Založ si blog

Chmelár je konšpirátor, Kiska je na hrane, študenti sa slušne stiahli a gratulácia Putinovi

Málokto sa takto otvorene vyjadril v diskusii, ktorú viedol Bielik tak, ako Chmelár na TA3. Som veľmi rád, že v mnohom s ním môžem iba súhlasiť. Šlo o tú hranu, ktorú po teatrálnom vzdaní sa Fica prekročil prezident Kiska.
Na jedno však zabudol a možno si to dnes pri menovaní staro novej vlády prezident Kiska uvedomil. Koľko ľudí by vyšlo do ulíc, ak by pán prezident predviedol diverziu našej ústavy a prevzal by si právomoci? Tu už by naozaj išlo do tuhého.
Nejako sa to utriaslo a aj študenti či mládežnícki organizátori pochodov po nie veľmi podarenej tlačovke, keď odchádzali od prezidenta asi radšej pôjdu na nejaké to školenie spojené so štúdiom otázok kladených s porozumením od novinárov.
Sme na rázcestí a Chmelár mal pravdu, je neskutočná príležitosť dosiahnuť zmeny zákonov, ktoré priam umožňujú korupciu. Hoci len prvé kroky, ktoré som už navrhol v predchádzajúcom blogu. Preto si myslím, že Chmelára môžu už zaradiť aj medzi konšpirátorov. Mohli by ich kopu zmeniť. Je tu množstvo odborníkov. Osobne som však za zjednodušovanie zákonov a nie zahmlievanie a výnimky. Je toľko prúserov, ktoré je potrebné opraviť.
Mali sme tu aj iné správy. Trebárs brutálna rusofóbia a strach zo znovuzvolenia prezidenta Putina. Je tu naozaj jasný signál, ktorý sa po voľbách rozšíril ako blesk. Rusi zasahovali do volieb v Rusku! Len nejako nemôžem pochopiť, ako môžu zasahovať Rusi do volieb v iných krajinách! Žeby fakenews? No a tu je pes zakopaný. Ak sa naozaj dá ovplyvniť myslenie ľudí v druhej krajine na základe falošných správ, ako je to to potom s miestnym obyvateľstvom a ich vzdelaním a prehľadom o spoločenskom dianí? Kam sa dostali občania tej ktorej krajiny napr. USA, ak si nedokážu vytvoriť vlastný názor a dokázala by ich ovplyvniť akákoľvek správa??? Niečo nie je v poriadku s obyvateľstvom. Stávajú sa rukojemníkmi oligarchov danej krajiny.
Britániu po BREXITE chytá čistá hystéria. Všetci sú zlí a najhorší sú Rusi. Už samotné politické špičky Británie sú nejako mimo. Sú tu rokovania s EÚ a to akurát nie je veľmi podľa ich gusta. Je potrené upriamiť pozornosť na vonkajšieho nepriateľa a kto je najlepším terčom? Rusko! Krajina, ktorá je vystavená neskutočnému tlaku s minimálnym dlhom, obrovskými nerastnými surovinami a priestorom. Krajina, ktorá postupne získava absolútnu samostatnosť, aj vďaka sankciám EÚ. Je potrebné Rusov udupať, bez akýchkoľvek dôkazov ich obviňujú a stále dookola ten istý scenár. No a Theresa Mayová aj s tým blondiakom by sa mali dať asi liečiť. Bez dôkazov, bez ničoho, len tak obviňovať.
Ešte musím však spomenúť jednu historku, ktorá sa mi stala na ceste do Bratislavy. Ráno o piatej na železničnej stanici nastupovala aj jedna vozíčkarka. Nejako sa dotrepala ku vagónu a výpravca už píska a kričí, nech urýchlene nastúpi. Všetci sme sa nejako na seba pozreli. A v tom to prišlo. Irónia sa doslova vznášala. Vozíčkarka zakričala na sprievodcu: „A čo do pi.i, krídla mám???“
Nikomu, ani sprievodcovi viac nebolo potrebné. Výbuch smiechu spustili sprievodca aj so samotnou vozíčkarkou. Ospravedlnil sa a samozrejme spustil plošinu. No doteraz si pamätám tú jej intonáciu, nebola v nej nejaká nasratosť, či zlosť, ale naozaj, také z duše.
No a tu je ten príklad aj pre súčasnú prax aj pre politikov. Mnoho vecí má jednoduché riešenie a je len potrebné pripomenúť strojvodcovi, aby spustil plošinu. Teda, aby poslanci spravili zákony jednoduchým a jasným znením pre občanov. Pretože občan je ten, ktorý platí dane na platy našich funkcionárov a ktorý musí vidieť, čo je vo vozni a ako funguje plošina. No a hlavne, že sprievodca občana počúvne a pomôže.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3896809x
Priemerná čítanosť článkov: 6060x

Autor blogu

Archív