Založ si blog

5 minút po dvanástej alebo výzva slovenským stranám

Vážení, je čas sa zamyslieť nad ďalším osudom krajiny a ukázať občanom, že aj rôznorodé strany sa dokážu spojiť proti neoliberálnej lúze. Už nie je čas čakať na žiadneho lídra. Musíme spojiť sily a poskladať skutočný protipól nenávisti, ktorá začala zožierať Slovenský národ.

Nenávisť, agresivita, politické procesy, kontrola médií, likvidácia oponentov neoliberalizmu, cenzúra atď. Verím, že sa dokážeme spojiť a založiť skutočne demokratické hnutie s rôznymi názorovými platformami a dokážeme pripraviť reálny program na základe odbornosti s potrebou rozvíjať Slovensko. Je to skutočne naša vlasť ,o ktorej by sme si mali rozhodovať doma. Riziko blízkej diktatúry sa približuje míľovými krokmi.

Cieľom musí byť bezpečnosť, mier a zaručenie slobody názoru a slova, ktoré sa čím ďalej viac popiera. Neexistujú ani starí a ani noví politici, existujú výsostne politici pracujúci pre Slovensko a proti nemu. Je tu minulosť, z ktorej sme sa nepoučili a budúcnosť, na ktorej nám nezáleží?

Uvediem aj možný princíp fungovania spoločnej kandidátky. Politické subjekty, ktoré by participovali na vzniku takéhoto zoskupenia by sa mali v prvom rade zaviazať, že prioritou budú preferenčné hlasy a nie poradie na kandidátke. Dokonca by som prvé štyri miesta úplne vynechal. Na kandidátku by som dal maximálne 100 mien a to buď podľa vylosovaného poradia, alebo podľa dohodnutého kľúča. Každý jeden kandidát by musel zverejniť ešte aj svoj vlastný volebný program. Buď pre oblasť, v ktorej pracuje, alebo región, v ktorom žije ako doplnok k hlavnému programu. Po voľbách a prípadnom úspechu by ľudia, ktorí majú nedostatočný počet hlasov museli jednoducho prenechať pozície kandidátom, ktorí majú preferenčné hlasy. Ide o určitý stupeň priamej demokracie, kde ak je zákon zlý, musí nastúpiť obštrukcia aj pod prísnou sankčnou pokutou trebárs 48 násobku platu poslanca.

Financie, ktoré poskytuje štát politickým stranám, až do ich zrušenia by sa delili nasledovne. 50% by sa vrátilo obciam na malé projekty podľa počtu odovzdaných hlasov hnutiu. 25% by sa prerozdelilo kandidátom podľa počtu získaných preferenčných hlasov a oni by pripravili malé projekty pre komunity, ktoré mali aj vo svojom volebnom programe a 25% by sa rozdelilo na fungovanie strany či hnutia. To je jeden zo spravodlivejších systémov a je úplne demokratický. Dokonca aj tých 25% pre fungovanie strán by stálo za otázku, či to musí byť. No zatiaľ pri súčasnom systéme asi áno, pretože by sa prišlo do značnej nevýhody oproti stranám kde nad rozpočtom vládnu 4 ľudia.

Podotýkam nad našimi peniazmi vládnu oligarchovia a my im ďakujeme za nejaké pero, alebo guľáš či cigaretky. Fuj, hanba nám. Nerozmýšľame komu dávame moc za pár drobných, ktoré v konečnom dôsledku chýbajú práve nám.

Áno, som za to, aby sa dali strany a straničky dokopy, aj tak tam nemajú dostatočný počet odborníkov, aby vôbec naplnili tých 100 miest na kandidátke. To už nemá ani Smer či SNS o OĽaNO škoda písať SAS sa rozpadá a PS? PS si točí trápne videjká bez rozmyslu pre pubertálnu skupinu pod vplyvom psychotropných látok.

Je skutočne 5 minút po dvanástej a už nemáme čas. Toto je výzva pre Slovenské hnutie obrody, NK, KSS či ostatné strany. Dajme sa dokopy. Zatiaľ sa len hrajkáme na politikov a média nás valcujú s PR prezidentkou či PR PS. Zastavme spoločne neoliberálnu diktatúru a nastoľme mier a pokoj. Právny systém je v troskách. Je priam nutná rekodifikácia zákona. Na jedného zákony platia na druhého nie a súdy sa len prizerajú.

Nech na kandidátky skutočne idú odborníci, filozofi, ekonómovia, ľudia, ktorí dokážu argumentovať. Ľudia ktorí píšu, publikujú a o ktorých si dokážeme spraviť názor. Proste ľudia, ktorí sa neboja prezentovať svoj názor a dokážu sa postaviť v debatách neoliberálnej lúze podporenou tzv. kresťanským demokratmi. Nejde o Fica či Danka, tých už zomlela moc. Ide o to, aby sme sa konečne dokázali spojiť a prekonať egá dokonalosti predsedov strán.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881701x
Priemerná čítanosť článkov: 6056x

Autor blogu

Archív