Založ si blog

Vivat, prezidentka!

Aká krása, aká že to Zuzana, Zuzana, Zuzana!!! Pápež František poslal Kiskovi blahoprajný telegram a zagratuloval jeho pokračovateľke. Zároveň dal aj Emilkovi rozhrešenie a osobne sa mu poďakoval za jeho mierumilovnosť. Veď prečo by aj nie? Na škole, kde sa učí náboženstvo a etika a ešte k tomu jeho učiteľ Bezák – pravdepodobný budúci nástupca pápeža a prvý oficiálny neoliberálny slovenský pápež.
Určite to bude niečo také ako guľatá kocka od Picassa. Ináč, veľmi odporúčam album Balls to Piccaso pánovi Bezákovi, len neviem, či znesie hudbu Brucea Dickinsona. Ale veď na tom gympli sú asi tvrdí chlapi.
Musím pogratulovať aj Šimečkovi ako budúcemu poradcovi pre zahraničnú politiku. To sa bude radiť a písať. Zároveň gratulujem aj cca 58% nevoličom. Načo by chodili voliť, veď aj tak nič nezmenia. Zároveň musím zagratulovať aj pádu preferencií Smeru. Cesta HZDS je predurčená a pravdepodobne nezvratná. No na druhej strane mnohí upozorňujú na to, že vyberať z pomedzi dvoch a myslieť si, že títo dvaja majú takúto skutočnú podporu, je naozaj nezmysel.
Ďakujem Smeru, že umožnil neoliberálom dostať sa do paláca. Už len pre tú kozu, čo tam mal Kiska je potrebné dobudovať aj stajňu a vlastne, kam sa podela? Už viac nebude poradcom?
Očakávam od novej nástupníčky, že pôjde v Kiskových šľapajách tak, ako sama vravela. Len neviem, za akého z Mimoňov sa odfotí a či v rámci rovností šancí, ak Kiska uvítal kozu, či ona uvíta capa!
Uvidíme dokedy ešte budeme mať slobodu slova a názorov. Pravdepodobne asi navždy, ak máme takú progresívnu prezidentku, ktorá chce zmier medzi polarizovanou spoločnosťou. Nič to za to, že bolo voliť len cca 42% občanov a teda najmenej z doterajších volieb. Iste, neoliberalizmus ukázal pravdepodobne svoje maximum a ostatné hnutia či strany by sa mali z tohto poučiť. Je jedno, odkiaľ zoberiete na voľby financie, ale potrebujete cca melko. Či to bude od z USA, Číny, Hornej-Dolnej utvorila sa finančná hranica úspešnosti vo voľbách na základe financií a nie odbornosti. Odbornosť a skúsenosť nie je potrebná. Stačí marketing postavený na vražde a neustálom omieľaní ako bojuje so zlom a akí sú všetci zlí, ktorí s ich názorom nesúhlasia. Teda nevadí, naučí sa byť pani prezidentkou. Ešte šťastie, že nie lekár a nejde operovať hneď po trojmesačnej príprave s poradcami, ktorí jej napíšu návod, ako má postupovať. Prinajhoršom skonštatuje, že operácia sa podarila, Slovensko Zomrelo. Všetko však môže byť úplne ináč. Uvidíme. Päť rokov Kisku ma nepresvedčilo o správnosti nevoliť osoby megalomanských marketingových kampaní. Satan tiež plní sny, ale je mu potrebné upísať dušu. Všetko sa musí raz splatiť a je jedno, akou formou.
Jasné, že tu ide o jemnú iróniu, či Emilkovu satiru? Teraz neviem, ale prvý apríl sa blíži a my sme ho dostali o deň skôr. Tak pekný deň vtákov, posledný deň daňových priznaní a verte, toto nie je prvý apríl.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895425x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív