Založ si blog

Koniec druhej svetovej a Putinovi vlci v hre o tróny

Koľko informácií o vystúpeniach ruského prezidenta je v našich médiách? Prebieha naozaj informačná vojna medzi EÚ a Ruskom? Možno áno a možno nie.
Už skôr som písal blogy o odtrhnutí Krymu a problémoch obyvateľov na Ukrajine či troške histórii a vývoji situácii. Teraz si prezerám internetové stránky a len tak prezerám, čo sa nám to urodilo. Veľmi mi imponovala debata medzi Putinom a Tuskom, aj keď je staršieho dáta.
Po absurdnej „arabskej jari“, radšej napíšem s malým písmenom, pretože veľké si to nezaslúži, prišlo kruté vytriezvenie. EÚ musí zasadať kvôli emigrantom pretože je ich už toľko, že by mohlo ísť aj o takú menšiu plánovanú inváziu.
No a Putin a Ukrajina slúži iba na odpútanie od zásadného problému a to postupnej islamizácie Európy. Nejde tu pritom o zanedbateľné množstvo migrantov. Už sú to tisíce. 220 000 minulý rok. Dokedy bude EÚ ticho a bude si hovieť vo svojej vysnívanej multi-kulti spoločnosti?
Európa a USA však teraz mlčia o ISILE, Boko Haram a iných teroristických skupinách. Zopár zoťatých hláv, upálených, znetvorených, tisíce znásilnených žien, zničené pamiatky. Ako môže mať terorizmus takú silu a prístup ku zbraniam a financiám?
EÚ či USA môže kontrolovať banky, finančné toky, ale nerobí to. Radšej rozdúchavajú vojnu priamo v Európe. V Afganistane stačilo na útok zničenie pamiatok . V Iraku stačilo nepotvrdené podozrenie, že majú chemické zbrane. V Líbyi postačilo k útoku zopár miliárd dlhov Francúzska či Talianska a bolo vymaľované.
Jedno je však isté. Tieto krajiny neboli a nie sú prispôsobené na demokraciu. Vždy budú potrebovať diktátorov, ktorí dokážu krotiť náboženské a mocenské vášne individuálnych „demokratických“ náčelníkov. Tieto chyby tu už boli a zjavne sa naši mocipáni nepoučili. Študovať by mali históriu a to povinne.
Vlci nech prejdú na motorkách až do Berlína a späť. Sme predsa demokratickými krajinami či nie? Neohrozujú nikoho a len prejavujú určitý názor a poctu ruských padlých vojakov, vlastne nielen ruských, ale sovietskych. Koniec koncov, by to bol určite dobrý zážitok pre každého, kto by si prejazd pozrel, presne tak ako plne ozbrojenú americkú vojenskú kolónu.
Prestali ma baviť jednostranné informácie, respektíve dezinformácie a totálne klapky na očiach nielen médií, ale aj mnohých ľudí. Doslova vrie v nich neskutočná nenávisť. Cítia sa ako ochrancovia demokracie? Nech idú do Iraku, Líbye a zachraňujú masakrovaných kresťanov, Kurdov, Koptov… Majú možnosť.
Rusi tento problém spozorovali a identifikovali. Začali sa chrániť. Neúmerné ustupovanie minoritným skupinám a vôbec nemám na mysli osoby rovnakého pohlavia, privádza našu spoločnosť k anarchii. Ak chcete vidieť, ako dopadneme, pozerajte Hru o tróny. Tam sa stínajú hlavy, menia králi a nikto nie je ušetrený, ani dobrý, ani zlý.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 07:38

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3898137x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív