Založ si blog

Žalobaba žaluje a Sulík sa raduje

Čo na tento teáter napísať. Pomaly mi dochádzajú slová opovrhnutia na našu politickú scénu a derú sa mi len samé vulgarizmy. To je však zlá energia. Pozerám na to optimisticky. Súčasná politická scéna je len odrazom národa, ktorý prestáva uvažovať v racionálnych hraniciach logických úvah.
Pán europoslanec Sulík a s ním ďalší dvaja stojaci podpredsedovia sa na tlačovke vyjadrili ku kandidatúre Procházku. No čo už. Čo sa doma navarilo, to sa dáva na export do zahraničia? V rámci Európy nepoznám veľmi krajiny, kde by na seba takto žalovali. No nech. Istým spôsobom má možno pravdu, ale z jeho úst to nevychádza nejako dôveryhodne. Predčasný snem a strach z Miháľa, ak by ho náhodou pripravil o predsednícku stoličku SaS. Dvojitá politika liberalizmu v strane (Poliačik) a vo verejných vystúpeniach o problematike utečencov, ktorá vlastne neexistuje, pretože ide iba o neschopných politikov v Bruseli, ktorí sa tvária, že niečo robia. Stačilo by nezbierať utečencov na lode Frontexu pri Líbyi a otáčať ich naspäť a bolo by. To je však o inom.
Morálny kredit má máloktorý súčasný politik. Vlastne ani takého nepoznám. Každý z nich mal nejaký ten škandálik či kšeftík. To je však aj spomínaný obraz Slovenska. Ľudia s akým takým kreditom sa veľmi do politiky nehrnú a potom nám vládne tlupa, ktorá sa navonok háda a robí divadlo pre voličov, avšak v skutočnosti im tento stav vyhovuje.
Tiež vás niekedy naštve, ak pozeráte tlačovú besedu a tam, okolo jediného rečníka stoja ako „sväté“ drúky za dedinou a tvária sa, že počúvajú? Práve na spomínanej besede mal jeden z novinárov gule a opýtal sa, nech povedia niečo k téme aj podpredsedovia SaS. Áno, nech tam nestoja ako nemí svedkovia žalovania na Procházku. Nech už na žiadnej besede tam nikto nestojí, ak nechce niečo povedať. Na podporu koho? Svojho nedotknuteľného predsedu? Procházku po tých excesoch vôbec nemusím, vlastne nemusím ich všetkých, ale žalovať by som nešiel. Čo takto začať žalovať na všetkých od Merkelovej, po neviem koho? Kde sa to zastaví? Iba ľudia môžu túto politickú lúzu zastaviť a to priamo ich demokratickým systémom volieb. Majú nás tam, kde chceli, budeme udávať, žalovať a hľadať pomoc inde, len nie doma. O čom to svedčí? Nie sme schopní riadiť svoju krajinu a nemáme logicky a rozumne uvažujúcich politikov, ktorí priamo pomenujú problém. Tu však budem odporovať slovu „politikov“ – mali by sme mať schopných filozofov a odborníkov a nie túto politickú čvargu, ktorá si z občana robí dobrý deň.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3899047x
Priemerná čítanosť článkov: 6064x

Autor blogu

Archív