firmy a to SZČO, kde ručí celým svojim majetkom a to teda je problém, ak tam boli nejaké nezrovnalosti. Všetko sú to síce špekulácie, ale čo si o tom má človek myslieť? Byť na mieste nezávislých osobností, odstúpim z kandidátky, ak si chcem zachovať akú takú tvár.
Je tu viac otáznikov, ale zatiaľ žiadne odpovede. Matovič sa momentálne zamotáva čím ďalej tým viac. Plný rečí o oddelení financovania politických strán od štátu v roku 2012 až po veľmi schopné využitie našich daní.
Tu vôbec nejde o Smer, ale tú poctivosť politikov, ak niekto takto otvorene klame a akože bojuje proti korupcii, potom už neostáva nič iné, len klasické slovenské porekadlo: zlodej kričí, chyťte zlodeja, alebo vrana k vrane sadá.
Či to povedal Fico, alebo nie, je to pre mňa úplne jedno, kto s tým prišiel. Matovič sa z tohto úmyselného zametania účtovníctva pod povalu babky asi nedostane. Určite nie je obyčajný človek, tento titul už nemá právo používať. No a k poslednému výroku, že dá Ficovi 121 miliónov? Akých? Tých našich za hlasy, ktoré sa kedysi dušoval, že ich nechce?
Naozaj tu nemuselo ísť o tunelovanie, ale o zakrytie horších daňových podvodov. No a čo na to Daniel Lipšic?
Ak chce ísť niekto do politického boja, mal by byť čistý. To čo tu predvádzajú duo MaFi je priam neskutočné. Ak k tomu prirátam Procházku, tak to teda budeme mať lídrov. To sa bude radostne rozdávať zo štátneho. A potom, že nie je na nič.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3902136x
Priemerná čítanosť článkov: 6069x

Autor blogu

Archív