Založ si blog

Harabin odistil rozbušku

Aj takto by sa dali pomenovať útoky na stranu Vlasť po ohlásení vstupu Harabina do politiky. Nebol to nepredpokladaný krok. Množstvo ľudí ho k tomu vyzývalo a doslova dotlačilo. V súčasnej dobe mnohí priaznivci pronárodných strán nemali koho voliť. Respektíve, aj keď mali, politický výtlak by nedostal tieto strany ani nad 1% . Teraz ostáva veriť, že sa naštartujú rozhovory a komunikácia s menšími politickými subjektmi.
Nie je mi jedno, kam sa podejú prepadnuté hlasy a tie sa nestratia. Stratené hlasy poputujú v prospech neoliberálom a to je problém. V demokracii musia existovať protipóly, aby sa dokázali kontrolovať. Harabin pravdepodobne bude predstavovať tretiu cestu. Nie Fico, nie Kiska či Čaputová a o Trubanovi je zbytočné hovoriť.
Iste, prevzatím strany sa neodoberie percentuálny počet neoliberálom. No skôr to umožní vybrať si inú cestu ako doteraz. Teraz to bola cesta – všetci proti Mečiarovi, potom všetci proti Ficovi. No ani tradičná ľavica a ani pravica neukázali vôbec nič. Krajina sa drancovala a privatizovala jedna báseň. Iste, všetci máme chyby, len je do oči bijúce, ako obhajujú médiá Trubana a jeho drogové aféry a 5 g bieleho, vraj sa Truban poučil, ale Harabinovi okamžite vykrikujú všetko možné.
Všetci sa neustále učíme. Za podvody či trestné činy okamžite do basy a padni komu padni. Toho sa nedržala žiadna vláda a dokonca ani opozícia. Všetci to len deklarovali.
Ostáva veriť, že Harabin si zostaví dobrý protipól kandidátov proti neoliberálom. Nie, tu nejde o súboj. Tu naozaj ide v súčasnosti o určitý stupeň slobody, ktorý sa neustále redukuje. Sloboda slova sa ignoruje a existuje len jeden správny názor. Kde je dôkaz, že liberalizmus je ten najlepší systém? Kde je dôkaz, že nespútaná sloboda jedného nie je na úkor druhého? Áno, to je liberalizmus. Nie, nie sme liberálnou demokraciou, ako to prezentuje pani prezidentka a dúfam, že ostaneme demokraciou bez akýchkoľvek prívlastkov. JA nie je nadriadené MY. A nikdy nebude.
Ostáva len nádej, že egá národných strán začnú medzi sebou normálne slušné rokovania bez vzájomných útokov, ktoré presne vyhovujú práve liberálom. Ak sa urobí normálny a reálny program pre ľudí a nie za, tak je tu istá nádej, že veci sa pohnú k lepšiemu. Vznikom strany Vlasť môžu byť ohrozené ambície SNS, Sme rodina, KDH (ktorá je v desatoro rozklade), OĽaNO, Smeru z časti SaS (tam záleží na tom, ako sa postaví program pre podnikateľov), ale aj ostatné menšie národné strany by mali začať rokovať. Tento krok Harabina nebol prekvapením. Osobne si myslím, že dané výzvy neprijal práve kvôli tomu, aby mal určité tromfy na rokovania.
Sme za konci začiatku, alebo na začiatku konca? To naozaj neviem. Jedno však viem, že agresivita a útočenie médií do Harabina budú naberať na obrátkach. Smer naozaj už nebude zaujímavý a SNS aj s jesenným lietajúcim drakom zo slovenskej zástavy už tiež nie.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Krádeže áut USA - 2016

Zo závodu ukradli a predali súčiastky za trištvrte milióna eur, polícia obvinila šesť páchateľov

20.04.2024 15:18

V prípade preukázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody na desať až pätnásť rokov.

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Ctite si zmluvu, odkázal Dankovi Raši: Problémom je, že sa vidí ako nástupca Pellegriniho. Majerský počul hlasy o konci Dolinkovej

20.04.2024 13:07, aktualizované: 15:06

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3895570x
Priemerná čítanosť článkov: 6058x

Autor blogu

Archív