Založ si blog

Vznik neoliberálnej sekty v priamom prenose a veriaci kresťania v chaose

Súčasný pohyb či už Slušného Slovenska, alebo aj niektorých osobností vrátane cirkevných predstaviteľov nepripomína nič iné ako vznik sekty. Kto si pozrie poučku pojmu sekta na wiki, musí sa nad tým zamyslieť.
Šírenie a nábor členov – mladých ľudí aj na školeniach a brainwashingu aj na školách. Riaditelia, ale aj smerodajné inštitúcie by sa mali zamyslieť, kto chodí na školy „cvičiť“ ich deti. Vraj Slovenskí branci sú nebezpeční? No SB akurát tak učili prvú pomoc a maximálne tak si vystreliť zo vzduchovky. No oveľa horší je slniečkársky výplach mozgov.
Prečo sme sa do tohto marazmu dostali? V prvom rade je to úpadok morálky a etiky. Úcta človeka voči človeku zostala niekde v astrálnom vesmíre. Zaradili sme sa ku kultúre sebcov s presadzovaním vlastného ega. Iné názory a diskusia nie sú prípustné. Denno-denne sa s tým stretávam. Vo vlaku vreskot, slúchadlá na plne gule, veď je demokracia. Sused rádio na plno, veď on chce počúvať. Fajčiar vám dym vdýchne rovno do tváre a postaví sa vždy proti vetru tak, aby vydymil nefajčiarov. Mladí, starším už vo vlaku či autobuse ťažko uvoľnia miesto a o našich neprispôsobivých ani radšej nepíšem.
Toto sme dokázali zo seba urobiť za necelých tridsať rokov. Zatvárame dvere nielen doma, ale aj svoje vnútorné a ego sa stáva nekonečným.
Mlčiaca väčšina sa zmätene pozerá, čo sa to len robí. Berú im schopnosť uvažovať neustálym masírovaním mozgov. Toto musíte akceptovať! Tak to bude, iná pravda neexistuje!
No a tu nastáva posledná rana. Od viery odskočila cirkev. Mnohí áno a mnohí predstavitelia cirkvi nie, ale čo má robiť veriaci človek, keď pápež umýva nohy moslimom, ktorým predviedol akt podriadenosti sa, pretože oni nechápu naše náboženstvo a nie je súmerateľné s našou kultúrou, zvykmi a tradíciami. Koľko že to Vatikán prijal migrantov? No veľkú nulu! Ako jeden z najbohatších štátov sveta by mohol pomôcť nielen rečami! Možno je to cielené! Veriaci by sa mali začať pýtať svojich duchovných, prečo je to tak! Prečo začínajú byť vo svojej krajine neželanými elementami. Pridávajú sa k tomu aj mnohí duchovní.
Vytvárajú sa novodobé modly za účasti duchovných. Na toto platí jediné. Cisárovi, čo je cisárovo a Bohu, čo je Božie. Duchovenstvo nemôže zasahovať do nejakého vyšetrovania a ešte aj doslova teatrálne niekoho mŕtveho sobášiť či ešte raz pochovať. Tomu už nerozumejú ani mnohí veriaci. Čo sa to len deje? Preferované témy v mainstreame sú zväčša z oblasti menšín či minorít. Už ste videli, aby sa novinári zaujímali o strednú vrstvu či dôchodcov? Nie, títo ešte stále majú veľa rozumu a tak je najlepšou cestou vymývania mozgov mládež. Výsledok sa dostavil až prekvapivo rýchlo.
Vraj sloboda slova nie je povinnosť. Nuž ak nie je povinnosť, potom je to diktatúra. O slobode a jej definícii som tu už písal skôr. Takto začína diktatúra. Odrazu už to nie je povinnosť a musia sa začať zatvárať najprv obchody, blokovať produkty a následne zatýkať ľudia. To všetko tu už je. Stále je mlčiaca väčšina ticha.
Ono stačí si počkať a o chvíľu bude Biblia aj s Novým zákonom hoax, Budhizmus bude hoax, Bhagavadgíta bude hoax atď. Úmyselne som vynechal Islam. Osobne zastávam názor, že toto náboženstvo nie je súmerateľné ani s jediným a vlastne so žiadnou náboženskou filozofiou. V histórii sme sa už mohli poučiť, ale voľajako nám to nejde.
V súčasnosti by Ježiša či Budhu asi zatvorili na psychiatriu a stali by sa len miestnymi bláznami. V minulosti cirkev šírila vieru a strach. To bola, ale cirkev za ktorou stáli iba ľudia bažiaci po moci. To nebola viera, ktorá zabíjala, ale túžba po moci v rukách nesprávnych ľudí! Ľudia v minulosti boli nevzdelaní, ale postupne sa prepracovali až na úroveň samostatného myslenia, ktoré je im v súčasnosti odopierané. Teraz sa poradie obrátilo. Stádo musí nasmerovať pastiera. Veriaci by sa mali začať pýtať svojich pastierov, kamže to svoje stádo vedie. Slováci by sa konečne mali pýtať svojich politikov, ktorých štedro platia, prečo sa táto situácia stále opakuje. Je to jedno, kto tam bol, každý si bral, čo mohol. Žiadna slovenská vláda nebola bez škandálu.
Áno, vzniká nám nová neoliberálna sekta a likviduje všetko tradičné a ešte udupe aké také hodnoty, ktoré ešte máme. No zdá sa mi, ale možno že sa mýlim, že to brutálne tempo tohto neoliberálneho fanatizmu nastúpilo po voľbe nášho súčasného prezidenta. Zmietla aj osobnosti, ktoré som si nesmierne vážil. Čo sa však skutočne stalo, to neviem.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895230x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív