Založ si blog

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím a to katastrofálne bilboardy. Tak amatérsky urobený portrét som dosť dlho nevidel. Bola to skôr karikatúra urobená AI ako skutočný výzor. Neviem, ktorá agentúra im to robila a či to vôbec schvaľovali, ale fakt to vyzerá, akoby to robilo nejaké decko v skicári.
Teraz o rómskych hlasoch. Už médiá začínajú špekulovať, ako to, že v baštách Matelka – kde aj tentokrát Vajda I. Bobkový list vyhral s počtom 337 hlasov mal Jarovnice získal tak veľa percent Pellegrini. Vraj za čo si ich kúpil a za aké sľuby! Tak v parlamentných voľbách fasoval Igiot I. atómový 2310 hlasov!!! Úbytok jeho voličov predstavuje 1973 hlasov!!!! Niečo neuveriteľné. S týmto sa nemôže pochváliť žiaden politik. Pád na úplne dno!
U nás v okrsku kedysi získal cez 130 hlasov a teraz biednych 6, zato všetky priezviská podobného znenia charakterizujúce určitú skupinu ostali bez účasti. Jednoducho neprišli a to je ten pravý dôvod. Nebola 500-ka, nebudú hlasy.
Igiot I. špáravý to proste pohnojil. Takto padnúť v preferenciách zatiaľ nedokázal nikto. Nikto vám nedokáže toľko nasľubovať, čo Mačiak bez účtu z Trnavy.
Prečo nie Korčoka? Zhrozil som sa, keď som v jeho štábe uvidel privatizéra z dua Mirinda a to Dzurindu! Mal som dosť, ak Korčok potrebuje takých ľudí do štábu a podporovateľov ako politickú mŕtvolu, ktorá rozpredala Slovensko. Druhým výkričníkom bola účasť Kňažka. Aj keby som chcel, hlavne Dzurindova privatizácia tunel typu Branisko či Gorila by mi nedovolili zahlasovať za neho. Koniec koncov, Korčokova minulosť bola všadeprítomná v každej vláde.
Slovensko je skutočne rozdelené a ja skutočne nepotrebujem ďalšieho neoliberálneho prezidenta. KDH sa už posunulo z pravicových hodnôt do neoliberálnej diktatúry, kde im začínajú voňať príkazy a zákazy ako za komančov. Žiaľ, proti čomu bojovali, tým sa aj stali. Z voľného trhu ostali len trosky. Príkazy – zákazy – nariadenia. Trh už nerozhoduje, ale EK – Green deal. Toto reprezentuje Korčok.
Možno by som aj hlas dal, ak by sa konečne postavil za ľudí. Tu je aj výzva pre oboch. Čo takto dať všeobecnú amnestiu na priestupky počas Covidu? Čo takto sa začať zaoberať aj v rámci politických strán, ktoré reprezentujú skutočným problémom privatizácie vody či lesov a pod.. Ktorý prezident bude z tých dvoch žiadať rady od obyčajných ľudí z regiónov namiesto poradcov?
Toto už bude skutočné referendum o smerovaní buď k neoliberalizmu, alebo ku klasickej demokracii. Vyberte si. Ja som si už vybral, ale beriem to ako hlas ľudu, teda ak vyhrá Korčok, ostáva mi len gratulácia a prijať daný fakt, ak Pellegrini, tak budem rád, ale život mi nezmení asi ani jeden z nich.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3898947x
Priemerná čítanosť článkov: 6064x

Autor blogu

Archív