Založ si blog

Arbeit macht frei a Vakcína je sloboda ?

Veľmi nešťastný názov kampane. Neviem, kto ju pripravoval, ale mal by aspoň mať trochu poňatia o tom, čo je to sloboda. Znovu pripomeniem moju staršiu definíciu slobody.
Hranica slobody, práva a povinnosti substancie, jedinosti, vo všeobecnom význame (zahrňujúci živú aj neživú prírodu a prostredie) a v ľudskom ponímaní jednotlivca, skupiny končí zásahom do slobody, práva a povinnosti inej substancie, jedinosti, vo všeobecnom význame (zahrňujúcim živú aj neživú prírody a prostredie) a v ľudskom ponímaní jednotlivca, skupiny.
Nie, veru, to nie je dobré. Spomínaná reklama na očkovanie je naozaj veľmi nešťastne zvolená. Aká sloboda? Sloboda pre koho? Sloboda je niečo nedotknuteľné v súčasnej dobe. Takéto názvy vždy predchádzali diktátorstvu a teroru na obyvateľoch. Skutočne môže vakcína oslobodiť? Môže oslobodiť aj tie smrteľné prípady, ktoré spôsobí? Vieme, aké následky prinesie do budúcnosti? Áno, aj ja sa dám pravdepodobne zaočkovať, aj keď mi to pripadá ako nezmysel, keď som už Covid prekonal.
No EÚ a nielen ona nás do toho tlačí! Ak chcete cestovať, musíte mať Covid pas, alebo sa špárať v nose. Chcete pracovať? Špárajte sa! O akej slobode reklamná kampaň vlastne vraví? Ak vás k niečomu nútia, tak to sloboda nie je. Ak niekto podmieňuje slobodu očkovaním, tak to je obmedzovanie slobody.
Celé toto je veľmi zlé. Pochopil by som, ak by kampaň bola v duchu myšlienky: Vakcína môže pomôcť nielen vám! Skôr takto by som to vnímal. Nie klamstvo v reklame. Pretože kampaň s takýmto názvom je jasne klamlivá a zavádzajúca.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Izraelskí vojaci / IZ Armáda / Pásmo Gazy / Tank /

Izraelská armáda tvrdí, že zabila veliteľa Hizballáhu

16.04.2024 19:19

Tá uviedla, že jedno z jej lietadiel „zasiahlo a zlikvidovalo“ veliteľa Hizballáhu v oblasti Ain Ebel v Libanone.

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3892639x
Priemerná čítanosť článkov: 6054x

Autor blogu

Archív