Založ si blog

Marketingové voľby na Slovensku

Aký rozdiel je medzi Colou a Pepsi? Odveká vojna medzi týmito nápojmi prebieha neustále. Firmy sa predbiehajú v marketingu a ponúkajú nám „otrávenú vodu“, ako ju definoval hlavný hrdina filmu Captain Fantastic, ktorého stvárnil Viggo Mortensen (veľmi odporúčam). Slovensko sa dostalo na rázcestie, kedy už nebudú vyhrávať idey, ale marketing oligarchov.
Presne tam sme sa dopracovali nielen pri týchto voľbách, ale aj pri tých lokálnych. Kampane, propagácia na sociálnych sieťach, doslova pretláčanie niektorých kandidátov novinármi v médiách a nielen súkromných, ale aj štátnych. Koncerty, kortešačky, rozdávanie kroasantov, veľkoplošné reklamy a obrovské investície už aj do lokálnych kampaní. Áno, Slováci si zvykli kupovať otrávenú vodu. Naháňajú korporáciám financie, za čo dostanú trošku návykového sladeného nápoja s bublinkami, ktorý okrem ničenia zdravia a spôsobovania obezity ešte aj brutálne znečisťuje životné prostredie plastom či plechovkami. Pritom na zahasenie smädu postačuje podstatne lacnejšia voda z kohútika, ktorá však stojí minimum a dokonca sme si zvykli (nútene, pretože u nás úžitková voda nie je v rozvodoch) aj splachovať WC pitnou vodou, čo považujem za obrovský prehrešok. No ktože je bohatší od nás? Nemyslíme dopredu.
Problémom Slovákov je strata určitého odhadu a analýzy budúcnosti. Ideme po vzore USA. Najprv zbombardujeme a potom uvidíme čo a ako. Začali sme sa až príliš približovať matérii, ktorá nás rozožiera zvnútra. Naše schránky sa nám začali vyprázdňovať a nahrádza ich mobil, sociálna sieť a internet. Už sa nemusíte nič učiť, všetko je na webe. Nie je potrebné si overovať fakty, hodnoty atď..
Nadávajú si harabinovci s kotlebovcami. No nikto za to nemôže. Jednoducho, pri voľbách rozhodli nezúčastnení. Áno, oni sú víťazi volieb. Ani Čaputová, ani Šefčovič, ani Harabin a ani Kotleba. Pre vyše 50% voličov je nejaká voľba prezidenta iba zbytočným mrhaním času. Nemali si asi z koho vybrať, nemali chuť voliť a je im to v podstate jedno. Hlavne ich kampane už vôbec nezaujímajú. Sľuby, sľuby, sľuby, pritom ide len o flek a moc.
Teraz som dočítal knihu od Banáša: Prebijem sa! Štefánik. Kedy na Slovensku budeme mať politika jeho kvalít a myslenia? Kedy bude naozaj zato stáť nejaká osoba, aby jej ľudia odovzdali bez výčitiek svedomia hlas? To, čo on vybojoval v súčasnosti postupne strácame. Jeho životopis je zaujímavý a nie nejaká pezinská skládka! On bojoval skutočne a za cenu obetí a života. Súčasný politik je len ľudská schránka, v ktorej blikajú euríky a boj o moc.
Tento európsky marazmus, ktorý v súčasnosti sa akosi nedá opraviť, pretože ľudia sú už úplne otrávení a neprebudení zo sna všemocných peňazí a jednoducho potrebujú padnúť na dno po stránke ekonomickej aj bezpečnostnej. Náprava bude veľmi ťažká a dostaneme sa do druhého stredoveku, alebo do neoliberálnej diktatúry. Začína sa nám Matrix, pomaly, plazivo sa nám zabára čím hlbšie do hláv. Už nemysli na zajtra! Ži tu a teraz! Na následky sa už prestalo myslieť. Dopady však budú o to horšie. Či pôjdem voliť? Áno, pôjdem! Nemám veľmi na výber, ale neoliberalizmus to nebude.
Musím si jednoducho vybrať nejaký otrávený colový nápoj, či už s cukrom, umelým sladidlom, ale piť ho nebudem.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881576x
Priemerná čítanosť článkov: 6056x

Autor blogu

Archív