Založ si blog

Fica odrovnávajú vlastné zákony, Kiska obžalovaný, Čaputová bojuje za informácie

O tomto fenoméne súčasnej orwelovskej doby už píšem dlhodobo. Samotný zákon a paragrafy zákona 257, § 423 a 424 Hanobenie národa, rasy a presvedčenia sú na uváženie a ich výklad sa môže zneužiť. Mnoho právnikov, ale aj osôb môže byť potrestaných aj za obyčajné vtipy, či len za názor. Názor naozaj nemôže byť trestne stíhateľný a je v ostrom kontraste so slobodou slova. Pozrel som si aj programy súčasných politických strán a jediný, kto sa prihlásil k tejto zmene bolo Slovenské hnutie obrody, v skratke SHO. Naozaj čítam volebné programy a pre štyrmi rokmi som prelúštil úplne všetky. Na 90% sa zhodujú v tom, že chcú potláčať korupciu. Otázne je však akým spôsobom, keď všetky súčasné parlamentné strany sú napojené na oligarchov, respektíve porušili svoje predvolebné sľuby okamžite po zasadnutí v poslaneckých laviciach. Politici majú krátku pamäť. Ich RAMka slúži do vyhlásenia výsledkov volieb.
Teraz však k Ficovi, sám si podpísal rozsudok. Iste, môže to byť aj predvolebný ťah, pretože okamžite mu stúpne o voľajaké to percento popularity a má znovu vo svojom košiari nejaké ovečky navyše.
Samotný zákon je to najhoršie, čo mohla Slovenská republika schváliť, respektíve to najlepšie, ak chce smerovať od demokracie k diktatúre. Je to tak všeobecne napísané, že sa to dá veľmi ľahko zneužiť. NAKA už naozaj asi nemá čo robiť, keď sa začína zaoberať myšlienkami a výrokmi ľudí. Škoda, že len z jednej strany spektra. Koľko že to bolo hanlivých výrokov na adresu Slovenska a Slovenského národa zo strany neoliberálov? Znevažovanie štúrovcov či mnohých iných osobností, vysmievanie sa zo Slovenska samotného. Prišli sme do stavu, keď názor a sloboda slova dostávajú formu diktatúry a presne nalinajkovanú čiaru, čo sa môže a čo sa nemôže povedať. Proste nastala diktatúra.
Fico a dokonca aj Harabin sa podpísali pravdepodobne pod tvorbu tohto zákona a musím povedať, že veľmi kontroverzného, pretože sa začína otáčať práve proti ich tvorcom. Bolo to novelizované myslím 1.9.2009, práve na Deň ústavy sme dostali darček, ktorý nám obmedzuje základné ústavné práve slobody slova a už aj názoru. Tento zákon je veľmi ľahko zneužiteľný a môže ovplyvňovať voľby.
V mene bratstva, rovnosti a slobode boli zo sveta znesení aj všetci vodcovia triumvirátu – Danton Marat, Robespierre, synovia revolúcie a synovia popravení revolúciou. O našich politikoch sa dá povedať niečo podobné, všetci vedia, čo treba robiť a ako to treba robiť, len to nikto nerobí, pretože občan – volič je len ovečka, ktorá uverí každému sľubu. Peniaze na kampane rozhodujú a nie samotné myšlienky. Ľudia už ani nie sú schopní nejakým spôsobom uvažovať, už sú len vedení na špagátiku ako také bábky. Kedy budeme mať takých služobníkov ľudu, ako boli Marcus Portius Cato Minor či Lucia Quinctia Cincinnata?
Kiska bol konečne obžalovaný a nevieme, čo na to Remišová. U všetkých stačilo len podozrenie, myslím tým súperov súčasných slušných neoliberálov. Vo vlastných radoch im špina nevadí, lebo to je len taká malá špinka oproti veľkej špine Smeru či iných, no a pre mňa je špina ako špina.
Čaputová sa rozhodla bojovať za prístup k informáciám? No nech sa nedá vysmiať. Odkedy sú prieskumy relevantnými informáciami? Prieskumy sú jednoducho ovplyvniteľné a len subjektívne. Je braná len určitá vzorka ľudí a informácie sú výsostne subjektívne. Teda o čom je ten celý cirkus, čo vyvádzajú niektoré mimovládky a prezidentka? Na čo sú vôbec prieskumy, ktoré sa dajú kúpiť a zmanipulovať otázkami? Sú len prostriedkom ovplyvňujúcim možnosť voľby občana a nástup oligarchie. Osobne by som prieskumy úplne zakázal. Zopár agentúr by prišlo o biznis a občan by možno konečne začal aj uvažovať, koho voliť.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Rusko Ukrajina Putin výcvikové stredisko návšteva uarus

Dvaja ruskí vojaci sa priznali ku chladnokrvnej trojnásobnej vražde. Zabili starostku aj ich kolegu

26.04.2024 10:10

Páchatelia v snahe zamaskovať zločin telo poliali horľavinou a potom do domu vhodili granát, ktorého výbuch spôsobil požiar.

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 10:15

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3898167x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív