Založ si blog

Schizofrénia USA, Blaha dostal pokarhanie a vyhrážky o zrušení Schengenu

Vážení, neviem, čo tu USA hrá. Vlastne Trump to povedal: „USA – first“ a princíp protekcionizmu sledujeme naživo, teda po anglicky online. To len pre tých, čo nerozumejú slovensky, pretože už tu máme progresívnych euroobčanov, ktorí sa necítia byť Slovákmi a radšej majú aj transparenty v angličtine.
Ale poďme k Trumpovi. Pozval si Orbána, vychválil ho do aleluja a hneď na to idú uvaliť sankcie na najbližších spolupracovníkov. No to je teda pochvala. Huawei a ekonomická vojna medzi USA a Čínou je druhým príkladom. USA stráca pozíciu a začína diktovať. Šefčovič si letel podpísať zmluvičku za EÚ na skvapalnený plyn. USA sa rozhodlo diktovať, kto od koho má byť závislý. No tak toto tu už bolo. Vraj NS2 je nebezpečný pre EÚ. Nebol by, pokiaľ by Ukrajina bola spoľahlivým partnerom. Diktát je priam neuveriteľný, ako keby sme nemali vlastný rozum. Asi nemáme, keď sme nakúpili šrot vo forme F16. Už sa mi ani nechce vyjadrovať k možnej vojne s Iránom. Toto je už silná cola, ešte asi tá pôvodná s kokaínom. Ináč neviem, na čom to tá Amerika fičí.
Sankcie proti Rusku, Venezuele, Kube, firmám čo robia NS2, Číne atď. Čo keby sa to otočilo? Veď tých sankcionovaných štátov, firiem či ľudí len pribúda a požiadavky USA sa stále navyšujú. Nepripomína vám to niečo? Také nacistické Nemecko by znieslo porovnanie. Ešte teraz pridali Amíci (teda jeden z jeho štátov) aj kontroverzný zákon o potratoch, kde ani znásilnené ženy nemajú žiadne právo.
Smer to už má riadne nahnuté. Pellegrini pokarhal Blahu. Len si myslím, že v tomto sa Pellegrini riadne upískol. Je to jeden z posledných nečlenov Smeru, ktorý ešte Smer drží nad vodou. Jeho odchod by Smer asi ťažko rozdýchal. Aj pán premiér asi nepochopil, že nenávisť sa nerovná kritike. To si slniečkári nejako začali mýliť. Ich už nemôže nikto kritizovať, pretože to je nenávistný prejav. Kam sme to došli?
No a kto pozeral tú super debatu nástupcov Ischiatika? Vraj, ak nebudú stredoeurópske štáty počúvať pri otázkach migrácie, môžu zrušiť Schengen! Super, som za! Žiaden problém, len znova viac istoty. Nikdy mi nerobilo problém preukázať sa občianskym či pasom, veď na letiskách to musíme robiť doteraz.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895296x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív