Založ si blog

Harabin verzus Mistrík v prieskume, politické EP vykopávky na RTVS a rozprávka o bohatom Slovensku

Pred nedávnom ešte nemal pán Harabin žiadne šance podľa mainstreamu za prezidenta SR a favorizoval Mistríka. Prišiel nedávny veľmi diskutovaný prieskum a tu skončil na piatom mieste. V prakticky opozičnom prieskume sa odrazu dostal do priameho boja o prezidentské kreslo.
To, že skončil na piatom mieste je však plusom práve pre Harabina. Vraj piate miesto? Dvaja, Danko a Pellegrini z tohto prieskumu však pravdepodobne vôbec ani kandidovať nebudú a zrazu je už na trojke.
Tretie miesto v opozičnom prieskume je veľmi dobrá východisková pozícia. Mistrík so svojou veľkoplošnou prezidentskou kampaňou podľa Sulíka neporušil nič a má právo informovať o sebe ešte pred oficiálnou kampaňou. No, ja neviem, ale ak by prezentoval seba alebo svoju firmu bez toho, žeby tam mal napísané „prezident“, tak áno. Jemu jedinému určite nepodpíšem kandidátnu listinu už len z princípu takejto špinavej kampane. Síce na mojom podpise asi záležať nebude, ale skutočne ide o princíp.
Teraz k dnešnej relácii o 5 minút dvanásť. Akoby by som pozeral na spravodajstvo spred dvadsiatich rokov. No neveril by som, čo teraz napíšem, že z trojky Csáky, Kukan, Beňová mal najrozumnejšie názory práve Pál Csáky. Na eurovoľbách veľmi záleží, ako pozerám, teraz je nám hanba, že nás toto reprezentuje, čo tam v súčasnosti je. Sú úplne mimo reality a situácie na Slovensku, aspoň Kukan s Beňovou a tých, čo hlasovali proti Maďarsku, ale aj tých, čo sa zdržali. Aký názor je zdržať sa?? Čo je to za názor? Žiaden, a títo ľudkovia tam nemajú čo robiť.
Obedy, vlaky, vianočné dôchodky a najnovšie aj poukazy na dovolenky? Slovensko je naozaj bohaté, ak si toto môže dovoliť a ešte k tomu to prezbrojovanie armády!
Nemohlo by to znamenať aj opak? Načo by boli takéto sociálne balíčky ľuďom, ak by si to mohli dovoliť zo svojich platov či dôchodkov a radšej by takúto podporu nepotrebovali? Smer prakticky priznal chudobu na Slovensku a veľmi zlú sociálnu situáciu dôchodcov či mladých a o likvidácii strednej vrstvy ani nehovoriac. Netýka sa to možno Bratislavy, no ostatné Slovensko je na kolenách. Mierne zlepšenie situácie okamžite zaznamenali banky a zatlačili na konzum a neustále zadlžovanie, čo sa nám však neskôr vráti v otrockom splácaní pôžičiek.
Dobre by sme sa mali, ak by sme takéto balíčky vôbec nepotrebovali!

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

ČR SR politika premiér Fico návšteva prvá

Prieskum: Za urovnanie vzťahov s Českom je 70 percent Slovákov

16.04.2024 14:15

Opačný názor má 17 percent populácie.

mobil, sledovanie, telekomunikácie

Špionážnym softvérom Pegasus mala bývalá poľská vláda sledovať vyše 500 ľudí

16.04.2024 13:36

Nová poľská koaličná vláda obvinila predchádzajúcu vládu strany PiS, že systém Pegasus použila na sledovanie osôb spojených s vtedajšou opozíciou.

Ľubica Rošková, súd Pezinok,

Exposlankyňa Smeru Rošková je vinná v kauze agrodotácií

16.04.2024 13:27

Zároveň je povinná uhradiť spôsobenú škodu vo výške viac ako 150-tisíc eur.

Ukrajina

Rusku sa kráti čas: Rezervy im dôjdu za jeden rok, pokiaľ bude mať Ukrajina čím strieľať

16.04.2024 13:23

Front na Ukrajine formujú tri dôležité charakteristiky.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3892575x
Priemerná čítanosť článkov: 6054x

Autor blogu

Archív