Založ si blog

Pellegrini – doteraz najlepší premiér, cirkus hercov, čo po víruse, a cestovanie

Nehodnotím Smer ako taký, ale posledné dva roky premiéra Pellegriniho. Bol doteraz jednoznačne najlepším premiérom a to vzhľadom na vystupovanie a aj to, v akom ťažkom čase nastúpil do kresla. K samotnej strane Smer už toho odznelo dosť. Majú kvalitných ľudí, tak aj kariérnych zlodejov, tak ako asi každá strana. Chybou predsedu Fica bolo až príliš veľké lietanie v oblakoch a žiadna sebareflexia. Myslím si, že teraz po „novom“ to iné nebude, len „naši“ ľudia sa vymenia za tých nových „našich“ ľudí. Uvidíme, ako sa k tomu postavia ostatné strany a či začnú s očistou a hľadaním skutočne nových ľudí do politiky, ktorí budú spĺňať aj prísne morálne a odborné hľadiská. Tie nespĺňajú ani osoby súčasnej vlády. Zoberiem takého Pročka, z ktorého doslova srší nenávisť, alebo prehlásenie Sulíka voči Blahovi. Takto sa politika jednoducho nerobí. Je to úbohé a trápne. No a to som tvrdým odporcom Smeru. Hľadám tú tretiu cestu, ale zatiaľ nenachádzam. Iste, ak by v SNS nastúpil ako predseda J. Paška či dokonca v Smere sa stal predsedom Pellegrini a dokázali by si vyčistiť strany, bola by tu istá nádej. Znovu zakladať nejaké nové strany asi nemá zmysel, jedine že by sa Pellegrini s Paškom dohodli, ak by nevideli vo svojich stranách inú možnosť na zmenu.
Teraz k trošku k tým mimovládkam. Naozaj sú ticho v súčasnej kríze, akosi sa im nechce pomáhať v dnešnej situácii. Zlyhali, viac urobili pre Slovensko naše krajčírky a žienky domáce ako celý tretí sektor!
Možno zdravotníctvo naozaj nemá na starosti EÚ, voľný obchod však áno, ako aj voľný pohyb občanov. Tu EÚ na celej čiare zlyhala a pomoc sa nedostala ani Taliansku. Tam namiesto toho prichádzajú čínske lekárske tímy. Jednoznačne sa ukázalo, že veda a výskum musia byť prioritné pre celú EÚ.
Vírus ukázal aj tienistú stránku kapitalizmu a prioritne orientácie ekonomiky, ako tá naša iba na automobilový priemysel. Píšem o tom už roky. Kedysi sme mali silá na obilie v rámci štátnych rezerv vo všetkých možných väčších mestách. Boli pripravené CO sklady od masiek cez dezinfekciu až po poľné nemocnice. Znovu nás zachraňuje šikovnosť podceňovaných krajčírok a zručnosť našich šikovných ľudí, ktorí ešte nestratili chuť a majstrovstvo.
Štát mohol vo veľmi krátkom čase požiadať o spoluprácu krajčírky, malé regionálne firmy či živnostníkov o spoluprácu a zmenu produkcie. Nemáme vlastný odevný výrobný priemysel, to znamená výrobu tkanín atď. Doslova strategický potravinársky, sklársky, odevný a textilný, chemický či priemysel zameraný na výrobu medicínskych pomôcok doslova prepadol. Namiesto toho budeme asi obdivovať motory Jaguára. Ukázala sa celá nahota nášho priemyslu, ktorá sa orientovala výsostne len na jeden druh výroby. Pritom história jednoznačne potvrdila oprávnenosť orientácie na ľahký priemysel a služby a rýchlu reakcie orientácie zmeny výrobného programu malých firiem.
To všetko nám zúfalo chýba. Svetové trhy padajú a my nemáme temer nič vlastné a stojíme pred obrovskou hospodárskou krízou.
Teraz jedna osobná skúsenosť sa našou „menšinou“, ale aj mládežou, ktorá doslova zneužíva domáce učenie na cestovanie a párty žúrky. Síce majú ísť do vlaku s rúškom, no hneď ho dajú dolu a veselo bljakajú, hulákajú a púšťajú si hudbu na plné g.le, pretože cestovné zadarmo! V prípade karantény by mali skutočne zrušiť cestovanie zadarmo študentom! Je to neopodstatnené a riskantné. Doprava by mala byť skutočne určená pracujúcim! Ostatní nech čučia doma! Tu je na mieste aj napadnúť veľmi zlé rozhodnutie železníc, ktoré znemožňujú cestovať pracujúcim a doslova hľadať alternatívy, pričom koncentrujú ľudí do tých niekoľkých spojov. Život sa nezastavil a bude potrebné žiť aj s neustálou hrozbou. Ak sa budú dodržiavať pravidlá, nie je čas na paniku. Preto je aj sobotňajší grafikon veľmi zlé riešenie!
Cestovanie zadarmo nech je na čas zrušené! Nech po vlakoch chodia hliadky a kontrolujú poriadok a dodržiavanie pravidiel! Život sa nesmie zastaviť.
Teraz k tomu vystúpeniu hercov. Niečo trápnejšie som ešte nevidel. Najlepšie na celej veci je, že do tohto cirkusu sa zapojili aj herci – dôchodcovia. Veď títo už majú vyrobené, už môžu vyžiť celkom pekne zo svojho dôchodku, tak ako väčšina dôchodcov na Slovensku. No a ostatným hercom a umelcom odkazujem. Máte aj iné možnosti zárobku – youtube, píšte knihy, pamäti, predčítajte knihy do hovoreného slova atď. respektíve môžete ísť do potravín predávať, zaškolia vás okamžite, reťazce zúfalo zháňajú predavačov a pomocný personál.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897978x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív