Založ si blog

Hrozba Fedotova, Čaputovej figúrka SaSkiho voľba zo zahraničia

Momentálne sa u nás, ale aj vo svete toľko deje, že centrálna téma sa ani nedá vybrať. V prvom rade mi nedá zareagovať na nótu jeho excelencie – veľvyslanca Ruska Fedotova, na tých našich „expertov“. Lajčák protestuje. Nuž, mám taký pocit, že by sa skôr mal venovať „hrdinom“, ktorí pravdepodobne vraždili aj na Slovensku a to Banderovcom. Tam je nejako ticho. Keď už pretiekla povestná kvapka, odrazu sa pán Lajčák čuduje. Kto vyhlásil a dal do oficiálne bezpečnostnej správy, že Rusko je pre nás potencionálna hrozba? Sankcie, sústavná protiruská kampaň. Pre nie sú nepriatelia ani Rusi a ani Američania ak ostanú doma a prídu k nám maximálne ako turisti. Viac ako inokedy predtým som presvedčený, že by nám pasovala neutralita.
Toľko miliárd vyhodených do vzduchu. Vraj obrana. No pred kým, keď EÚ nie je schopná ani len si postrážiť hranice. Sme na vrchole ekonomického rastu a zároveň v rámci našej megaotvorenej ekonomiky sme totálne závislí na automobilkách. Nie sme v ničom sebestační. Na toto mali ísť peniaze a nie na šrot. Ak si zoberiem vzdor Severnej Kórey a ako sa tam Trumpko tlačí a debatuje s diktátorom, tak je mi ho úprimne ľúto. V Afganistane či Iraku prakticky USA vojnu prehrali a vlastne, kde ju v tých lokálnych konfliktoch vyhrali? Bombardovanie, likvidácia majetku, životného prostredia a hlavne ľudských životov. No, jednoducho demokracia sa nedá nanútiť vybombardovaním.
Ak má Trump rešpekt pred Kimom čo potom pred Ruskom či Čínou? Huawei a jej sledovanie? Veď je to na smiech. My sme predsa sledovaní nonstop. Kreditné karty, náš pohyb prostredníctvom mobilu, sociálne siete …. No čo už sa Číňan môže viac dozvedieť? Veď my sme takí, že na web zavesíme už úplne všetko. No a najväčšia pecka je ten náhodný satelit, ktorý čírou náhodu sledoval akurát dom, v ktorom sa stala vražda.
Začína to presne tak, ako kedysi pred prvou svetovou. Ekonomicky sme síce na vrchole, ale kto si všíma postupné odchádzanie firiem, rušenie dcérskych spoločností atď. Musí si vyvodiť len jeden záver. Obrovská nadpordukcia a postupné odmietanie nekonečného chrlenia tovarov, spotrebiteľom sa musí niekde prejaviť. Apropó, vraj „Matka slovenských bánk“! To je čo za hoax? My máme ešte nejakú banku?

Kiska ako figúrka, ktorú si nechal vytlačiť prostredníctvom 3D tlačiarne sa stala hitom. Čaputová je niečo podobné. Kedy si dá vytlačiť figúrku? Nech je zbierka kompletná a potom sa už odfotiť ako Mimoň, čo mimochodom znamená prisluhovač. Teda, pán Kiska sa len uviedol na správnu mieru. Pravdepodobne bude pokračovať aj v nepozvaní reprezentantov druhej najsilnejšej strany, aspoň podľa posledných prieskumov. No a tu je problém, ak je na prvom mieste Smer a na druhom ĽSNS, ako môže mať menovaná vo svojom platenom prieskume viac ako 50 %? Je pretlačovaná neoliberálnou platformou reprezentujúcou Progresívne Slovensko, čiže žiadna nezávislosť v tomto prípade neexistuje. Kampaň beží v plnom prúde a už by dávala milosť. Nerozumné.
Kiska sa rozhodol naložiť Šefčovičovi, no ako mnoho krát predtým to malo opačný efekt. Už prosil o milosť, už sa pomaly vyplakával. Proste trápne. Teraz mu nakladajú už azda všetci. Ak nechce, aby sa Čaputová dostala do druhého kola, tak nech pokračuje ďalej. Čo vystúpenie – to perla.

Ešte k tej voľbe prezidenta zo zahraničia. To, čom si vypočul od Klusa a iných expertov, asi nie je ani možné. Iste, bral by som, ak by sa dalo hlasovať prostredníctvom čipového občianskeho preukazu, veď to sa vraj nedá zneužiť a neprehľadný portál stál milióny. Vedel by som si predstaviť, že ten, kto by požiadal, že chce hlasovať elektronicky by bol zapísaný k týmto voličom a už všetko by im chodilo len elektronicky a boli by vylúčení zo zoznamov voličov v regiónoch, aby nenastala duplicita. No neviem si predstaviť návrh, že volič zakrúžkuje svojho kandidáta aj pre prvé aj pre druhé kolo naraz!!! Potom majme jednokolové voľby a bude. Ešte aj ušetríme. Čo je to vôbec za nápad? Veď v druhom kole môžem voliť úplne inú osobu podľa toho, kto sa tam dostane. Takýmto krokom by prakticky znemožnili slobodnú voľbu páni liberáli.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Najvyšší správny súd, budova

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3898287x
Priemerná čítanosť článkov: 6063x

Autor blogu

Archív