Založ si blog

N-ko vie všetko, Pellegriniho dobrá prezidentka a Elán v akcii

Od nedele je už aj Smer pomaly naruby, pretože sa nevyhranil voči nikomu a šiel by do vlády aj s Kiskom. Ak by bol povedal pán premiér, že možno by spolupracovali so stranou Za ľudí, ale s Kiskom nie, aj by sa to dalo pochopiť. Smer je však podľa svojho tváriaceho sa programu ľavicová strana a tak principiálne by vôbec nemala uvažovať o spolupráci s neoliberálmi. Vraj Smer nevylučuje nikoho zo spolupráce, ale áno, a to určite Kotlebu a ĽSNS, aspoň to vždy tvrdili. Teda kto teraz klame?
Na druhej strane tu máme neoliberálne krídlo, ktoré včera zažilo poriadny šok v podobe skladby skupiny Elán. Trafená hus riadne zagágala. Sme naozaj už naspäť v časoch normalizácie. Toto, čo sa deje a tie „mierumilovné a láskyplné“ komentáre niektorých „slušných“ teda stoja za to, ale hlavne stoja za psychiatrickú hospitalizáciu. Web naozaj znesie všetko a mnohí by im to do očí nepovedali. Trubanove samopaly a maskovaný prepad banky nikomu z liberálov nevadí . To je OK ? Tak teda s Elánom do toho!
Dokonca aj tu na debatách si niektorí anonymní diskutujúci pri výzve na osobné stretnutie skôr pustia do gatí. A presne je to tak. Frajeri sú len za klávesnicou a ešte poznám jedných, čo majú poslaneckú imunitu a mnoho krát sa ňou vyhrážajú a pritom sú platení z našich daní. Vraj verejní činitelia, ktorí si na všetko zarobili poctivou prácou. No veď čože, kradne sa najlepšie zo spoločného.
Teraz však k N-ku a jej informátorom. Už je to až trápno-smiešne, že práve N-ko či SME-čko prichádza s takýmito informáciami tesne pred voľbami. No kto si všimol, že preferencie PS padajú a je potrebné odpútať pozornosť od 5 gramového Trubana v bielom, príde iná bomba. Rozhovor Kočnera s Trnkom. To ani ŠTB nemalo takých informátorov ako dané denníky. Čím to asi bude, že majú lepšie vybavenie a donášačov ako samotný štát. Akými finančnými prostriedkami asi disponujú ak pracujú s informáciami, ktoré stoja 5 miliónov eur? Čírou náhodou, je to ešte aj potom, čo Sulíka opustí „demokratické jadro“. No a prakticky je Sulík spolu so SaS odrovnaný a bude mať riadny problém s pretlačením sa do parlamentu. Neoliberálny výtlak je percentuálne presne kopírovateľný s prezidentskými voľbami. Väčšie ako 25% tam už nebude a rozhodnú nevoliči. Preto potrebujú aj pornočerva a jeho kresťanskú hlinu.
Deň pred zverejnením nahrávky premiér vyhlási, že máme dobrú prezidentku a vie si predstaviť vládnuť s Kiskom. Toto nedeľné vyhlásenie by si mal Smer zapamätať. Strata základne bude na hranici 5 – 8% a aj to je len slabý odhad. Možno skončí Smer ako HZDS, ak bude donekonečna lavírovať medzi pravicou, ľavicou, Bruselom a Slovenskom atď.. proste Smer má doma inú rétoriku ako vonku. Šefčovič je toho skvelým príkladom.
Národné strany sú rozdrobené a SNS už dávno národnou stranou nie je. F-16 či iné prešľapy sa asi ťažko dajú zabudnúť. Tu je jedna možnosť, že Vlasť príde s ponukou pre tieto strany. Prečo možno teraz a nie skôr. Ono vyprofilovalo sa už množstvo ľudí či už v negatívnom svetle alebo v tom pozitívnom. Pravdepodobne pod svojimi značkami by už viac percent nezískali, no pod novou značkou, kde by ukázali schopnosť spolupráce by to už bolo o niečom inom.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3898079x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív