Založ si blog

Matovič, spamätaj sa a komunikuj s ľuďmi ako napr. biológ Pokorádi, F-16tky koronu nezostrelia.

Nič sa nedá robiť. Ospravedlňujem sa aj za to tykanie, ale nedalo sa ináč. Tá bezmocnosť, ktorá začína už aj v Taliansku, sa začína prejavovať aj u nás. Nervozita, prázdne regály v obchodoch, kde chýbajú základné suroviny ako múka, droždie, či potraviny s dlhou trvanlivosťou. Nemci už panikária a skupujú cestoviny po vagónoch v Taliansku. Celá EÚ je na figu aj s obmedzeniami v pestovaní surovín a my sme na túto stupídnu hru nabehli v plnej paráde. Za socializmu sme síce nemali množstvo luxusných potravín, ale zato nebol problém s múkou, zemiakmi ani mäsom. Áno, gazdiné viac varili a piekli a viac experimentovali a doslova čarovali. Teraz je to naopak.
Slovensko aj v prípade nedostatkových rúšok ukázalo určitú zručnosť, vynachádzavosť a silu spolupatričnosti a už ich môžeme pomaly začať aj vyvážať.
K tým potravinám a napríklad aj k drobným producentom ovčích produktov, ktorí boli odkázaní na turistov. Nech naozaj začnú skupovať potraviny od nich štátne hmotné rezervy a distribuovať do regiónov medzi obyvateľov. Nech pre týchto výrobcov utvoria portál, kde budú môcť okamžite predávať svoje potraviny a iný tovar a nech ekonomika funguje ďalej. Doslova za drahé prachy sa spustil totálne tupý systém verejného obstarávania, ktorý keby fungoval na princípe ebay či iných obchodov by bol určite prínosnejší. Jasné, že za to môžu Smeráci o tom potom, aj teraz. Smer som nielen zato statočne kritizoval a budem. No tento predseda vlády sľúbil, že pôjdu v iných šľapajach, no mám pocit, že vlády sa vymenili no spôsoby ostali a nič sa nezmenilo. Tento doslova ideový balast nám ukazujú denno-denne na svojich trápnych tlačovkách typu, lebo Fico!
Ľudia začínajú mať toho dosť. Budem nosiť rúško, budem dodržiavať hygienu a strpím aj otváracie doby v obchodoch. No to je asi všetko. Žiaden black out a šírenie poplašných správ, aj keď len o tom Matovič uvažoval. Také správy mal zanechať príchodom na premiérske kreslo. Prebral zodpovednosť, no rozum nedostal. Zatlieskam mu aj pochválim ho, ak bude konať normálne, ak v tlačovkách povie niečo konkrétne a ak nebudú dávať trápne podpisovanie nejakej koaličnej zmluvy v priamom prenose.
Matovič by si mal uvedomiť, že žiaden black out ani urobiť nemôže, nemá dostatok vojakov, ani policajtov. Začali by rabovačky a vzbury. Už teraz je napätie na vlásku. Na začiatku bol strach, potom trpezlivosť, teraz nespokojnosť a o chvíľu otvorený protest. Matovičovi partneri by ho mali začať brzdiť a to hlavne Kollár a Sulík, ktorí niečo sľubovali ľuďom. Zatiaľ sa prezentujú len ako partia amatérov a neustálych plačkov, čo im to tu ten zlý Fico nechal.
Matovič aj s celým štábom by sa mal chytať každej pomoci od Antabusu až po testovanie, čo spomínal Pokorádi a najlepšie by bolo, ak by bol spravený aj krízový štáb krajín V4 a začala medzi nimi vedecká, medicínska a potravinová pomoc. Na EÚ žiaden spoľah už nie je. Jednoducho je potrebné sa chytať akýchkoľvek podnetov. Neostáva nám nič iné, ak dokáže partia okolo Pokorádiho a Soni Pekovej testovať za lacnejšie nie je o čom. Musíme to vyskúšať. Nie je čas na nejaké vyjadrovania WHO či schvaľovacie procesy.
No a v jednom majú vedci pravdu, za plechové vysávače typu F-16 sme mohli mať špičkové labáky a zariadenie pre výskum a vývoj, pretože F-16 nie sú určené na likvidáciu chorôb a korony či iných vírusov, nie sú určené ani len k orbe či siatiu a nie sú určené ani k zlepšeniu životného prostredia. Sú určené na zabíjanie. To je ich primárny cieľ. V prípade obrany by nám postačovali aj v takom počte, ako máme teraz MIGY. Vedcov máme nedocenených, ale aj odborníkov z iných oblastí a úplne sme zlyhali v poľnohospodárstve. Dzurindu a Mikloša by mali zatvoriť za predaj strategických podnikov, kedy už konečne bude schválený zákon o hmotnej zodpovednosti politikov a štátnych a verejných zamestnancov? Akosi sú ticho!

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

Rusko Ukrajina Putin výcvikové stredisko návšteva uarus

Dvaja ruskí vojaci sa priznali ku chladnokrvnej trojnásobnej vražde. Zabili starostku aj ich kolegu

26.04.2024 10:10

Páchatelia v snahe zamaskovať zločin telo poliali horľavinou a potom do domu vhodili granát, ktorého výbuch spôsobil požiar.

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3898172x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív