Založ si blog

Šefčovič trepe dve na tri

Pán eurokomisár Šefčovič sa rozhodol kandidovať na predsedu EP. V relácii TA3 sme si mohli vypočuť záznamo tom, čo tento človek vlastne plánuje a spomenul aj program Erasmus x. Óoooo, aká to pocta pre obyčajného Slováka. Je mi jedno, že pán Šefčovič chce ísť na stoličku ischiatického notorika. No nech pán Šefčovič radšej odpovie na môj list, ktorý som mu posielal do Bruselu, ako nás v danom program Erasmus+ ohodnotila EÚ. Ten istý program, ten istý projekt, ale Nemec má trojnásobok ako Slovák!
Vraj vyrovnávanie rozdielov! Nič takéto neexistuje, stále sme pre západnú Európu len odpad a prívesok, o vyrovnávaní rozdielov nemôže byť ani reči. Je to priama diskriminácia priamo v Európskej únii. Neurobili pre vyrovnávanie rozdielov absolútne nič. K danej problematike som sa už viac krát vyjadroval, písal ministerke školstva, Sulíkovi, Šefčovičovi, poslancom a nič. Nebudú sa predsa zaoberať s listom od nejakého Huraja zo Sabinova.
Nech je tak. Nech rozhodujú radšej o zrušení letného či zimného času. Nech si berú denné diéty vo výške mesačného dôchodku na Slovensku. Slovák vydrží naozaj asi všetko. Stále sme ticho.
Na zastávke robia naši spoluobčania bordel. Ticho. Kradne sa z verejného a je ticho. Ticho nie je len vtedy, keď koalícia ukradne viac ako opozícia, alebo naopak. Vtedy prídu kauzy jedna za druhou a nestačíme sa čudovať, koľko že to na Slovensku vlastne je peňazí. Stále sme však ticho. Ba dokonca aj súdy sú radšej ticho a ako sa kauza objaví, tak aj zmizne. Ruka ruku myje a je jedno, či opozičná a či koaličná, alebo navzájom.
Je tu šanca zmeniť niečo po voľbách, ale ľudia radšej budú voliť tých, ktorí im nasľubujú hory doly a chcú mať aspoň nejakú nádej. Budú však stále ticho, aj keď nič nedostanú.
Usmiaty Šefčovič nám sľubuje svetlé zajtrajšky. Mám sa z toho…? Brusel je ďaleko a či vyhrá nejaká sociálna frakcia v Bruseli a ide si zvoliť svojho ischiatika, ktorý nás ma zastupovať, je obyčajnému občanovi úplne jedno. Jedno mu však nie je, ak vidí, aké sú za tú istú prácu viditeľné rozdiely v platoch napríklad medzi Nemeckom a Slovenskom. Je jasné, že sme iba montážnou halou. Na viac sa totiž pod takým zastupovaním a vedením v EP a EK ani nezmôžeme.
Prečo europoslanci a eurokomisári tiež nemajú platy podľa toho, odkiaľ pochádzajú? Nech má Šefčovič trojnásobne menší príjem ako jeho kolega z Nemecka či Rakúska. Možno vtedy by sa zobudil. Len dúfam, že táto frakcia v EP si nebude voliť svojho šéfa, ale že vyhrá pronárodne orientovaná pravica zastúpená Salvinim, Okamurom, Le Penovou či Orbánom. Škoda len, že na Slovensku mi nejako nenapadá žiaden takýto politik aj s podobným politickým subjektom.

Peter Pellegrini si pripísal ďalšie P, Matovič ďalší prúser a Šimečka je asi podľa jemu vlastnému humoru d. .. l.

16.06.2024

Máme nového prezidenta, ktorý si pripísal ďalšie P k svojmu menu. Už bude navždy Prezident Peter Pellegrini. Prejav bol možno podľa niektorých dlhý, ale fakt bol dobrý a lepší som jednoducho nepočul. Darmo sa Shooty zhovadil so svojou karikatúrou, ide len v deb…ných intenciách Denníka N a jeho redaktorov. Začnem asi používať slovník týchto pseudonovinárov, veď to [...]

Republika možno prekvapí a obrovský omyl PS a ich „viery“ v novinársku slobodu

28.05.2024

Ďalšie voľby sú predo dvermi. Bude to tvrdý súboj PS verzus vládne strany. Ako by to mohlo dopadnúť? Zastávam názor, že čiernym koňom by mohla byť Republika. Ono SNS tak trošku nudí a hlavne predseda je skôr už zlúčený so Smerom. Preto voliči skôr budú inklinovať v eurovoľbách k Republike ako k SNS, aspoň tí z tzv. národného spektra. Uvidíme či sa podarí spojiť [...]

Zmierenie, tolerancia, alebo konečne zrušenie anonymity na fórach? Mimochodom, pamätám si veľmi dobre slová Radičovej na jednej besede.

18.05.2024

Stali sme sa opäť jedineční a na chvíľu počul o nás celý svet. Teda celý, taká Južná Amerika či Afrika, alebo Oceánia to má … Stalo sa niečo hrozné a prekročili sa akékoľvek červené čiary. A áno, podieľali sa na tom aj médiá, aj neoliberálne skupiny. Bol prípustný len jeden názor a to ten ich. Nevravím o hlúpostiach tzv. plochej Zemegule. Čo však musia [...]

Donald Trump

Trump označil Zelenského za najlepšieho predajcu všetkých čias: Len čo odišiel so 60 miliardami, už si pýta ďalšie, treba to zastaviť

16.06.2024 17:25

Americký exprezident Donald Trump sa v noci na nedeľu sťažoval, že žiadosti Ukrajiny o podporu od Spojených štátov "nemajú konca".

Kaaba, Veľká mešita, hadž

Púť do Mekky má už najmenej 19 obetí. Teploty stúpajú nad štyridsiatku

16.06.2024 17:09

V Mekke panujú v posledných dňoch vysoké teploty, ktoré sa dostali aj nad 45 stupňov.

kalinák

Šéf NR SR stále chýba. Čaká sa na Fica? Kaliňák: Nejde o dohodu medzi SNS a Hlasom, Pellegrini odišiel, situácia sa zmenila

16.06.2024 17:00

Kaliňák zatiaľ nepočul o žiadnych personálnych zmenách v koalícii. Pellegriniho už do koaličnej zostavy nepočíta.

dennik N versus Smer

Na 'smerákov' sa z podcastu Denníka N valila spŕška nadávok. Takto zmier nevyzerá, ohradili sa. Šéfredaktor sa bráni, že to bola satira

16.06.2024 15:39

Po množstve nadávok, ktoré zazneli z mediálneho podcastu na členov strany Smer sa smeráci pýtajú, či takto má vyzerať zmierenie.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 646
Celková čítanosť: 3929510x
Priemerná čítanosť článkov: 6083x

Autor blogu

Archív