Založ si blog

Truban vytrúbil, Mečiar nastúpil, Hlina prehodnocuje

Udalostí ako maku. Voľby sú prakticky predo dvermi. Truban to dal na „robotníka“ piatej cenovej skupiny. Pozrel som si ukážku prednášky Trubana vystupujúceho pred študentmi. Toľko vulgarizmov a nadávok som teda na akademickej pôde dosť dlho nepočul. Chodím tiež sem tam prednášať, ale toto, čo si dovolil Truban – náš nový samozvaný premiér som ešte nezažil. Daná vysoká škola by mala prehodnotiť koho, že to pozýva. Po nenávistnej reči na všetkých robotníkov a prioritne kachličkárov, si Truban vzal na pomoc drogy. Jeho príklady sú totálne od veci. Dúfam, že to nechcel uvádzať ako podobenstvo, pretože mu to nevyšlo.
Ohlasy boli veľmi rýchle. Zareagoval Sulík aj Hlina. V súčasnej situácii by sa mal Truban vzdať aj predsedníctva PS. Samozrejme, pridal sa aj Samo Marec a čírou náhodou svoju pravdu odprezentoval na SMEtisku. Ľupták bol vraj jednoduchší, no pripomeniem mu prípad Sabiny Sabinov, nech si pohľadá trošku na nete, o čo v ňom šlo. Jednoducho z toho vyplýva, že Truban závidí robotníkom manuálne zručnosti, ku ktorým on v živote asi ani nepričuchol, podobne ako Marec. Vy o robotníkoch môžete tak akurát rozprávať, aj to s úctou. Robia na vaše zadky a na vás. Ak pán Truban čaká na kachličkára veľmi dlho – aj pol roka, mohol sa to medzi tým naučiť. Ja to robím tak. Na jednom vystúpení na SPU bola výborná scénka s nezabudnuteľným výrokom: „ Po skončení školy budete mať diplom, ale ak prídete na družstvo budete robotníkovi závidieť jeho skúsenosti a zručnosti“. V živote by som nepodceňoval ani toho posledného robotníka pri lopate, aj to musí niekto robiť. Nie každý sa môže a chce zhuliť ako Truban a fičať počas školy na drogách.
No a teraz k tomu Marcovmu návratu pravdy o Mečiarovi. Narodil sa v roku 82, teda do revolúcie asi veľmi nezasiahol a podobne asi dosť ťažko sa mu vnímalo obdobie aj tzv. mečiarizmu, či rozdelenia republiky. Jeho pravda je niekde v detskej hlave a môže byť veľmi skreslená. Nevadí. Hlina určite bude zvažovať ďalšiu spoluprácu s týmto antirobotníckym hulvátom. Ono stále najviac voličov je práve v radoch robotníkov. Tam asi PS nezaboduje a pravdepodobne ani ZĽ či SaS. Tak ostáva KDH. No kresťanskí demokrati majú už značný počet strán a v súčasnej dobe sa už veľmi nedá predpokladať, že spojenie KDH a PS je práve to najvhodnejšie. Mimochodom, kresťania veľmi ťažko môžu byť zároveň aj demokrati. Vylučujú to samotné kresťanské dogmy, ktoré cirkev – inštitúcia pekne drží za opraty.
Mečiar ohlásil návrat. Po Jankovom Vŕšku sa dal návrat očakávať. Kto nevie, čo a kedy sa tam dialo, nech si to zistí. Logickým výstupom je aj spolupráca Mečiara s Harabinom, kto ich už skôr sledoval a počúval to, si jednoducho vedel dať dokopy a žiadne veľké prekvapenie sa nekonalo. Žiadna senzácia sa nekoná, ako tu mnohí opisujú, išlo len o logický výstup. Malé národné strany sa nedokážu zjednotiť a vytvoriť protipól neoliberalizmu. U Mečiara záleží v súčasnom stave na výbere ľudí, ktorí dokážu priamo diskutovať s neoliberálmi a to vecne a odborne. Záleží aj na tvrdohlavosti ostatných menších strán, či dokážu prekonať egá svojich lídrov. Tu už nie je boj medzi pravicou a ľavicou, ale medzi neoliberalizmom v tej najhoršej forme diktatúry a ostatnými.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Vzácny verdikt: Ruský súd priznal miliónové odškodné pozostalým po obete policajného mučenia

16.04.2024 08:03

22-ročný Ilnaz Pirkin spáchal samovraždu v októbri 2017 krátko potom, čo ho pustili zo strážnice v Nižnekamsku.

Trump Hush Money

V prvý deň procesu s Trumpom v kauze pornoherečky porotcov nevybrali

16.04.2024 07:50

Trump sa v pondelok ako prvý bývalý prezident v dejinách USA postavil pred súd v trestnom konaní.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Fico vyzval Dolinkovú, aby zabezpečila výstavbu nemocníc. Zostávajú jej dva roky, odborníci sú skeptickí

16.04.2024 07:30

Opozícia rezortu vyčíta zlú komunikáciu, nerealizovanie viacerých potrebných zmien, ustupovanie koaličnej SNS či záujmom finančnej skupiny Penta.

vesmír SpaceX raketa crew dragon

NASA: Objekt, ktorý poškodil dom na Floride, pochádzal z ISS

16.04.2024 07:16

Objekt prerazil strechu a poškodil podlahu na dvoch poschodiach, pričom skoro trafil dieťa.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3892332x
Priemerná čítanosť článkov: 6053x

Autor blogu

Archív