Založ si blog

Je naozaj Pilát ten, kto nechce prijať utečenca?

Alebo sú migranti Pilátmi svojich krajín? Minimálne sú Pilátmi kresťanskej viery, respektíve sú židmi, ktorí odsúdili svojho mesiáša. Uvažujem o pápežových slovách, bol mi sympatický, ale názor sa časom mení. Namiesto vnútornej reformy cirkvi falošná pokora. Kto je horší? Ten, kto uteká pred problémom za vidinou bohatstva bez práce, do krajiny ktorej tradíciám vôbec nerozumie a nechce rozumieť, alebo človek, ktorý mal svoj život, určitú bezpečnosť a náboženskú toleranciu a ktorý jednoducho na základe skúseností nechce prijať migrantov, ktorý sú skalopevne presvedčení, že ich náboženstvo je nadriadené všetkým ostatným náboženstvám aj ateistom?
Utekajú vraj kvôli vojne a terorizmu. No, ale tú vojnu a terorizmus tu už máme aj my. Prečo nebojujú doma za slobodu a vieru? Prečo si neporadia so svojimi extrémistami? Je to naozaj tak, že sa máme pred nimi klaňať a umývať im nohy? Kde ostala hrdosť ? Môžeme umývať nohy s pokorou, ale ľuďom z nášho vierovyznania. Takéto gestá môžu viesť len do ďalšieho extrému, nehovoriac o tom, že sú len bohapustou reklamou.
Podmienky sa zmenili. V Európe nastala doba strachu. Samé vzletné reči o otvorenej náruči, tolerancii či iných multi-kulti nezmysloch. Európski politici zradili vlastné národy, kultúry i demokraciu. Islam jednoducho nedospel. Náboženské knihy a ich učenia sú dávno zastarané a prekonané. Ak konečne dospeje do stavu, kedy sa konvertovanie nebude ničím trestať a kedy aj ženy budú mať rovnaké práva, potom môže byť o nejakej integrácii reč.
Európa zrušila hranice, pasy, identifikáciu. Pred týmito udalosťami som písal blogy o tom, že Turecko vydiera, o príčinách vojny atď..
Nastalo mnoho otázok a európski papaláši postupne prichádzajú na to, že sa mýlili. Ono nie je nešťastie, ak si človek prizná chyby, horšie je, ak v nich zotrvajú. Svojou politikou otvorenej náruče neukázali nič viac, iba slabosť politicky prehnitej Európy. Výsledky sa dostavili veľmi rýchlo. Merkelová, EP, EK …… a dokonca teraz už aj pápež by mali viac analyzovať následky svojich slov a skutkov. Zjavne im nejako analýzy do budúcnosti chýbajú.
Pardon, vlastne to už by neboli analýzy, ale konšpiračné teórie a to si predsa naši vrcholní politickí i duchovní predstavitelia nemôžu dovoliť povedať. V Európe sa začal hon na konšpirátorov. Je zaujímavé, ž práve konšpirátori majú aké také logické myslenie a čítajú aj medzi riadkami.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3898526x
Priemerná čítanosť článkov: 6063x

Autor blogu

Archív