Založ si blog

Už môžeme protestovať, robiť bordel a strieľať policajtov, pretože nám zvýšili ceny energií? Sabaka verzus Bukovský.

Už je to tu zas. Teraz je tu pre zmenu Kazachstan, tesne pred rozhovormi medzi USA a Ruskom. Nič nie je náhoda. U nás už by sme museli vládu po kanáloch naháňať pri súčasnom zvyšovaní energií a rozbehu hyperinflácie, kde Sulík len trepal dve na tri, že to až také zdražovanie nebude. Pri tejto inflácii cca 7% ani zvýšené platy nepomôžu. Jednoducho sa menej zarobí v čistom ako doteraz.
Začala sa ďalšia farebná revolúcia? Teraz už však to také ľahké ako na Ukrajine nebude. Predsa len, Bajkonur je Bajkonur a záujmy Ruska tomto prípade jasné. Pravdepodobne narazila kosa na kameň. Nič iné ako dopredu pripravený puč to nie je, alebo novinári zo SME či Nka budú podporovať takúto zmenu aj na Slovensku, kvôli zdražovaniu? Tak fajn, poďme na to. NA TO a načo to tá zmluva s USA vlastne má byť? Áno, aj Fico za to môže. Zbytočne sa vyhovára podobne ako Danko. Aj ten nakúpil F-16, ktoré ho politicky pochovali. Ak by zmluvu z USA nechceli, neboli by ju ani pripravovali. To, do akého štádia ju dostala táto Saralabanda je priam obdivuhodne nezmyselné. Normálne by nám asi skôr pasovala tá neutralita, kde by sa krásne vytvoril pás Švajčiarsko, Rakúsko, Slovensko.
Poznám zopár ľudí z Kazachstanu a sú to nesmierne milí ľudia hrdí na svoji krajinu. To, čo sa tam teraz udialo, je naozaj nejaká zvláštna kontrarevolúcia kvôli zdražovaniu? To je priam neuveriteľné, to my by sme museli robiť defenestráciu permanentne.
Čo vlastne spravila táto vláda dobre okrem zosadenia Smeru? No fakticky nič. Ide to od desiatich k piatim. Zlé rozhodnutia, chaos, očkovací teror a amaterizmus. Lenže toto sa nedeje len u nás, ale v celej neoliberálnej EÚ, ktorá so slovom liberalizmus už nemá nič spoločné, podobne ako národný socializmus, ktorý nebol ani národný a ani socializmus. Takto sa zneužívajú slovíčka podobne ako sa zneužilo slovo komunizmus. Už vôbec nehovorím o svastike – asi najhoršie zneužitému symbolu, ktorý mal zobraziť vrchol zla. Samotná svastika je pritom mierumilovný symbol úplne iného významu, ako mu prisúdil Hitler. V Japonsku som sa s ňou stretol na každom rohu a v každej mape, pretože sú ňou označené svätyne.
To je jeden z hlavných problémov, ako sa zneužívajú slová. Súčasní neoliberáli naozaj nemajú nič spoločné s liberalizmom, ináč by tento mierne povedané vakcinačný fašizmus, o ktorom sa mohol presvedčiť aj Novak Djokovič, nemá absolútne nič spoločné.
Tu sa napojím na tému neustáleho opichovania. Ja som tiež prekonaný a dvakrát opichnutý, ale čím viac začínam pochybovať o tomto neustálom vakcinačnom fanatizme. Tak Sabaka teraz objavuje to, čo Bukovský tvrdil pred rokom. Teda o pamäťových bunkách atď.. Lenže práve Bukovský o tom hovoril už podstatne skôr. Lenže Bukovský asi nie je spriaznená duša a Sabaka verí len odborníkom spoza mláky. Obnovia Bukovskému kanál? Prečo vlastne nedistribuuje štát vitamín D, C, a zinok? Ospravedlní sa niekto Bukovskému?
Načo vlastne majú byť očkovaní ľudia, ktorí vírus normálne prekonali a načo deti, ktoré nemajú s tým nejaký problém? Ako sa máme pozerať na vakcínu, ktorá bola robená na úplne iný vírus a je potrebná neustále nejaká posilňovacia dávka? Veď si úplne rozhodíme imunitu, nevraviac o tom, že aj ja som mal problémy po vakcíne a to horšie ako po prekonaní covidu. Iste, vakcína mohla pomôcť určitej skupine, len sme ju potrebovali definovať. Prečo vlastne nie sú štúdie úmrtí a vybraní ľudia, ktorým podľa zdravotného stavu hrozí ohrozenie. Vírus je tu dva roky a za tú dobu tzv. vedci na nič neprišli? Veď vzoriek len k dnešnému dňu majú na Slovensku vyše 16 000. Prekonaných majú státisíce a čo vlastne robia. Desať dní a dosť. Teraz už to bude asi len päť dní pri omikrone. To aj nádcha dlhšie trvá. Takto to vyhovuje mocným, dostať nás pod absolútnu kontrolu. Neustále zvyšovanie cien od bánk po energie až po základné potraviny, spustenie hyperinflácie, ktoré som predpovedal podstatne skôr ako nejaký Sulík či Matovič. Cieľom je čo? Vyvolať občiansku vojnu? Toto už nie je demokracia, ale skutočná diktatúra.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

Moulin Rouge

Vrtuľa legendárneho mlyna na streche kabaretu Moulin Rouge v Paríži sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897703x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív