Založ si blog

Matovičov míľnik a dôvera občanov v súdnictvo sa rovná vypálenému Kartágu

Už od začiatku som si bol istý, že s Kočnerom to bude beh na dlhé trate a pravdepodobne sa bude skôr v tejto veci ťahať za kratší koniec. Veď kamaráti ako Šulino, Matelko, Kollár či Beňová nemôžu nechať svojho kolegu v štichu. Tu sa dá položiť aj iná otázka, kto s ním vlastne nespolupracoval či neraňajkoval, alebo nebol spolu s ním na dovolenke. Niekto ho musel pekne krásne odpočúvať a celé toto divadlo s obeťami pripraviť a vo vhodnom čase spustiť. Mohol to byť niekto, komu Kočner zavadzal, alebo mal voči nemu nejaké „podlžnosti“. No žeby bol Kočner až taký sprostý a dal by zabiť niekoho, kto po ňom ide a fakticky vôbec nemusí mať z toho novinára strach??? Žeby ešte aj dával nejakú tupú nábojnicu ako vyhrážku? Kto mal vlastne z toho najväčší osoh?
Teraz však na inú nôtu, už roky sa súdim s CK Kartago, vraj renomovaná cestovka, ktorá si za toho svätého nevie priznať pochybenie. Morálny kredit jej nič nevraví. Tu len zopár trápnych hesiel z ich stránky:

VŠETKO PRE KLIENTA
Základnou myšlienkou je – dosiahnuť pre nášho klienta optimálny pomer medzi kvalitou ubytovania, služieb a výslednou cenou zájazdu. Stále rastúci počet klientov je najlepším dôkazom toho, že pre Vás v našich cieľových destináciách vytvárame tie najoptimálnejšie podmienky.
NA ZÁVER
Aj v letnej sezóne aj zimnej sezóne sa uchádzame o Vašu dôveru. Ponúkame spoľahlivosť, profesionalitu a dlhoročné skúsenosti. Robíme všetko preto, aby Vám dovolenka s cestovnou kanceláriou Kartago tours priniesla skutočne neopakovateľné zážitky. Vaše sny sa stanú skutočnosťou. Neveríte? Snívajte s nami!

V mojom prípade tie ich trápne heslá vôbec neplatili. Celú genézu si môžete prečítať aj v tomto odkaze. Prvostupňový súd sme vyhrali. No a potom začala dlhá cesta výhovoriek až k ďalšiemu rozsudku, kde mi rozum ostal stáť nad jeho vynesením. Žiaden frankfurtský dohovor u nás neplatí za skazenú dovolenku. Dokonca pani sudkyňa klesla až na také dno, že neuznala manželku ako poškodenú v tomto spore a vraj sa mali viesť dve súbežné žaloby, aj keď som zaplatil iba ja za zájazd. Dokonca odškodné nevypočítala z celkovej ceny zájazdu ale len zo sumy za ubytovanie. No totálne choré a potom verte súdom. Kartágo neustále omieľalo, že dalo náhradný hotel, no v druhej destinácii vo veľmi hlučnom disko parku vo vyše sto kilometrov vzdialenom hoteli od nášho pôvodného. Vraj Kréta je len jedna destinácia. To aj Rusko, alebo hoci aj Nemecko. Lenže je rozdiel, keď ste chceli ísť do Berlína a trepnú vás niekam do Brém či do Mníchova. Respektíve ste chceli ísť do Petrohradu a skončíte v Omsku. Veď Rusko. Podľa sudkyne sa už nevypočítava odškodné z celkovej ceny zájazdu, na ktorý by sme určite nešli, ak by bola cestovka seriózna a oznámila nám, že jednoducho ten hotel nemajú! To sa však nestalo. Tu v súčasnosti skôr ide o precedens, ak by sme vyhrali súd, mohli by sa aj iní občania sťažovať a požadovať náhrady. No a tu sme pri merite veci. Vraj spoľahlivé a profesionálne Kartágo, ale len dovtedy, kým nenastanú problémy. Ináč čistý amaterizmus a priam strach z toho, žeby si priznali zlyhanie a odškodnili poškodených. Len na okraj – prešiel som vyše tridsať krajín a bol vo vyše 400 hoteloch a toto je zatiaľ jediný prípad, kedy sa súdim a nevzdám to! Skončí to hoci aj v Štrasburgu, je mi to jedno. Viem, že o to slovenské Kartágo už v živote nezakopnem už len pre to arogantné správanie, s ktorým som sa stretol v ich prípade.
Práve preto sa na Slovensku súdom neverí a spravodlivosť dostala po papuli! Zlé rozhodnutia súdov sa majú kritizovať, toto už bolo aj za akoukoľvek morálkou a nemala so spravodlivosťou nič spoločné! Pokrivené zákony, mnohokrát svojvôľa sudcov.
No na obranu súdov uvediem aj druhý príklad. Súd rozhodoval v jednej mojej žalobe a súd som vyhral. Dokonca so žalovanou stranou, aby som vysvetlil, o čo išlo, som sa nakoniec dohodol. Ja som objednal a zaplatil tovar a oni mi ho nedodali. Tak začal súd a aj skončil s tým, že žalovaný sa mi zaviazal všetko postupne splatiť a dokonca som bol taký grant, že som mu odpustil úrok a chcel len svoju istinu a súdne trovy zaplatiť. Stalo sa, postupne splácal a ja som na súdu po splatení poslednej čiastky zaslal žiadosť o odpustenie úrokov a uzavretie prípadu.
Nie, nebojím sa ísť do takýchto sporov, ale z Matelkových úst počúvame všetko možné, len nič o tom, aby sa zmenila legislatíva práve v takýchto bežných prípadoch, ktorými sú aj súdy zavalené a nemajú presné stanovené hranice. To trápi bežného občana a nie hra mocných!
Kto bude veriť slovenským súdom? Poznám XY ľudí, čo sa súdia za svoje práva dlhé roky a jasné dôkazy sú sudcom na nič. Tak potom čo v takom, ako Kočnerovom prípade, kde vychádzali len z nepriamych dôkazov? Čo iné sa dalo čakať? Prečo sú teraz ľudia prekvapení?
Len krátke zhrnutie.
Denník N mal vždy ako prvý dôkazy a podsunul ich verejnosti. Je zvláštne, že sa dostával k informáciám z vyšetrovania. Až príliš veľa náhod bolo v tomto prípade, akoby sa čakalo na príhodnú chvíľu, kedy to celé spustiť. Satelit nad domom a pomoc USA pri vyšetrovaní. Medzinárodný tím. Dopredu sa vedelo, kto je za tým a koho je potrebné odsúdiť. Následne marenie dôkazov a ich použitia pri súde zo strany novinárov. Vyjadrenie Švajčiarov, že daná komunikácia sa dala sfalšovať atď.. Všetko smeruje k tomu, že Kočnera oslobodia. Možno to dopadne ako v prípade Al Caponeho, ktorého nakoniec odsúdili za daňové úniky a presne tam aj smeruje kauza so zmenkami. Možno práve kauza zmeniek stála za celým problémov a majitelia Markízy. Akým smerom to všetko pôjde a kde to skončí môžeme len tipovať, ale mám pocit, že Kočner ešte nevytiahol všetky esá z rukáva a pripravuje postupne žaloby, možno aj na novinárov a Slovenskú republiku. Proste sa mu budeme skladať na výplatu za odsedené obdobie vo vyšetrovačke.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Explainer Middle East Armed Groups

Izrael zvažoval odvetný útok na Irán, ale odložil ho. Už dvakrát

18.04.2024 07:02

Izrael sa zaviazal, že na iránsky útok odpovie. Jeho hlavný západný spojenec - USA - však s takýmto postupom nesúhlasí.

Tatranský národný park (TANAP)

Vysoké Tatry zavreli pre horolezcov. Tí nesúhlasia a chcú zmeniť návštevný poriadok

18.04.2024 07:00

Vo Vysokých Tatrách platí až do konca mája jarná uzávera pre horolezcov aj skialpinistov.

vojna na Ukrajiny, Černihiv

ONLINE: Rutte: Niektoré štáty sedia na hromadách Patriotov. Kúpme ich pre Ukrajinu

18.04.2024 06:00, aktualizované: 06:23

EÚ by mala Ukrajine urgentne poskytnúť protivzdušnú obranu a urýchliť a zintenzívniť vojenskú pomoc vrátane delostreleckých nábojov a rakiet.

Fiala

VIDEO: Fiala si myslí, že slovenské peniaze na muníciu pre Ukrajinu Česko asi nevyužije

18.04.2024 06:00

Slovenská vláda sa nepripojila k iniciatíve Prahy, keď sa kabinet Petra Fialu usiluje nakúpiť delostrelecké granáty pre Ukrajinu.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3894092x
Priemerná čítanosť článkov: 6056x

Autor blogu

Archív