Založ si blog

Corona panika! Úplatky pre novinárov? Veľmi zlé rozhodnutie. Ako ďalej, národné strany?

Toto bolo veľmi nepremyslené a doslova až trafené mimo akéhokoľvek terča. Novinári nemajú čo byť platení zo strany štátu! Preto sú novinári! Majú byť nezávislí! Kto rozhodne, komu pôjdu financie a komu nie? Až takú mamutiu pomoc urobili Matovičovi médiá, že sa im chce za to odvďačiť? Veru, zlý začiatok. Viac ma potešil fakt, že možno spravia len trojkoalíciu, bez Kisku. To by bol aký taký akceptovateľný krok.
No a teraz k tým národným stranám a tomu, čo tu píšem nonstop. Katastrofálne egá lídrov nepustili do parlamentu okrem ĽSNS nikoho. A veru ľudia im to spočítali. Hrozne vyskladané kandidátky, žiadna spolupráca a heslá ako z čias socializmu. Jednoznačne zaspali dobu. Takto sa politika nerobí. SNS aj Vlasť sa vyšachovali svojím príliš veľkým sebavedomím. Malé strany sa zase nádejali, že sa stane zázrak. Spolupracovať nechcel temer nikto. Chceli sa zlučovať, ale každý pod tou svojou značkou. Rýchlokvasené strany či premenované strany, bez jasnej štruktúry a doslova s politickými dinosaurami skončili svoju púť v poli porazených. Všetci doplatili na neochotu spolupracovať . Jedno ma však potešilo a to tie facky, čo podostávali od voličov a to všetci do jedného. Neustále otrepané frázy o národovectve, multikulti a bitie sa do pŕs, kto je väčší Slovák bez návrhov riešení a to vrátane tých ekonomických už neprinášajú hlasy. Na sociálnych sieťach sa mnohí vytešovali z toho,koľko hlasov získajú a neskôr, že voľby boli sfalšované! Nie, neboli, ľuďom došla trpezlivosť. Vyhral ten, kto najviac nasľuboval a čo chceli voliči počuť!
Bez jasnej spolupráce a deklarácie bezúhonnosti či osobnej cti to už pravdepodobne nepôjde. No zatiaľ ešte taká strana či hnutie tu nie je. Znovu sa len volilo menšie zlo a nie čestní a bezúhonní ľudia! Dokonca ani najdrahšia kampaň Trubanovi a Beblavému nepomohla a jednoducho sa neprebojovali do parlamentu. Teraz zúfalo hľadajú nejakú možnosť sa tam dostať. Ak by však vyhlásili voľby za neplatné a museli by sa opakovať, v súčasnej dobe by sa mohlo radikálne zmeniť zastúpenie parlamentu. Niektoré by odstúpili v prospech iných a začalo by sa kalkulovať.
Uvidíme, ako to dopadne. Iste, Kiska vo vláde ma veľmi nepoteší s ostatným sa dá zmieriť, aj keď som z úplne iného tábora, ale akceptujem výsledok. Matovič bude mať šancu dokázať svoju snahu pomôcť Slovensku. Národné strany budú musieť vykonať hlbokú sebareflexiu a zahodiť staré politické zmýšľanie. Je priam katastrofálne. Stále opakujúce sa tie isté chyby. Je to priam neuveriteľné. Mnohí aj z blogerov na to upozorňujeme, píšeme o tom a stále to nepochopili. Asi ich naozaj bude potrebné poslať do politického dôchodku. Sú už mimo hry a okrem financií nemajú čo ponúknuť a môžu si zobrať nádherný príklad z PS/Spolu, že ani tie financie nie sú najdôležitejšie.
Normálne sa zabávam nad SMSkami z ministerstva a totálnou panikou z corona vírusu. Na chrípku umrie približne 800 ľudí len na Slovensku, na rakovinu či cievne choroby sú to tisíce! +
Začala sa nám pod zadkom triasť stolička života? Smrť je naozaj súčasťou života a my sa jej neskutočne bojíme o to viac, o čo strácame vieru a prepadávame materializmu. Takú paniku ako spôsobil tento vírus si ešte nepamätám. Iste, nemusíme cestovať do epicentier, ale až takto bombardovať obyvateľstvo negatívnymi správami? Správy sú prešpikované panikou. Tisíce ľudí nakazených a niekoľko tisíc zomrelo a čo takto uviesť, koľko sa vyliečilo a získalo imunitu? Jasné, že negatívne správy predávajú a dokonca ovplyvňujú svetové hospodárstvo. Dajme si na dva mesiace dovolenky a bude po corone. Ľuďom už začalo neskutočne hrabať! Panika, chaos a strach, ktorý má na svedomí podstatne viac obetí, ako ktorákoľvek choroba. Bojíme sa už temer všetkého a neberieme život tak, ako plynie a že smrť je jeho prirodzenou súčasťou. Kresťania by sa mali báť o to menej, pretože veria, alebo už nie? Viera sa vytratila a nahradila ju panika? Ešte šťastie, že corona tu prišla až po voľbách. Možno by sme mali nulovú účasť.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

polícia

Opitý vodič zdemoloval tri autá, nafúkal takmer 2,7 promile

25.04.2024 12:19

Škodu na vozidlách predbežne vyčíslili na približne 4 200 eur.

Alexander Lukašenko

Rusi takmer nepostupujú, na fronte je pat, je čas na mierové rokovania, vyhlásil Lukašenko

25.04.2024 12:10

Paradoxom Moskvy je, že na mierovú konferenciu odmieta prísť, rokovanie bez jej účasti však označuje za nezmyselné.

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897762x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív