Založ si blog

My, Matelko I. Veľký, rušíme Vianoce! Danko a Hrnko, alebo z blata do kaluže a Hegerovi odporučím, čo s eurofondami. Som za odluku cirkvi od štátu.

Matelko Pentovič sa naozaj správa ako druhoradý herec a zabávač. Lenže chybou je, že tie jeho rozhodnutia a doslovný amaterizmus musíme znášať my. Sľuby ostali tam, ďaleko za voľbami. Taký jeden zákon o hmotnej zodpovednosti štátnych a verejných funkcionárov ostal kde??? Jeden ich prioritný sľub na základe ktorého vyhrali voľby! Kde je? Asi nikde, lebo by všetci po pár mesiacoch prišli o majetok. Noc dlhých nožov pokračuje ako za Mečiara, kamaráti sa dosadzujú ako za Fica a ešte k tomu totálni amatéri! Nevedia ešte ani poriadne sofistikovane kradnúť ako Smeráci. Čo sme získali? Vládu amatérov, plagiátorov, podvodníkov, bývalých mafiánov či úchylov a dokonca náboženských fanatikov. Taký amaterizmus a vyhrážky od vládnych činiteľov a doslova sedlácky slovník sa asi tak skoro neuvidí.
Šulino sa rozhodol, že môže hocaký okres kedykoľvek zatvoriť? Matelko chce fyzicky atakovať niekoho za to, že ho označí za vraha? No to by som chcel vidieť! Sám to robil a teraz mu to nechutí? Nech si vypije vlastnú medicínu. Čo vlastne urobili doteraz proti korupcii? Len ju prehĺbili.
Heger chce investovať do IT a podobných sračiek, ktoré sú prakticky sebestačné a podporu nepotrebujú?
Ja vám napíšem, čo je potrebné podporiť:
Malé a stredné výrobné firmy strojno-technologickým parkom tak aby boli konkurencieschopné a využívali miestne zdroje. Napríklad drevospracujúci priemysel, keramika, sklárstvo, spracovanie druhotných surovín a remeslá. Napríklad dotácia 50% a vklad podporeného podobne 50%, ale len do výrobných strojov a zariadení. Je nutné diverzifikovať priemysel.
Poľnohospodárstvo a potravinárstvo:
Skladové priestory na uskladňovania zásob obilia (kedysi sme mali silá, ktoré sa krásne zlikvidovali), sklady na uskladnenie ovocia a zeleniny. Začať podporovať pestovateľov ktorí rozvíjajú permakultúru. Odporúčam pánovi ministrovi dve knihy – Revolúcia jednej slamky a Muž, ktorý sadil stromy. Je priam nevyhnutné začať dotovať zariadenia a spôsoby ochrany vody – vodozádržné opatrenia, protierózne opatrenia (výsadba stromov – vetrolamov atď).
Potravinárstvo:
Rozvoj malých rodinných firiem v regiónoch. Spracovanie ovocia a zeleniny. Zjednodušenie a pomoc pri HACCP plánu. Podpora firiem, ktoré by prešli na spracovanie nedostatkových produktov, ako napríklad droždia, lebo ho nebudeme mať ani na Vianoce pri Matelkových fántach. Vlastne Matelko Pentovič možno aj tie Vianoce zruší, už sa mu to podarilo s Veľkou nocou a my sme mu to zožrali.
Podpora výroby miestnych produktov – napríklad miestne pálenice, minerálky, pekárne, výroba marmelád, kompótov, cukroviniek atď…
To je len zopár návrhov. Slováci by to dokázali. Ďalej je priam nevyhnutné podporovať združenú vedu a výskum na vysokých školách prepojených s vedeckými ústavmi.
Žiaľ toto nedokázala ani SNS, ktorá mala šancu. V súčasnosti ju nespasí ani Hrnko ani Danko a už vôbec nie mladý Slota. Vôbec by som sa nečudoval, keby to všetko bola neskutočná kuleha. Vyhrá Hrnko a potom to odovzdá mladému Slotovi či inému decku oligarchu, nech sa zahrá na predsedu. Už im nikto neuverí a odliv členov a zánik SNS sú predo dvermi. Veď Slota má svoju stranu a vracať ho do hry, teda jeho meno je kontraproduktívne. Mali šancu v podobe Petra Šveca. Žiaľ, všetky tieto ego strany skapú, pretože členstvo je u nich len na papieri a členovia prakticky nemajú žiadne slovo. Tu sa mi páči taká menšia iniciatíva s názvom Národný front, ľudia, ktorí chcú začať odspodu a bez oligarchov. Uvidíme, kam to povedie, ale strany typu Vlasť, SNS už stratili svoju údernosť a prakticky sú postavené na chimérach vedúcich predstaviteľov, ktorí vedia „všetko“. Škoda toho.
A áno, som za odluku cirkvi od štátu a zároveň a v prvom rade za ukončenie dotovania politických strán štátom! Šulino na to akosi pozabudol. Ďalej zrušenie dotácií do súkromných škôl, súkromných poisťovní, súkromnej kultúry, zrušiť dotovanie menšín ako napríklad LGBTI z projektov a podobne. Jednoducho, všetko to zrušiť, ale hlavne tie politické strany. K tomu som sa vyjadroval už mnohokrát a je to niečo neuveriteľné – čistý biznis, za ktorý si lieta Matelko na Cyprus či do Francúzska, aby oblbol voličov a potom ticho a veľké nič.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3898015x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív