Založ si blog

Havran verzus Kuffa, Nemcom to voľajako nejde a Moskvu znovu nedobyli

Miško Havran znovu perlil. Ten, ktorý sa nominoval do polohy poloboha, ak nie samotného najvyššieho. Tak ho asi doma vychovali. Žiadna úcta, len brutálna arogancia neoliberálneho poskoka, tvorcu fekálno-úpadkovej brakovej literatúry, ktorá sa nikdy do análov literárnych diel nezapíše ako hodnotné umelecké dielo. Možno sa zapíše akurát do análov. Tento psedouintelektuál sa naváža do človeka, ktorý nielen hlása vieru, ale aj podľa nej žije. Iste, Kuffa sa snaží, ako vie a pomáha, ako sa dá. Neviem, koľkým ľuďom pomohol Havran, no s Kuffom sa asi rovnať nemôže. Kuffa si stojí za svojím názorom a za svoju vierou. Havran si stojí za čím? Za ničotou, alebo za sebadeštrukciou? Havran a jeho absolútne neobjektívny postoj v diskusných reláciách je nám vzorom v RTVS? Pán Rezník by mal porozmýšľať o takomto moderátorovi, ktorý verejne hanobí názor a človeka, ktorý je odlišný od jeho intelektuálneho neoliberalizmu. Za podstatne menšie veci boli ľudia odvolávaní z televízií – spomeniem napríklad Martinu Šimkovičovú, pritom povedala iba objektívnu skutočnosť. Kuffa aspoň učí ľudí „chytať ryby“. Čo však učí Havran? Nenávidieť, podceňovať, nadávať??? Čistý egocentrický narcis, ktorému rodičia vydupali cestu a pravdepodobne v živote nikdy nič nerobil. Jedno je však veľmi zvláštne, ako títo neoliberáli dokázali pritiahnuť na svoju stranu Bezáka, ktorému som fandil.
A teraz moja osobná skúsenosť s Havranom a Krajcerom na jednej diskusii o oddelení cirkvi od štátu. Zaujímalo ma to, pretože s tým súhlasím. Počas prestávky však došlo aj k rozhovoru, keď sa jednej dievčiny so psom plemena Aktita Inu spýtal, čo je to za rasu. Ona odpovedala, že Akita a patrí medzi „primitívov“. On reku, prečo, šak nevyzerá sprostý! Nuž tá Akita ani nie. Položil som ešte zopár otázok, pretože vtedy vystupoval ako promotér strany SKOK. Čiže jeho politická orientácia je jasná a preto takýto jednostranne orientovaný moderátor nemá čo v RTVS so svojim slovníkom čo robiť. Môže ísť do Farmy, či iných reality šou, kde by určite so svojou aroganciou uspel.
No teraz k inej a to veľmi potešiteľnej správe. Nemecku nejako nejde poslednú dobu karta. Dokonca ani vo futbale. Silné reči o dobytí Moskvy sa nekonajú a Nemecko po absolútne nepresvedčivom výkone skončilo už v skupine. Osobne si myslím, že trénerovi chýbali jeho „čuchacie rituály“. Merkelovú znovu zradilo k nášmu potešeniu Taliansko. Salvinimu vďaka za pridruženie k V 4 a Rakúsku, ku ktorým sa pridáva aj Chorvátsko či Slovinsko. Merkelová aj s Macronom museli mať veľmi ťažké dni.
Neoliberalizmus začína naberať zostupnú krivku.
Značným úderom je však aj pre protiruskú propagandu súčasný šampionát vo futbale. Fanúšikovia z celého sveta sú príjemne prekvapení organizáciou, priateľstvom a srdečnosťou Rusov. Dokonca ani len naši komentátori nepovedia nič zlého a všetko chvália. Niečo nie je v poriadku. Fanúšikovia sa cítia bezpečne a veselo sa bavia. Čosi sa pokazilo. Ak ste si všimli, okrem predĺženia sankcií, ktoré nemajú žiaden význam a už vôbec nemajú negatívny dopad na Rusko, okrem toho, že si zlepšili domácu výrobu a znížili deficit, mnoho našich podnikov stratilo odbyt.
No a poslednou udalosťou je začiatok obchodnej vojny medzi EÚ a USA. Už vôbec nevravím o opustení USA Radu OSN pre ľudské práva a hneď nato ústavný súd USA potvrdil Trumpov zákon o zákaze príchodu migrantov z niektorých moslimských krajín. Zapálili oheň a hasiť nechali iných.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

farmári, poľsko, traktory

Poľskí poľnohospodári nepúšťajú kamióny cez hraničné priechody s Ukrajinou

18.04.2024 21:37

Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

keňa, vojaci

V Keni zahynulo pri páde vojenského vrtuľníka desať ľudí, vrátane veliteľa armády

18.04.2024 20:56

Vrtuľník havaroval krátko po štarte a potom začal horieť.

turecko, zemetrasenie, tokat

Stred Turecka zasiahlo zemetrasenie. Poškodilo niekoľko budov

18.04.2024 20:03

Zatiaľ nie sú správy o úmrtiach alebo vážne zranených.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3894737x
Priemerná čítanosť článkov: 6057x

Autor blogu

Archív