Založ si blog

Drucker = Zlá voľba a Majerský = Klusom Do Hanby a Rusko už napadlo Ukrajinu aj Hegerovu hlavu

Takto to dnes dali dve mimoparlamentné strany v televíznej relácii. Fakticky už sú bloky do regionálnych volieb rozdelené. Sme hanba sa rozhoduje, ku komu priskočí, to však už žiadne prekvapenie nie je. KDH sa takýmito vystúpeniami len pochová, ešte hlbšie ako je a Dobrá voľba už ani nehovorím, s takým prifarbeným Hlinom je to naozaj výhra.
Obaja sa predstavili ako podporovatelia vojny a okupácie Slovenska. Ich uhladenosť priamo korešponduje s ich úlisnosťou. Jednoducho sa niekomu chceli svojou rétorikou zapáčiť, ale komu? Aspoň vieme, do akého stáda patria. Hodnotovo sa prakticky zaradili k neoliberálom, čo v prípade Dobrej voľby nie je prekvapením, ale prekvapením je postoj tzv. Kresťanských demokratov, o ktorých som už písal viac krát. Jednoducho KDH prehlasovalo demokraticky Kristove myšlienky. Aký názov, taká voľba. Veď aj jeden z prebehlíkov bol predseda KDH v podobe večnej hliny a skončil v Dobrej voľbe. Jasné, že neovládal ani desatoro. To nevadí. KDH už skúša všetko, aj odpustky. Fakticky KDH a Dobrá voľba sú spriaznené duše aj v osobe Hlinu.
Na druhej strane je dobré, že sa vyfarbili už teraz. Uhrík ako zástupca Republiky bol jediný konzistentný vo svojich názoroch. Presilovka proti nemu bola značná a debata v niektorých fázach nekorektná. Ak chcú rozoberať podrobnosti zo zmluvy, nech si zavolajú právnikov z daných strán, respektíve ich odborníkov a nech sa tam ukážu.
Teraz k Spojeným štátom a kto vrtí psom. Tak Amíci si zverejnia vyfabulovaný útok, ktorý mohol mať katastrofálne následky, ale Bloomberg sa len ospravedlnil s tým, že to už majú dopredu pripravené vo viacerých verziách. No super, keď sa pomýlia, aj pravdu povedia. Jednoducho je ich konštrukt a celé toto haló koordinujú prostredníctvom médií. Rusko pravdepodobne malo informácie o možných provokáciách a preto zaujalo daný postoj. Mierne povedané, predbehli USA. Vojnu jednoducho teraz nezačne nikto. Je tu totiž olympiáda. Ak začne nejaká vojna, tak začne vnútri Ukrajiny nejakou provokáciou. Nikto si vojnu neželá, len asi Korčok s Naďom a USA. Pre nás by mala fatálne následky a nemali by sme šancu ani s českými vojakmi a ani s tými americkými. Problém je pre NATO, že Ukrajina nie je v NATO a tak im môžu posielať len tzv. školiteľov a kopu zbraní. Jednoducho už sú po záruke a niekde ich je potrebné predať. Ak by zasiahlo NATO priamo vojensky, bolo by to vyhlásenie vojny Rusku. Ukrajina si však neuvedomuje, že tá vojna bude prebiehať prioritne na jej území a bude ju valcovať či jedna strana či druhá.
No a to čo predviedla znovu prezidentka je priam úžasné. Zelensky žiada hlavne plyn. Nuž, akosi ho nemáme ani my a o chvíľu budeme odskrutkovávať aj posledné žiarovky.
Heger to znovu dal na Matelka so svojím vyjadrením o opatreniach proti zvyšovaniu cien. Sociálne to už vrie a ceny šplhajú do výšok. Do stavu chudoby sa prepadne čím ďalej, tým viac obyvateľov Slovenska a vláda mlčí. Vraj už urobili opatrenia. Len ich ešte nikto nevidel ani nezaznamenal. Klamstvo sa stalo základným pracovným nástrojom tejto vlády.

Smútok liberálnych kaviarní a ich agresivita voči oponentom

14.04.2024

Nechal som si dlhší odstup od prezidentských volieb, o ktorých som písal aj ako určitom referende voči súčasnej koalícii. Tá nesmierna potupa v podobe prehratých prezidentských volieb a agresivita sympatizantov strany, ktorá prehrala, je jednoducho hlúpa a hlavne arogantná v tom zmysle, že nie sú len ich názory tie správne. Peter Lipa to zhrnul veľmi dobre po prehratých [...]

Prezidentské voľby alebo referendum? Kandidátky do EP a začiatok ďalších volieb

29.03.2024

Blíži sa druhé kolo prezidentských volieb. Postup oboch kandidátov bol predpokladaný a to pravé orechové začne ešte len teraz. Blava zabrala v prospech Korčoka, ale z pohľadu hlasov to bolo asi maximum. Pellegrini pravdepodobne získal výhodu. Lepšie sa totiž špurtuje z druhého miesta a aj v prípade prehry to bude menej bolieť. V prípade oboch kandidátov súčasne ide aj o [...]

Zážitky z volebnej komisie, prepad Matelka a prečo volím Pelleho

24.03.2024

Prvé kole máme za sebou s predpokladom, aký som mal ešte v januári s presným odhadom na cca 1%. Nič prekvapivé, no na mieste Pellegriniho poprosím o podporu aj podporovateľov Republiky či voličov Harabina, čo sa pravdepodobne udeje. Na víťazstvo k danému počtu by potreboval ešte aspoň 280.000 hlasov. Vystupovanie slušné počas predvolebnej kampane. Jedno si však neodpustím [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

gabo126

Keramik a zberateľ kinder figúrok, ak ich máte doma odložené v krabici, nejako sa dohodneme.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 643
Celková čítanosť: 3897980x
Priemerná čítanosť článkov: 6062x

Autor blogu

Archív