Založ si blog

Koniec druhej svetovej a Putinovi vlci v hre o tróny

Koľko informácií o vystúpeniach ruského prezidenta je v našich médiách? Prebieha naozaj informačná vojna medzi EÚ a Ruskom? Možno áno a možno nie.
Už skôr som písal blogy o odtrhnutí Krymu a problémoch obyvateľov na Ukrajine či troške histórii a vývoji situácii. Teraz si prezerám internetové stránky a len tak prezerám, čo sa nám to urodilo. Veľmi mi imponovala debata medzi Putinom a Tuskom, aj keď je staršieho dáta.
Po absurdnej „arabskej jari“, radšej napíšem s malým písmenom, pretože veľké si to nezaslúži, prišlo kruté vytriezvenie. EÚ musí zasadať kvôli emigrantom pretože je ich už toľko, že by mohlo ísť aj o takú menšiu plánovanú inváziu.
No a Putin a Ukrajina slúži iba na odpútanie od zásadného problému a to postupnej islamizácie Európy. Nejde tu pritom o zanedbateľné množstvo migrantov. Už sú to tisíce. 220 000 minulý rok. Dokedy bude EÚ ticho a bude si hovieť vo svojej vysnívanej multi-kulti spoločnosti?
Európa a USA však teraz mlčia o ISILE, Boko Haram a iných teroristických skupinách. Zopár zoťatých hláv, upálených, znetvorených, tisíce znásilnených žien, zničené pamiatky. Ako môže mať terorizmus takú silu a prístup ku zbraniam a financiám?
EÚ či USA môže kontrolovať banky, finančné toky, ale nerobí to. Radšej rozdúchavajú vojnu priamo v Európe. V Afganistane stačilo na útok zničenie pamiatok . V Iraku stačilo nepotvrdené podozrenie, že majú chemické zbrane. V Líbyi postačilo k útoku zopár miliárd dlhov Francúzska či Talianska a bolo vymaľované.
Jedno je však isté. Tieto krajiny neboli a nie sú prispôsobené na demokraciu. Vždy budú potrebovať diktátorov, ktorí dokážu krotiť náboženské a mocenské vášne individuálnych „demokratických“ náčelníkov. Tieto chyby tu už boli a zjavne sa naši mocipáni nepoučili. Študovať by mali históriu a to povinne.
Vlci nech prejdú na motorkách až do Berlína a späť. Sme predsa demokratickými krajinami či nie? Neohrozujú nikoho a len prejavujú určitý názor a poctu ruských padlých vojakov, vlastne nielen ruských, ale sovietskych. Koniec koncov, by to bol určite dobrý zážitok pre každého, kto by si prejazd pozrel, presne tak ako plne ozbrojenú americkú vojenskú kolónu.
Prestali ma baviť jednostranné informácie, respektíve dezinformácie a totálne klapky na očiach nielen médií, ale aj mnohých ľudí. Doslova vrie v nich neskutočná nenávisť. Cítia sa ako ochrancovia demokracie? Nech idú do Iraku, Líbye a zachraňujú masakrovaných kresťanov, Kurdov, Koptov… Majú možnosť.
Rusi tento problém spozorovali a identifikovali. Začali sa chrániť. Neúmerné ustupovanie minoritným skupinám a vôbec nemám na mysli osoby rovnakého pohlavia, privádza našu spoločnosť k anarchii. Ak chcete vidieť, ako dopadneme, pozerajte Hru o tróny. Tam sa stínajú hlavy, menia králi a nikto nie je ušetrený, ani dobrý, ani zlý.

Daň za prevod v bankách? Hromadná doprava, kolaps slušnosti a štátni zamestnanci idú do štrajku? A čo s Ursulou?

21.07.2024

Neviem, čo sú to za šumy, rubnúť nám novú daň za prevody alebo výbery z bánk. Trošku to odporuje tej celkovej miere digitalizácie, kde by sa skôr aj samotné poplatky v bankách mali znižovať, pretože už temer všetko je on-line a prakticky banku už nenavštevujem. Maximálne, ak mi zablokujú kartu pre vraj podozrivú platbu v zahraničí. Úroky z vašich peňazí na [...]

Pohoda v nepohode, Trump práve vyhral voľby a beriem vážne slová ministra Tarabu ohľadne vody

14.07.2024

Uhorková sezóna toto leto naozaj nie je. Udalosti sa dejú v jednom kuse. Pohoda sa z chýb nepoučila a opakuje ich. Toto nech však rozhodne komisia. Mňa skôr zaujíma prečo takýto komerčne stratový podnik, aspoň podľa výkazov v hlbokej strate a podľa liberálneho trhového prístupu by fakticky už nemal existovať, pretože trh rozhoduje, ešte stále funguje. Skôr ma zaujíma, [...]

Voda zaspievala, pán Soták s klubom 500 tak isto, alebo kto to celé vymyslel? PS sa postavilo za občanov a čo vláda? Občania sa majú načo tešiť.

10.07.2024

Blog sa skladá z dvoch častí. Tú prvú venujem človeku, ktorého som si vážil, ale to už pominulo. Klub 500 na čele s pánom Sotákom sa akosi začali veľmi angažovať v prípade pitnej vody. V prvom rade by som mu odporúčal, aby sa radšej venoval diagramu železo uhlík, máme vyštudované podobné odbory a technológia ma vždy bavila. Teraz však k meritu veci. Ak chce [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 650
Celková čítanosť: 3961839x
Priemerná čítanosť článkov: 6095x

Autor blogu

Archív