Založ si blog

Kto bude novým predsedom SNS? Blíži sa ekonomická kríza, môže za to Korona vírus?

Vedenie SNS odstúpilo, kto však dostane dôveru a možnosť dostať SNS znovu do parlamentu? Zatiaľ SNS nemala šťastnú voľbu na predsedov. Prístup bol viac menej diktátorský, kde panoval iba jeden hlas, „ja som predseda a kto je viac!“. Žiaľ, ľudia to SNS spočítali. Momentálne jediným kandidátom na predsedu, ktorý by mohol SNS dostať z problémov je pre mňa osobne Jaroslav Paška. Už som to tu XY krát písal. J. Paška je jediný možný kandidát.
Nechýba mu slušnosť, argumentácia a vyjadrovacie schopnosti. Skúsenosti z EP a naozaj proslovenská politika aj v EP, kde som mal možnosť zhliadnuť jeho prejavy. Výmena súčasného vedenia SNS je nutná, omladiť po politickej stránke, zmeniť útočnú rétoriku skôr na rétoriku o spolupráci a začať sa aktivizovať v regiónoch, kde štruktúry fungujú veľmi slabo, respektíve vôbec. Mať stranu postavenú len na jednom človeku je veľmi zlý spôsob komunikácie. Iste, SNS položili F-16, ale aj nemohúcnosť Danka, ktorý úprimne povedané naozaj nerozumie politike, ako sa sám k tomu priznal.
V jeho prípade mal vedieť , kedy už prekročil pomyselnú červenú čiaru. Jednoducho neodhadol svoje schopnosti a nepriznal si zlyhania. Namiesto spolupráce s členmi tu bolo len jeho veľké „JA“, podľa „jeho“ názoru, „jeho“ strana atď.. Vo voľbách by som jednoznačne dal hlas SNS a J. Paškovi ako lídrovi kandidátky, tesne im to ušlo. Áno, Jaroslav Paška má potenciál dať dokopy ako SNS, tak aj pronárodné sily. Jediné normálne riešenie pre SNS. Vyčistiť stranu, respektíve dať nové tváre dokopy so skúseným predsedom, ktorý vie, o čom rozpráva a ktorý nemá žiadne škandály.
No a teraz k tomu Korona vírusu a možnej ekonomickej kríze. Všetko to akosi do seba zapadá. V jednom danom momente sa začína šíriť istý druh vírusu. Znižuje sa produkcia a príroda jasá! Áno, má to pozitívum, hlavne čo sa prírody týka. Možno aj taký malý experiment, čo by bolo, ak by sa prerušila nadvýroba. Máme presne tie isté príznaky ekonomickej krízy ako pred pár rokmi. Nárast cien bytov do neúmernej výšky, obrovské zadlženie domácností, nenormálna nadprodukcia, pokles ceny akcií a súčasný pád cien ropy. Do toho sa zamontovala nová migračná krízová vlna a temer otvorený boj na grécko-tureckých hraniciach. Jednoznačne sú to ekonomickí migranti a nemajú jednoducho právo vstupu do EÚ. Už aj v Sýrii je pomerne kľud. Saudská Arábia či Kuvajt nezobrali jedného jediného migranta pritom majú financie aj voľný priestor. Dá sa povedať, že ide o otvorenú inváziu a Európe dochádza dych. Teda tej západnej. Británia si už robí svoju politiku a tak bremeno migrácie ostáva na Francúzsku, Nemecku a severských štátoch. Čo si navarili, to majú! Slovensko už dávno malo poslať armádu a políciu do Grécka na pomoc, ak by o to Grécko požiadalo. Naša armáda by tam urobila podstatne viac úžitku ako na estónsko-ruských hraniciach.
Možno ten Korona vírus naozaj na niečo bude a možno, že zastaví na čas migráciu. Psychologický efekt je priam neskutočný a takú paniku som ešte nezažil, ani keď Černobyľ vybuchol. Jedno je však isté, príroda si trošku vydýchne a my zistíme, že tá nadprodukcia je úplne zbytočná! Je to len taký menší varovný prst od prírody, že človek nie je pánom tvorstva a matka príroda si vždy cestu nájde, aby nás ešte zopár krát upozornila na tie naše prešľapy a egoizmus.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897645x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív