Založ si blog

Čaputovej dúhový palác a rozklad národných strán a experti

Začnem citátom, ktorý som si vypočul (uvádzam v pôvodnom znení): „Mame taku prezidentku, jak keby mešar išol na šviňu z vidličku“. To som si vypočul v jednej diskusii. Čo na to povedať? Po vysvietení prezidentského paláca, ktoré sa vysvietilo v dúhových farbách asi ani nič iné neostávalo. Celá nekompetentnosť je zhrnutá v tej jednej vete. Po výlete v USA už asi premenujeme prezidentský úrad na „President privat company travel“. Kiska si z lietadla robil súkromný taxík a tu na jednej strane ide prezidentka krátku vzdialenosť vlakom, vraj ekologicky, keď fičala Gretka. Možno budeme mať aj prvú kozmonautku, ak sa rozhodne pani prezidentka, že si to chce vyskúšať a je to „in“. To len na margo dúhových farbičiek na prezidentskom paláci. To nestačila biela, modrá, červená, alebo klasika v žltom či bielom?
Teraz k tej druhej téme. Idú voľby a zrazu národné strany padajú a vzdávajú jedna za druhou. Začala to Slovenská liga a pokračovalo v spore NK verzus ĽSNS. Známa hláška z filmu „Už se perou“, je tu na mieste. Vlasť fakticky odmietla prijať na svoje kandidátky iných lídrov menších strán a vytvoriť jednu silnú kandidátku. Slovenská liga ako vznikla, tak zanikla, ale tesne pred odovzdaním hárkov, podobne to dopadlo medzi NK a ĽSNS. O prelietavej KDŽP škoda písať, jeden týždeň idú s Dankom a SNS a potom idú pre zmenu na kandidátku k ĽSNS. Tieto šachy sledujem a sem tam sa aj zúčastňoval rozhovorov. Jedno mi však pri nich chýbalo. Úplná otvorenosť a určitý druh normálneho sedliackeho zmýšľania. Egá nepustili. Z národných strán si najviac asi zachovalo charakter a ochotu spolupracovať SHO – Slovenské hnutie obrody. Počul som o nich, že vraj sú takí čudní v tých svojich kravatkách a oblekoch. No, čuduj sa svete, keď som s nimi rozprával a bol na jednej akcii, mali normálne rifle, šušťáky či jednoducho turistické oblečenie. No jedno, čo som si všimol, bola otvorenosť a normálna komunikácie bez povýšenia. Skutočne sú čudní, nemajú škandály, ani len Kočner im neposlal SMS a TIS odsúdilo Šveca v prezidentskej kampani, čo medzi nami konšpirátormi má fakticky značku kvality, podobne ako pre Matoviča majú hodnotu ľudia, čo ich súdi NAKA a potom NAKA veľmi rýchlo stiahne žalobu, len aby sa o nich hovorilo. Proste Matovič vie, ako sa robí PR.
Rozklad národných strán je v plnom prúde, budúcnosť ukáže, čo to všetko malo znamenať. Zhodnotím to nasledovne: Vlasť a SNS majú rovnakých voličov a po odstúpení Mečiara si to medzi sebou rozdajú v plnej sile. Neoliberálom to bude vyhovovať, pretože sa možno obe národné strany nedostanú. Počty hovoria jasnou rečou. Kotlebovci sú istí, ale asi naozaj nemajú koaličný potenciál. Harabin síce nevylúčil povolebnú spoluprácu, ale tak isto ju nevylúčil ani som Smerom či SNS. Smer pre zmenu lavíruje medzi liberalizmom, národným socializmom (neviem ako ináč to pomenovať), chcú byť aj národní, aj sociálni. Zastúpenie majú prakticky zo všetkých troch sekcií a smerov. Teda namiesto jedného Smeru to rozohrali ešte na ďalšie tri a štvrtý je ten Bruselský, kde presne kopírujú našu podradenosť a poklonkovanie Bruselu.
Slováci majú namiesto mozgu v hlave len €, žiadna česť, či etika pre našinca neplatí. Veria sľubom a planým rečiam a politici to vedia. Verejne budú sľubovať ľúbezné veci, ktoré vedia, že sa splniť nedajú, no a človiečik volič, ktorý si myslí, že aspoň raz za štyri roky bude dôležitý, tomu jednoducho uverí. Omyl, naši politici si stále myslia, že vy ste tu pre nich a nie oni pre vás. Myslia si, že vám obyčajným ľuďom budú vládnuť všemohúci experti!
Apropó, vraj experti! Keď počujem to slovo agentov s teplu vodou, je mi z toho zle! Ak máme toľko expertov, koľko ich prezentujú jednotlivé strany, asi by sme neboli v takej r..i, v akej sme! Je pravda, že expertov na odrbávanie máme na rozdávanie a sem tam poslúžia aj v iných štátoch, naposledy na Ukrajine. Popozeral som si jednotlivé kandidátky a radšej by som namiesto niektorých „expertov“ videl naozaj obyčajného baču. Tak dajte pokoj s expertami. Vyberáme poslancov, ktorí majú slúžiť ľuďom a tých pochopia len kandidáti, ktorí cestujú vlakom či autobusom a nie takí, čo majú miliónové vily. Takí vás nepochopia, ani vaše potreby! Úspech v podnikaní neznamená, že sa budú ľudsky správať a riešiť vaše problémy.

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Novinári už prekročili rubikon a novinársku etiku a čo sa to deje v RTVS?

16.03.2024

Prestal som pozerať diskusie v TV. Prestali ma zaujímať. Opozícia si ide svoj piesoček a koalícia svoj. Občan ostal na lampárni. Kultúra novinárov po jednej tlačovke s predstaviteľmi SNS padla na úplné dno a prakticky sa novinári prezentovali v úlohe politikov a arbitrov. Ich profesionálny prístup skĺzol na úroveň Matelka a IV. cenovej skupiny. Stali sa tým, proti čomu [...]

Drsný výraz s básnickou Dušou

13.03.2024

Aj takto sa dá hodnotiť básnická zbierka Dušana Onodyho. Sabinovčanom ho netreba predstavovať. Učiteľ, SBSkár, umelec, hudobník, básnik ….. multitalent s charakteristickým menom. Skutočne má asi meno vplyv na osobnosť, v prípade Dušana určite. Má veľkú dušu pre hudbu, čím pôsobí na ľudí. Zbieročka aj s fotografiami je spoveďou umelca. Niekde drsná, inde [...]

požiar, václavské námestie, praha

Na Václavskom námestí horelo, dym bolo vidieť z celej Prahy

28.03.2024 14:21

Do nemocnice previezli jedného muža, ktorý sa nadýchal splodín.

Čína Filipíny Juhočínske more lode

Čína a Filipíny sa vzájomne obvinili z eskalácie napätia v Juhočínskom mori

28.03.2024 14:07

Loď čínskej pobrežnej stráž v sobotu zablokovala filipínske zásobovacie plavidlo, poškodila ho vodným delom a zranila pri tom troch filipínskych vojakov.

medveď, Liptovský Mikuláš

Medveďa, ktorý útočil v Liptovskom Mikuláši, našli s pomocou dronov do 1,5 hodiny

28.03.2024 13:53

Počas monitorovania medveďa bolo s dronmi nalietaných približne 74 kilometrov.

česko rusko ambasáda

Proruská špionážna sieť útočí proti EÚ: Poľsko a Česko spustili vyšetrovanie, majú zistenia týkajúce sa Slovenska

28.03.2024 13:50

Poľská kontrarozviedka (ABW) vyšetruje činnosť proruskej špionážnej siete zameranej proti členským štátom a orgánom Európskej únie.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 641
Celková čítanosť: 3881197x
Priemerná čítanosť článkov: 6055x

Autor blogu

Archív