Založ si blog

Lídri národných strán? Nedajte sa vysmiať.

To, čo sa deje v súčasnosti na tzv. národnej scéne nie je nič iné ako stretnutie mega ega. Lídri rokujú bez členských základní a či hľadajú nejakých odborníkov či skutočne pronárodne orientovaných ľudí? Nie, nehľadajú. Hľadajú ako sa dostať k moci a financiám, ktoré dáva štát. Je to iba o financiách a nie o myšlienkach. Ideológia a úprimná pomoc obyvateľstvu je len okrajová vec.
S niektorými členmi strán či ich predstaviteľmi som komunikoval a vyjadrili ochotu k spájaniu, či už to bola SHO – Slovenské Hnutie Obrody, alebo KSS, kde som komunikoval s Jalalom Suleimanom. No a teraz k príčinám, prečo sa spájať! Áno, aj Kotleba má pravdu a ak sťahuje iné strany, ktoré sa následne rozpadnú, to je prípad Národnej Koalície, ktorá síce v prezidentských voľbách podporovala Harabina a teraz prebehla k ĽSNS. V tomto prípade nie je čo vyčítať. Vlasť prakticky urobila chybu, že doteraz nebola predstavená kandidátka či ľudia, ktorí stoja v pozadí a podobne to je aj v prípade Mečiarovej Ligy Slovenska v čom som zase rád, že sa inšpirovali mojim podnetom, respektíve Salviniho Ligou.
Teraz k tým počtom pre voľby do parlamentu. Áno, aj menšie strany ako SHO či KSS by dokázali zamiešať poradím a veľmi dobre sa na to pamätám, ako to bolo v prípade, keď sa rozdelila SNS a vznikla NaS. Vtedy sa nedostala do parlamentu ani jedna. Dokonca som v jednom blogu navrhoval spojenie ĽSNS, SNS a NaS, podobne ako vtedy, aj teraz rozhodujú asi egá predsedov a vedenia jednotlivých strán.
Upozorňujem na to, že žiadna zo strán nenaplní kandidátku strán 150 odborníkmi, ktorí sú známi, publikujú a vedia sa ozvať. Dokonca ani SNS pri svojej 5.000 členskej základni nedokázala nominovať zo svojich radov ani jedného ministra a na Plavčana si asi každý pamätá ako na najhoršieho a najkratšie pôsobiaceho ministra školstva.
Jednoducho z toho vyplýva, že predsedovia strán sú neomylní a nepotrebujú počúvať plebs ulice. Ľudia sú dobrí len na vhadzovanie volebných lístkov a zvyšovanie preferencií. Ideológia a počúvanie svojich voličov asi nie je v móde a to platí o všetkých politických stranách. Začína mi byť jedno, ako dopadnú voľby a najradšej by som asi bol, aby sa nikto z tzv. pronárodných strán nedostal do parlamentu. Tú facku si jednoducho zaslúžia a aj to takto skončí. Členovia mnohých hnutí sú len ovce a názorové odlišnosti od predsedov sa rovnajú odchodu, alebo vyhodeniu. To znovu platí pre všetky politické strany.
Hranicu zvoliteľnosti atakujú prakticky okrem ĽSNS všetky strany a aj jeden volič môže rozhodnúť voľby, kto sa do parlamentu dostane a kto nie. Nominácie na kandidátky majú v rukách iba predsedovia a to má ďaleko do demokracie. Členské základne sú tu len pro-forma na odsúhlasenie. Toto znovu platí pre všetky strany bez výnimky. V súčasnosti dokonca platí kult predsedu a hlavne financií. O čom to potom celé je?
Teraz k tým počtom. Nepozerám sa na súčasný stav prizmou neskutočného optimizmu a neobjektívneho nadšenia. Harabin dostal vo voľbách cez 300.000 hlasov. No s týmto počtom sa nedá počítať, pretože parlamentné voľby sú o niečom inom. V tomto dokonca Danko nepriamo podporil Harabina a podobne časť KDH či iných strán ho podporila, dokonca aj niektorí podporovatelia ĽSNS. Ako rátam, tak rátam, ale vytvorenie Ligy Slovenska ako partnerskej strany Vlasti je prinajmenšom diskutabilné. Je pravdou, že Harabin vyhlásil, že niekto, kto pôsobil v bývalých vládach či parlamente u neho nemá miesto a tak vznikla možno práve kvôli tomu táto platforma, aby vznikla možnosť stiahnuť či už poslancov, alebo iných bývalých politikov do svojich radov. S novými tvárami sa akosi neráta. Možno sa mýlim. V súčasnosti majú národné subjekty maximálnu voličskú základňu cca 25%. No pri týchto zvadách a doslova žabomyších vojnách to bude len ĽSNS čo sa dostane do parlamentu. Všetky ostatné strany sa budú modliť za jedno to percento či pol, aby sa dostali do parlamentu a prilepšili si zo štátneho rozpočtu. Vôbec nevnímajú nebezpečenstvo neoliberalizmu ako nástup novej diktatúry. Starí politici už veľkú dieru do Slovenska neurobia. Už mali túto možnosť a zopár tunelov tu bolo. Nových si nevypestovali a to dopadne veľmi zle. Nepočúvajú ani svojich členov ani obyčajných normálnych ľudí zo strednej vrstvy, ktorí nenosia hodinky za 40 litrov a nevyvážajú sa na limuzínach, ale chodia vlakom a zarábajú 500 € v čistom. Tak sa potom nečudujete vážení národní buditelia, že to Slovensko naše dosiaľ tvrdo spalo a ešte sa neprebralo.
Vážení politickí lídri tzv. národných strán, buď sa postavíte pred ľudí, alebo sa skryjete sa za ľudí.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3896843x
Priemerná čítanosť článkov: 6060x

Autor blogu

Archív