Založ si blog

N-ko vie všetko, Pellegriniho dobrá prezidentka a Elán v akcii

Od nedele je už aj Smer pomaly naruby, pretože sa nevyhranil voči nikomu a šiel by do vlády aj s Kiskom. Ak by bol povedal pán premiér, že možno by spolupracovali so stranou Za ľudí, ale s Kiskom nie, aj by sa to dalo pochopiť. Smer je však podľa svojho tváriaceho sa programu ľavicová strana a tak principiálne by vôbec nemala uvažovať o spolupráci s neoliberálmi. Vraj Smer nevylučuje nikoho zo spolupráce, ale áno, a to určite Kotlebu a ĽSNS, aspoň to vždy tvrdili. Teda kto teraz klame?
Na druhej strane tu máme neoliberálne krídlo, ktoré včera zažilo poriadny šok v podobe skladby skupiny Elán. Trafená hus riadne zagágala. Sme naozaj už naspäť v časoch normalizácie. Toto, čo sa deje a tie „mierumilovné a láskyplné“ komentáre niektorých „slušných“ teda stoja za to, ale hlavne stoja za psychiatrickú hospitalizáciu. Web naozaj znesie všetko a mnohí by im to do očí nepovedali. Trubanove samopaly a maskovaný prepad banky nikomu z liberálov nevadí . To je OK ? Tak teda s Elánom do toho!
Dokonca aj tu na debatách si niektorí anonymní diskutujúci pri výzve na osobné stretnutie skôr pustia do gatí. A presne je to tak. Frajeri sú len za klávesnicou a ešte poznám jedných, čo majú poslaneckú imunitu a mnoho krát sa ňou vyhrážajú a pritom sú platení z našich daní. Vraj verejní činitelia, ktorí si na všetko zarobili poctivou prácou. No veď čože, kradne sa najlepšie zo spoločného.
Teraz však k N-ku a jej informátorom. Už je to až trápno-smiešne, že práve N-ko či SME-čko prichádza s takýmito informáciami tesne pred voľbami. No kto si všimol, že preferencie PS padajú a je potrebné odpútať pozornosť od 5 gramového Trubana v bielom, príde iná bomba. Rozhovor Kočnera s Trnkom. To ani ŠTB nemalo takých informátorov ako dané denníky. Čím to asi bude, že majú lepšie vybavenie a donášačov ako samotný štát. Akými finančnými prostriedkami asi disponujú ak pracujú s informáciami, ktoré stoja 5 miliónov eur? Čírou náhodou, je to ešte aj potom, čo Sulíka opustí „demokratické jadro“. No a prakticky je Sulík spolu so SaS odrovnaný a bude mať riadny problém s pretlačením sa do parlamentu. Neoliberálny výtlak je percentuálne presne kopírovateľný s prezidentskými voľbami. Väčšie ako 25% tam už nebude a rozhodnú nevoliči. Preto potrebujú aj pornočerva a jeho kresťanskú hlinu.
Deň pred zverejnením nahrávky premiér vyhlási, že máme dobrú prezidentku a vie si predstaviť vládnuť s Kiskom. Toto nedeľné vyhlásenie by si mal Smer zapamätať. Strata základne bude na hranici 5 – 8% a aj to je len slabý odhad. Možno skončí Smer ako HZDS, ak bude donekonečna lavírovať medzi pravicou, ľavicou, Bruselom a Slovenskom atď.. proste Smer má doma inú rétoriku ako vonku. Šefčovič je toho skvelým príkladom.
Národné strany sú rozdrobené a SNS už dávno národnou stranou nie je. F-16 či iné prešľapy sa asi ťažko dajú zabudnúť. Tu je jedna možnosť, že Vlasť príde s ponukou pre tieto strany. Prečo možno teraz a nie skôr. Ono vyprofilovalo sa už množstvo ľudí či už v negatívnom svetle alebo v tom pozitívnom. Pravdepodobne pod svojimi značkami by už viac percent nezískali, no pod novou značkou, kde by ukázali schopnosť spolupráce by to už bolo o niečom inom.

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

Globsec u nás nebude. Koho by som volil za prezidenta, Ficova výhra a iné postrehy

05.03.2024

Jedna z prvých vecí, ktorá je pre bežného človeka absolútne nepodstatná je Globsec, či Blok-sek? Médiá z tohto bezvýznamného bordelu, kde sa zíde smotánka, podebatuje, popije, vyprodukuje XY ton CO2, z čoho taká Gretka nemá veľkú radosť, robia udalosť. Globsec musel byť zrušený nie pre Fica, ale pretože nemáme žiadnu protileteckú obranu (samozrejme konšpirácia) a [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 640
Celková čítanosť: 3875093x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív